بررسی گوشی موبایل اپل iPhone 11 Pro Max
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های اپل» اپل Watch Series 10 Aluminum
» اپل Watch Series 10
» اپل iPhone 16
» اپل iPhone 16 Plus
» اپل iPhone 16 Pro Max
» اپل iPhone 16 Pro
» اپل iPad Pro 13 (2024)
» اپل iPad Pro 11 (2024)
» اپل iPad Air 13 (2024)
» اپل iPad Air 11 (2024)
» اپل Watch Series 9 Aluminum
» اپل Watch Series 9
» اپل Watch Ultra 2
» اپل iPhone 15 Pro Max
» اپل iPhone 15 Pro
» اپل iPhone 15 Plus
» اپل iPhone 15
» اپل iPad 2022
» اپل iPad Pro 11 2022
» اپل iPad Pro 12.9 2022
» اپل Watch SE 2022
» اپل Watch Series 8 Aluminum
» اپل iPhone 14 Plus
» اپل iPhone 14
» اپل iPhone 14 Pro
» اپل Watch Ultra
» اپل iPhone 14 Pro Max
» اپل iPad Air 2022
» اپل iPhone SE 2022
» اپل Watch Series 7 Aluminum
» اپل iPad 10.2 2021
» اپل iPad mini 2021
» اپل iPhone 13 mini
» اپل iPhone 13
» اپل iPhone 13 Pro
» اپل iPhone 13 Pro Max
» اپل iPad Pro 11 2021
» اپل iPad Pro 12.9 2021
» اپل iPhone 12 mini
» اپل iPhone 12
» اپل iPhone 12 Pro Max
» اپل iPhone 12 Pro
» اپل Watch Edition Series 6
» اپل Watch Series 6 Stainless Steel
» اپل Watch Series 6 Aluminum
» اپل Watch SE
» اپل iPad 10.2 2020
» اپل iPad Air 2020
» اپل iPhone SE 2020
» اپل iPad Pro 12.9 2020
» اپل iPad Pro 11 2020
» اپل Watch Edition Series 5
» اپل Watch Series 5
» اپل Watch Series 5 Aluminum
» اپل iPad 10.2
» اپل iPhone 11
» اپل iPhone 11 Pro
» اپل iPhone 11 Pro Max
» اپل iPad Air 2019
» اپل iPad mini 2019
» اپل iPad Pro 12.9 2018
» اپل iPad Pro 11
» اپل Watch Series 4 Aluminum
» اپل Watch Series 4
» اپل iPhone XR
» اپل iPhone XS Max
» اپل iPhone XS
» اپل iPad 9.7 2018
» اپل Watch Edition Series 3
» اپل Watch Series 3
» اپل Watch Series 3 Aluminum
» اپل iPhone 10 (X)
» اپل iPhone 8 Plus
» اپل iPhone 8
» اپل iPad Pro 12.9 2017
» اپل iPad Pro 10.5
» اپل iPad 9.7 2017
» اپل Watch Edition Series 2 38mm
» اپل Watch Edition Series 2 42mm
» اپل Watch Series 2 38mm
» اپل Watch Series 2 42mm
» اپل Watch Series 2 Aluminum 42mm
» اپل Watch Series 2 Aluminum 38mm
» اپل iPhone 7 Plus
» اپل iPhone 7
» اپل Watch Series 1 Aluminum 42mm
» اپل Watch Series 1 Aluminum 38mm
» اپل iPad Pro 9.7
» اپل iPhone SE
» اپل iPad Pro 12.9 2015
» اپل iPad mini 4
» اپل iPhone 6s
» اپل iPhone 6s Plus
» اپل iPad Air 2
» اپل iPad mini 3
» اپل iPhone 6 Plus
» اپل iPhone 6
» اپل iPad Air
» اپل iPad mini 2
» اپل iPhone 5c
» اپل iPhone 5s
» اپل iPad 4 Wi-Fi
» اپل iPad 4 Wi-Fi + Cellular
» اپل iPad mini Wi-Fi
» اپل iPad mini Wi-Fi + Cellular
» اپل iPhone 5
» اپل iPad 3 Wi-Fi
» اپل iPad 3 Wi-Fi + 4G
» اپل iPhone 4S
» اپل iPad 2 Wi-Fi + 3G
» اپل iPad 2 Wi-Fi
» اپل iPhone 4 CDMA
» اپل iPhone 4
» اپل iPad Wi-Fi
» اپل iPad Wi-Fi + 3G
» اپل iPhone 3GS
» اپل iPhone 3G
» اپل iPhone
- آلکاتل
- بلو
- اموی
- بنفون
- بنکیو
- بنکیو-زیمنس
- برد
- بوش
- چی آ
- اریکسون
- اتن
- فوجیتسو زیمنس
- آی میت
- آی-موبایل
- اینو استیریم
- کیوسرا
- مکسون
- میتاک
- میتسوبیشی
- ان ای سی
- نئونود
- او تو
- پالم
- پن تک
- کیوتک
- ساژم
- سندو
- سون
- زیمنس
- تل می
- تلیت
- ثریا
- وی کی موبایل
- ودافون
- دبلیو ان دی
- اکس کیوت
- ایسر
- آمازون
- دل
- دیمو
- گیگابایت
- هایر
- اچ پی
- پاناسونیک
- فیلیپس
- پرستیژیو
- شارپ
- سونیم
- سونی اریکسون
- توشیبا
- ورتو
Apple iPhone 11 Pro Max – درخشش دوربینهای سهگانه
کمتر از یک ماه پیش در مراسمی که کامپوس اپل و در محل سالن استیوجابز برگزار شد، این شرکت طبق روال و سنت هر ساله از آیفونهای جدید خود برای یک سال آینده یعنی سهگانههای آیفون 11 رونمایی کرد؛ سه مدل متفاوت این رده یعنی آیفون 11، آیفون 11 پرو و آیفون 11 پرو مکس به ترتیب جایگزینهای آیفون XR، آیفون XS و آیفون XS Max سال پیش شده و این بار برخلاف مدلهای سری S، تغییرات مشهود و مشخصی را به خصوص در زمینه دوربین تجربه کردهاند.
iPhone 11 Pro Max و iPhone 11 Pro
در سری آیفونهای XS سال 2018، از لحاظ طراحی شباهت نزدیکی نسبت به آیفون X پیش از آن دیده میشد و تنها تغییر مهم در این میان به جز معرفی آیفون ارزانقیمتتر XR، به حضور یک پروسسور قدرتمند تعلق داشت. اوضاع در سری 11 اما متحول شده و با وجود آنکه در بخش رویی دستگاه تفاوت خاصی در هیچیک از سه مدل این کلاس دیده نمیشود اما با برگرداندن آن به پشت، با رویکرد تازهای در این کلاس روبرو میشویم. آیفون 11 به عنوان نسخه جدید آیفون XR، حالا دارای دو دوربین در بخش پشتیست و هر دو مدل دیگر یعنی iPhone 11 Pro و Pro Max نیز تعداد دوربینها را به سه عدد افزایش دادهاند.
iPhone 11
طراحی دوربینهای پشتی در آیفونهای جدید به خصوص در نمونههای مجهر به سه لنز دوربین، اندکی چالشبرانگیز بوده و حداقل برای بخشی از کاربران، لنزهای برآمده و بزرگ این قسمت، زیبایی چندانی را ارائه نمیکند. فارغ از سلیقه کاربران در این زمینه، آیفونهای جدید در فاصله کوتاه معرفی به بازار ظاهرا از شرایط بهتری نسبت به سال قبل برخوردار بوده و برخی خبرها نیز از افزایش حجم تولید آنها خبر میدهد. دوربین البته تنها تغییر این سری در مقایسه با گذشته نبوده و در یک زمینه مهم و تعیینکننده دیگر یعنی دوام باتری نیز با شرایط بهتری نسبت به گذشته روبرو میشویم؛ ارائه یک شارژر سریع همراه دستگاه، بهبود مقاومت در برابر نفوذ آب و جنس جدید بخش پشتی برخی دیگر از نکات جدید این سری به حساب میآیند و بدینترتیب میتوان از آپدیت راضیکنندهای نسبت به سری S سال قبل سخن گفت. البته نگفته پیداست که در زمینه پردازنده نیز شرایط طبق روال گذشته بوده و همچنان در مقایسه با برترین پردازندههای اندرویدی نیز آیفون دست بالا را در اختیار دارد.
اپل آیفون 11 پرو مکس موضوع بررسی این نوبت است. آیفون پرو مکس را فروشگاه آمیتیس برای بررسی در اختیار ما قرار داد.
جعبه محتویات
جعبه سیاه رنگ آیفون 11 پرو مکس را از مدلهای پیشین به خوبی به خاطر میآوریم و در اینجا نیز تصویر کاملی از گوشی روی جعبه نقش بسته، با این تفاوت که برخلاف XS Max، تصویر آیفون روی این باکس برای تأکید روی دوربینهای آن از بخش پشتی برداشت شده است.
با باز کردن این جعبه اولین نکته جالب، به پشت قرار گرفتن گوشی درست مثل تصویر آن روی جعبه است که ظاهرا برای اولین بار در مجموعه اپل رخ میدهد.
محتویات درون این جعبه در نگاه اول به روال سابق است و در اینجا نیز به جز خود دستگاه و نوشتههای راهنما، کابل USB، هدست سیمی و شارژر جای گرفتهاند. این البته ظاهر ماجراست و با نگاهی دقیقتر، تفاوتهای تعیینکنندهای را میتوان مشاهده کرد. در وهله نخست کابل اتصال دستگاه که در گذشته یک سوی آن Lightning و سوی دیگرش USB فولسایز بود حالا تغییر ماهیت داده و سمت USB آن به USB-C تغییر پیدا کرده است. این تغییر در رابطه با شارژر نیز ادامه پیدا کرده و درگاه اتصال شارژر جدید نیز USB-Cست.
تغییر مهمتر این بخش به شارژر تعلق دارد که بالاخره به یک نمونه شارژ سریع تغییر یافته است؛ شارژر همراه آیفون 11 پرو مکس یک نمونه 18 واتیست که به گفته اپل با تنها 30 دقیقه شارژ، باتری را تا 50 درصد پر میکند. در رابطه با عملکرد این باتری بیشتر سخن میگوییم.
هدست EarPods گوشی تغییری نکرده و همان نمونه پیشین با درگاه Lightning است. یک تفاوت ظریف دیگر در این بخش نسبت به XS Max، حذف تبدیل لایتنینگ به جک هدست است که امکان استفاده از هدستهای سیمی عادی را در این گوشی غیر ممکن میکند.
طراحی ظاهری
اگر اولین برخورد شما با آیفون 11 پرو مکس از بخش رویی دستگاه باشد احتمالا هیچ نوع تغییری در این مدل نسبت به XS Max مشاهده نمیکنید و اوضاع دقیقا به همان روال سابق است: یک صفحهنمایش بزرگ سرتاسری با ناچ بزرگ ذوزنقهای در بالا و حاشیههای اندک در کنارهها که تقریبا در هر سه طرف (پایین و چپ و راست) یک اندازه است. البته اگر کاربر حرفهایتر آیفون و بهخصوص XS Max باشید احتمالا در همان ابتدا متوجه افزایش وزن و البته ضخامت آیفون 11 پرو مکس میشوید.
نوار فلزی پیرامونی که از آیفون X به این مجموعه اضافه شد همچنان کاملا براق بوده و در جذب اثر انگشت هیچگونه درنگی نمیکند. این حاشیه در نسخه سبز رنگ در اختیار ما، سبز تیره بوده و در دیگر رنگهای آیفون نیز به رنگ بخش پشتی دستگاه نزدیک است. فلزی بودن این حاشیه همچنین به معنای انتقال حرارت به آن در زمان گرم کردن دستگاه نیز خواهد بود که این گرما تقریبا به طور کامل در کناره سمت چپ و محوطه اطراف لنزها مجتمع میشود.
با برگرداندن دستگاه به ناگاه ماجرای شباهتها خاتمه مییابد و نه فقط یه لنز بزرگ دایرهای در کناره سمت چپ بیش از همه چیز جلب توجه میکند بلکه جنس این قسمت و احتمالا رنگ آن (اگر مثل ما نسخه سبز رنگ جدید را در دست گرفته باشید)، داستان کاملا تازهای را روایت میکنند. جنس شیشه مات بخش پشتی کاملا در برابر ماندن اثر انگشت مقاوم است و تنها لوگوی اپل و محوطه اطراف لنز، اثرات انگشت را به خود جذب میکنند.
محوطه اطراف لنزهای دوربین اندکی برجسته بوده و روی آن با شیشه مقاومی ساخت شرکت Corning با لبههای نیمدایره 2.5D پوشیده شده است این برجسته بودن لنزها، اندکی به لق زدن گوشی هنگام قرارگیری روی میز منجر میشود. مات بودن شیشه این قسمت بیشک گام بزرگی در طراحی آیفونهای اپل به حساب میآید؛ جاییکه از زمان تثبیت طراحی شیشهای، بخش پشتی دستگاه همواره پر از اثرات انگشت بوده است.
یک تغییر ظریف دیگر در این میان حذف کلمه iPhone و نوشتههای کوچک زیر آن از قسمت پایینی بخش پشتیست که از اولین نسل آیفون تا سری XS همواره در این قسمت حضور داشتند. حذف این نوشتهها البته ظاهر یکدستتری به این قسمت میبخشد و میتوان از آن به عنوان یک نکته مثبت یاد کرد.
در کنارههای گوشی با تغییر خاصی روبرو نمیشویم و دکمههای جانبی همچون گذشته سر جای خود قرار گرفتهاند. پیش از معرفی این سری، شایعات متعددی از تصمیم اپل برای استفاده از پورت USB-C در خانواده آیفون 11 به گوش میرسید؛ امری که البته به واقعیت نپیوست و این بار نیز از همان درگاه Lightning برای هر سه عضو این سری استفاده شده است.
iPhone 11 Pro Max با وجود ضخامت و وزن بیشتر، از طراحی مدرنتری نسبت به XS Max برخوردار است که نقطه اوج آن را بی شک باید در شیشه مات بخش پشتی و مقاومت آن در برابر اثرات انگشت جستوجو کرد و نوار فلزی پیرامونی با رنگآمیزی مشابه بخش پشتی نیز دیگر نکته مثبت طراحی این مدل را تشکیل میدهد. اما با وجود این نکات مثبت، نمیتوان از طراحی آیفونهای جدید اپل سخن گفت و به انتقادها از شکل دوربینهای اصلی اشارهای نکرد. دوربینهای بزرگ پشت دستگاه که بخش بزرگی از نیمه بالایی گوشی را اشغال کردهاند حداقل از نگاه برخی از کاربران، چندان جذاب و دلچسب به نظر نمیرسند و دهانه بیش از اندازه بزرگ آنها با هر نمونه دیگری که تا به امروز دیدهایم تفاوت دارد. در مجموع با وجود شکل ظاهری بحثبرانگیز دوربینهای بخش پشتی، میتوان از طراحی iPhone 11 Pro Max و دیگر اعضای این سری به میزان زیادی رضایت داشت و آن را گام مثبتی رو به جلو قلمداد کرد.
ابعاد و وزن
آیفون 11 پرو مکس با ابعاد 8.1×77.8×158 میلیمتر عرضه میشود که تغییر بزرگ آن در مقایسه با XS Max با ابعاد 7.7×77.4×157.5 میلیمتری، به ضخامت گوشی تعلق دارد که با توجه به خمیده نبودن شیشه پشت و روی دستگاه، حالا کاملا در دست احساس میشود. این تغییر در زمینه وزن نیز ادامه پیدا کرده و در حالیکه XS Max با وزن 208 گرمی، یکی از سنگینترین نمونههای کلاس خود به شمار میرفت، آیفون 11 پرو مکس نهتنها سبکتر نشده بلکه با 18 گرم افزایش، به وزن 226 گرمی رسیده است. علت این افزایش را جدا از افزوده شدن دوربین سوم باید بیش از همه به ظرفیت باتری گوشی مرتبط دانست که با افزایش قابل ملاحظهای روبرو شده است.
آیفون 11 پرو مکس با توجه به موارد گفته شده، گوشی سنگین و بزرگی به نظر میرسد که برای افراد با دستهای کوچکتر، شرایط چندان ایدهآلی را ارائه نمیدهد.
صفحهنمایش
صفحهنمایش 6.5 اینچی OLED آیفون 11 پرو مکس در نگاه اول هیچ تغییر خاصی نسبت به XS Max نداشته و در اینجا نیز از همان وضوح 1242×2688 پیکسلی برای رسیدن به فشردگی 458ppi استفاده شده و در زمینه پشتیبانی از محتوای HDR نیز تفاوتی مابین آندو دیده نمیشود؛ این البته همه ماجرا نبوده و یک تفاوت مهم، این دو پنل را از هم تفکیک میکند؛ اپل، پنل جدید آیفون 11 پرو مکس را Super Retina XDR Display میخواند امری که تفاوت معنا داری را نسبت به گذشته ایجاد میکند؛ XDR یا eXtreme Dynamic Range را باید نسخه بهبود یافته HDR قلمداد کرد جاییکه روشنایی صفحه در شرایط مختلف بسته به نیاز کاربر تغییر میکند. روشنایی این صفحه، به گفته اپل از 800 نیت فراتر میرود و میتواند در مواقع لزوم به 1,200nits نیز افزایش پیدا کند. این صفحهنمایش در زمینه کنتراست نیز متفاوت عمل کرده و کنتراست 1,000,000:1 صفحهنمایش XS Max را به به دو برابر یعنی 2,000,000:1 ارتقاء داده است. بدینترتیب با صفحهنمایشی با روشنایی بیشتر از یک سو و کنتراست بالاتر از سوی دیگر روبرو میشویم که نه فقط روی کاغذ بلکه در دنیای واقعی نیز شرایط ایدهآلی را ارائه میدهد.
گزینه True Tone در تنظیمات این صفحهنمایش، رنگ سفید پنل را با توجه به نور محیط اصطلاح میکند و عملا رنگی زردتر از آنچه انتظار داریم را به تصویر میکشد. با غیر فعال کردن این گزینه در منوی Display & Brightness، رنگ سفید به سردی میگراید که البته از لحاظ دقت با True Tone فاصله دارد. آیفون 11 پرو مکس در زیر نور خورشید بسیار مطلوب عمل میکند و مشکلی برای استفاده در روشنترین شرایط نیز ندارد. از لحاظ دقت رنگ نیز با یکی از نمونههای ایدهآل در دنیای اسمارتفون روبرو میشویم که نمونه آن را تنها میتوان در گوشیهای پرچمدار رده اندروید سراغ گرفت.
پوشش محافظ روی صفحهنمایش در آیفون 11 پرو مکس ساخت شرکت Corning (سازنده شیشههای گوریلاگلس) بوده و اپل از آن به عنوان سختترین شیشه روی سیاره زمین! یاد میکند. شرکت کورنینگ از زمان معرفی اولین آیفون تا به امروز، همراه اپل بوده و هر از چندگاهی از سرمایهگذاریهای اپل بهرهمند شده است. اپل در مورد نوع شیشه حاضر در سری آیفون 11 اطلاعات خاصی را منتشر نکرده اما طبق بررسیهای جداگانه صورت پذیرفته، ظاهرا در عمل نیز با یکی از مستحکمترین نمونهها روبرو هستیم. روی این صفحهنمایش مثل گذشته از پوشش ضد چربی یا Oleophobic استفاده شده که با وجود آنکه هنوز اثرات انگشت را جذب میکند اما پاک کردن آنها به سادگی انجام میپذیرد.
بالای صفحهنمایش به جز اسپیکر تماس و سنسورهای دوگانه تشخیص نور و Proximity از همان ترکیب پیچیده تشخیص چهره که نخستین بار در آیفون X به نمایش گذاشته شد، استفاده شده است؛ جاییکه یک دوربین اینفرارد در ترکیب با دوربین اصلی و چند سنسور دیگر، وظیفه تشخیص چهره سهبعدی افراد را بر عهده دارند. این مکانیزم در غیاب سنسور اثر انگشت، تنها گزینه بیومتریک تشحیص هویت در آیفونهای جدید اپل به شمار میرود و برای جایگذاری آن چارهای جز ناچ بزرگ بالای صفحهنمایش وجود ندارد. دوربین سلفی آیفون 11 پرو مکس نسبت به XS Max با افزایش وضوح روبرو شده و اسپیکر تماس حاضر در این بخش نیز مثل گذشته به عنوان یکی از اسپیکرهای استریوی دستگاه عمل میکند.
اجزای جانبی
اجرای پیرامونی گوشی تغییری نسبت به قبل نداشتهاند و این بار نیز در کناره سمت چپ سوییچ بیصدا کردن گوشی همراه با دکمههای مجزای تغییر صدا قرار گرفته و در سوی دیگر نیز دکمه ترکیبی موسوم به Side Button و درگاه سیمکارت قرار دارند. گرفتن و نگهداشتن دکمه جانبی یا Side Button در کناره دستگاه منجر به احضار Siri میشود اما فشردن تکی آن برای روشن و خاموش کردن صفحهنمایش بهکار رفته و گرفتن همزمان آن دکمههای سمت چپ نیز برای خاموش کردن گوشی به کار میرود.
در بالا به جز نوار آنتن به نکته دیگری بر نمیخوریم و در پایین نیز پورت Lightning در مرکز و میکروفون تماس و اسپیکر اصلی در چپ و راست آن قرار دارند.
بخش پشتی
پشت گوشی همانطور که در قسمت طراحی نیز اشاره شد از شیشه ماتی مقاومی ساخته شده که نهتنها اثرات انگشت را به خود جذب نمیکند بلکه در برابر خراشیدگی نیز به میزان قابل توجهای مقاوم است. لوگوی اپل مثل همیشه در مرکز این بخش قرار دارد و در پایین نیز برخلاف رسم همیشگی اپل از نوشتههای راهنما خبری نیست. در بالا در محوطه مربعشکل بزرگی به ضلع تقریبی 25 میلیمتر، لنزهای بزرگ دوربین جای دارند که برخلاف XS Max حالا نه در یک پوشش مشترک بلکه هریک به صورت مجزا قرار گرفتهاند. در این مجموعه همچنین به فلش LED (با 36 درصد روشنایی بیشتر نسبت به قبل) و حفره دیگری که ظاهرا میکروفون فیلمبرداری به نظر میرسد بر میخوریم.
دوربینهای اصلی
در حالیکه شرکتها اندرویدی سالهاست از دوربینهای چندگانه در بخش پشتی بهره میبرند، این تغییر برای اپل حداقل دو نسل به طول انجامید و سری آیفون 11 پرو اولین گوشیهای مجهز به سه دوربین در این شرکت به حساب میآیند. این دوربینها که هر سه 12 مگاپیکسلی هستند شامل دوربین اصلی در کناره سمت چپ بالا، دوربین تلهفتو در زیر آن و دوربین جدید التراواید در زیر فلش LED میشوند. دوربین اصلی این مجموعه از پیکسلهایی به بزرگی 1.4 میکرون برخوردار است و از اتوفوکوس Dual Pixel و سیستم لرزهگیر OIS پشتیبانی میکند. فاصله کانونی لنز این دوربین 26 میلیمتری بوده و گشودگی دیافراگم آن نیز f/1.8 است. دوربین تلهفتو مثل قبل دو برابر زوم اپتیکال ارائه میدهد اما این بار دیافراگم لنز 52 میلیمتری آن دو پله گشودهتر از XS Max بوده و از f/2.4 به f/2.0 رسیده است. این دوربین نیز از OIS پشتیبانی میکند. در نهایت عضو جدید این خانواده یعنی دوربین التراواید بهکل از شرایط تازهای برخوردار بوده و با میدان دید 120 درجهای، تجربه تازهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. فاصله کانونی این دوربین 13 میلیمتر بوده و گشودگی دیافراگم آن نیز f/2.4 است.
رابط کاربری دوربین در iOS 13 با تغییر روبرو شده و ترکیب جدیدی را ارائه میکند. در این رابط کاربری در سمت راست، دکمه تعویض بین دوربینهای جلو و عقب، شاتر دوربین و آخرین عکس گرفته شده در ستون اول، دکمه سوییچ بین حالتهای مختلف دوربین (پانوراما، پرتره، عکاسی، فیلمبرداری،اسلوموشن و تایملپس)، در ستون بعدی و دکمه سهگانه تعویض دوربینها در کنار این بخش قرار دارد. سه گزینه 2، 1x و .5 در این قسمت به ترتیب برای سوییچ به دوربین تلهفتو، دوربین اصلی و دوربین واید به کار میرود.
در سمت دیگر و در دو حالت عکاسی و پرتره، فلشی رو به سمت چپ دیده میشود که با لمس کردن آن میتوان به سایر تنظیمات برای این دو گزینه دست پیدا کرد. این موارد برای حالت عکاسی شامل تنظیمات فلش، حالت شب، گزینه Live (برداشت چند ثانیه ویدئو همراه عکس)، نسبت تصویر (4:3، 16:9 و مربعی)، تایمر و افکتهای رنگی میشود.
یک نکته جالب دیگر این رابط کاربری، نیمهشفاف بودن قسمتهای مختلف منو است که امکان مشاهده تصویر از زیر آنها وجود دارد. در این رابط کاربری همچنین قسمتهای سیاه تصویر در هنگام انتخاب نسبتهای تصویر جمع شده 4:3 یا 1:1 به طور خودکار پر میشود که این حاشیهها با وجود آنکه در تصویر نهایی ظاهر نمیشوند اما برای کادربندی، مزیت جالبی به حساب میآیند. در هر حالت با کشیدن دکمه شاتر رو به بالا میتوان از عکاسی به فیلمبرداری پرش کردن و با کشیدن شاتر عکاسی رو به پایین نیز تصویربرداری پیدرپی انجام میشود.
در یک بعدازظهر آفتابی پاییزی، تصویربرداری با آیفون 11 پرو مکس را آغاز میکنیم؛ در اولین تصویر با دوربین واید عادی دستگاه، طبق انتظار با جزییات بسیار بالا، کنتراست مطلوب و به خصوص عملکرد مناسب در به تصویر کشیدن رنگها روبرو میشویم که نمود آن را میتوان در رنگ صحیح آسمان جستوجو کرد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا از مرکز
برش اندازه واقعی تصویر بالا از کناره تصویر
این روند با استفاده از دوربین تلهفتو نیز ادامه یافته و از جزییات آن، هم در خود گوشی و هم با بزرگ کردن در ابعاد واقعی میتوان کاملا رضایت داشت. البته رنگ تصویر با دوربین اصلی متفاوت بوده و اندکی سردتر ثبت شده است.
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با ادامه زوم از 2X به بعد، زوم اپتیکال به دیجیتال تبدیل میشود و با وجود آنکه شاید بتوان از عکسهای گرفته شده در صفحهنمایش خود گوشی، کاربردی یافت اما با انتقال آن به نمایشگرهای خارجی و مشاهده برش اندازه واقعی، شرایط تغییر میکند که نتیجه آن را در پایین میبینید.
برداشت تصویر با 10 برابر زوم دیجیتال - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
دوربین واید به ناگاه تصویری بسیار بازتر و جذابتر از این صحنه برداشت میکند اما همانطور که به راحتی قابل مشاهده است رنگ تصویر کاملا اشباعتر شده و از لحاظ جزییات نیز با نمونه مناسبی روبرو نمیشویم.
برداشت تصویر با دوربین واید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت پانوراما از همین صحنه کیفیت کار و عملکرد بخش نرمافزاری دوربین را به خوبی یادآوری میکند و با وجود لرزشهای ناخواسته دست، با تصویری یکپارچه و با کیفیت روبرو میشویم.
برداشت تصویر پانوراما - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در تصاویر ماکرو از فاصله نزدیک، از عملکرد دوربین رضایت کامل داشتیم و چه به لحاط سرعت و چه از نظر دقت فوکوس با یکی از بهترینها بازار روبرو هستیم.
برداشت تصویر با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
تکرار همین سوژه در حالت پرتره، نتیجه جالبتوجهای را بر جای میگذارد و سوژه اصلی به سادگی از پسزمینه تفکیک میشود.
برداشت تصویر با دوربین اصلی در حالت پرتره - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
حالت HDR به صورت اتوماتیک روی تصاویر برداشتی آیفون 11 پرو مکس فعال بوده و به خوبی، سوژههای دارای نورگیری کمتر را از سایه خارج میکند. تصویر زیر نمونهای از عملکرد فوقالعاده این دوربین در این رابطه به حساب میآید.
برداشت تصویر با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در برخورد با سوژههای با جزییات فراوان، دوربین اصلی مشکلی برای تفکیک شاخ و برگ درختان نداشته و همانطور که در برش اندازه واقعی تصویر زیر کاملا مشهود است اجزای سوژه به خوبی از هم تفکیک شدهاند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
عملکرد آیفون 11 پرو در برخورد با رنگها نسبتا موفقیتآمیز به نظر میرسد اما در بعضی مواقع اندکی تفاوت با دنیای واقعی در آنها دیده میشود. برای نمونه در تصویر زیر، رنگ قرمز اندکی به نارنجی تمایل دارد اما در دنیای واقعی با رنگ قرمز سیری در این صحنه روبرو میشویم.
برداشت تصویر با دوربین اصلی - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
آیفون 11 پرو مکس در شب نیز توانایی تصویربرداری بالایی را از خود نشان میدهد. در شب و در نور کم، دوربین به صورت خودکار، زمان مورد نیاز برای نورگیری را تعیین کرده و با لمس دکمه شاتر، نورگیری بیشتری را انجام میدهد. این نورگیری را میتوان بیش از آنچه که دوربین تعیین میکند (حداکثر تا 4 ثانیه) ادامه داد که نتیجه آن تصویر روشنتریست. امکان کنترل و زمانبندی حالت شب یکی از نکات برجسته رابط کاربری دوربین آیفون 11 به حساب میآید که در مقایسه با نمونه مشابهای همچون دوربینهای هواوی، دست کاربر را در کنترل صحنه باز میگذارد. البته نگفته پیداست که در اینجا نیز ثابت و بدون حرکت ماندن سوژه برای نورگیری بیشتر کاملا ضروریست.
در اولین سوژه در این حالت با دوربین اصلی و بدون فعال کردن حالت شب تصویری را برداشت میکنیم که در نگاه اول کیفیت قابلقبولی را ارائه میکند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی بدون فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
با فعال کردن حالت شب، و نورگیری بیشتر، با تصویر متحولشدهای روبرو میشویم که جزییات بسیار بیشتری را در بر دارد.
برداشت تصویر با دوربین اصلی با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
تکرار همین سوژه با دوربین تلهفتو شرایط قبلی را تکرار میکند که در تصاویر زیر میتوان نتایج آن را مشاهده کرد.
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو بدون فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برش اندازه واقعی تصویر بالا
دوربین واید در شب کاربرد چندانی نداشته و با دیافراگم بسته عملکرد ضعیفی را از خود نشان میدهد.
برداشت تصویر با دوربین واید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
شرایط مورد اشاره در سوژه قبلی در اینجا نیز بار دیگر تکرار شدهاند.
برداشت تصویر با دوربین اصلی بدون فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین واید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
در برداشت منظره در شب از عملکرد آیفون 11 پرو مکس در سح بهترینهای این کلاس رضایت داشتیم و حتی قبل از روشن کردن حالت شب نیز با نتیجه چندان بدی روبرو نمیشویم.
برداشت تصویر با دوربین اصلی بدون فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین اصلی با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو بدون فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
برداشت تصویر با دوربین تلهفتو با فعال بودن حالت شب - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
اگر در فکر برداشت تصویر واید با این گوشی در شب هستید باید نا امیدتان کنیم چرا که دیافراگم بسته لنز این دوربین و پیکسلهای کوچک آن نتیجهای جز تصویری که در زیر میبینید را ایجاد نمیکنند.
برداشت تصویر با دوربین واید - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید
بخش فیلمبرداری آیفون 11 پرو مکس یکی از نقاط قوت اصلی این گوشی به حساب میآید جاییکه میتوان با هر سه دوربین حتی به صورت همزمان فیلمبرداری کرد و دو دوربین اصلی و تلهفتو نیز هم از لرزهگیری نوری یا OIS و هم از لرزهگیر دیجیتالی بهره میبرند. حداکثر وضوح برداشت ویدئوی این مجموعه 4K با 60 فریم در ثانیه است و امکان برداشت ویدئو در هر دو کدک H.264 و H.265 نیز در آن وجود دارد. در زمینه برداشت اسلوموشن در این دوربین البته هنوز فاصله مشخصی نسبت به پرچمداران اندرویدی مشاهده میشود و حداکثر نرخ برداشت در این حالت به 240 فریم در ثانیه در وضوح 1080p محدود شده است.
از ویدئوهای آیفون 11 پرو مکس بیش از اندازه رضایت داشتیم و به خصوص در زمینه لرزهگیری و تثبیت تصویر در شرایط معمول مثل راهرفتن با نمونهای در حد یک گیمبال روبرو هستیم. حین فیلمبرداری میتوان به سادگی به دوربینهای واید و تلهفتو سوییچ کرد و این سوییچ به نرمی و بدون ایجاد هرگونه اختلال انجام میشود. جزییات بالا و کیفیت مثالزدنی رنگ، ویدئوهای گرفته شده این دوربین را به نمونهای بسیار مناسب بدل میکنند.
دوربین سلفی
یکی از تغییرات سختافزاری آیفون 11 پرو مکس نسبت به آیفون XS Max سال گذشته به دوربین سلفی دستگاه یا آنگونه که اپل میگوید، دوربین TrueDepth تعلق دارد. وضوح این دوربین از 7 مگاپیکسل سال گذشته حالا به 12 مگاپیکسل افزایش پیدا کرده و با وجود آنکه، دهانه دیافراگم f/2.2 آن تغییری نسبت به سال گذشته نداشته است اما حالا این دوربین امکان برداشت ویدئوهای 4K با 24، 30 و یا 60 فریم در ثانیه را داراست و از اسلوموشن 1080p با 120fps نیز پشتیبانی میکند. در اینجا البته یک نکته ظریف وجود دارد جاییکه با گرفتن عکس در حالت عمودی، وضوح همچنان 7 مگاپیکسلیست اما با چرخاندن دستگاه و گرفتن سلفی به صورت افقی، وضوح به 12 مگاپیکسل ارتقاء پیدا میکند. از کیفیت و رنگ سلفیهای این دوربین با توجه به فعال بودن HDR میتوان به میزان زیادی رضایت داشت و میزان جزییات نیز در این کلاس کاملا قابل قبول است. گزینه پرتره همچنان در این دوربین فعال است و این بار نیز به لطف سنسورهای مخصوص تشخیص چهره میتوان سوژه اصلی را با دقت بیشتری از پسزمینه تفکیک کرد اما هنوز به خصوص در پرترههای Stage Light در هر دو حالت رنگی و سیاه و سفید با نتیجه ایدهال فاصله داریم.
باتری
همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد، بهبود دوام باتری یکی از اصلیترین نکات مثبت در آیفون 11 پرو مکس و دیگر اعضای این خانواده نسبت به همتایان سال گذشته آن به شمار میرود. باتری حاضر در آیفون 11 پرو مکس حجیمترین و قویترین نمونهایست که تا به حال در یک گوشی ایفون قرار گرفته است؛ این باتری 3,969 میلی آمپر ساعتی نزدیک به 25 درصد ظرفیت بیشتری نسبت به آیفون XS Max داشته و با توجه به تغییرات ایجاد شده در بخش پردازشی میتوان انتظار دوام بسیار بالاتری را از آن داشت. اپل دوام این باتری در نمایش ویدئو و پخش موسیقی را به ترتیب 18 و 65 ساعت اعلام کرده است که این زمانها برای XS Max به ترتیب 14 و 60 ساعت بود. اپل همچنین به صراحت به 4 ساعت دوام بیشتر این باتری نسبت به XS Max اشاره کرده است. در دنیای واقعی برخلاف انتظاری که از یک آیفون در ذهن داریم با دوام باتری بسیار بالایی در آیفون 11 پرو مکس روبرو میشویم و با یک استفاده متوسط رو به بالا به سادگی میتوان دو روز کامل از دستگاه استفاده کرده و در سنگینترین شرایط نیز به زحمت بتوان آن را زیر یک روز به زانو درآورد.
شارژر همراه گوشی برای اولین بار یک نمونه دارای شارژ سریع 18 واتیست که به گفته اپل میتواند در عرض 30 دقیقه، باتری دستگاه را تا 50 درصد شارژ کند. تست شارژ این مدل را در حالت روشن و در وضعیت هواپیما انجام میدهیم. شارژ باتری آیفون 11 پرو مکس پس از 10 دقیقه از صفر به 10 درصد رسید و پس از 20 دقیقه نیز 26 درصد شارژ شد. رأس 30 دقیقه شارژ این باتری به 42 درصد که با وجود آنکه با 50 درصد ادعایی اپل فاصله مشخصی دارد اما دستاورد ارزشمندی برای این گوشی با توجه به باتری نسبتا حجیم آن به حساب میآید. پس از 40 و 50 دقیقه، باتری به شارژهای به ترتیب 58 و 72 درصدی رسید و پس از یک ساعت، 80 درصد شارژ خواهد داشت. این شارژ در دقایق 75 و 90 به 88 و 94 درصد رسید و تنها 2، 3 دقیقهای مانده به دو ساعت یعنی حوالی دقیقه 117، شارژ آن کامل میشود. این زمان شارژ با اینکه برای دارندگان آیفون سرعت مناسبی را عرضه میکند اما هنوز از همتایان اندرویدی آن ضعیفتر به نظر میرسد چرا که برای مثال سامسونگ گلکسی نوت10 پلاس با باتری 4,300mAh تنها به 71 دقیقه برای شارژ کامل نیاز دارد و این زمیان در هواوی P30 Pro با باتری 4,200mAh تنها 63 دقیقه است.
سیستمعامل – رابط کاربری
آیفون 11 پرو مکس مثل دیگر اعضای این خانواده به صورت پیشفرض با جدیدترین نسخه سیستمعامل پرتابل اپل یعنی iOS 13 ارائه شد که این ورژن برای رفع برخی باگها در ابتدا به 13.1 و در حال حاضر به 13.1.2 ارتقاء پیدا کرده است. iOS 13 را باید گام بزرگی در سیستمعاملهای موبایلی اپل قلمداد کرد جاییکه تغییرات متعددی از ظاهر تا عملکرد در آن رخ داده و بسیاری از برنامههای پیشفرض آن نیز با تغییر روبرو شده است. گزینههای پایهای این رابط کاربری با تغییر خاصی نسبت به گذشته روبرو نشدهاند و بنابراین در این قسمت تنها به برخی از مهمترین موارد جدید و تغییر یافته در آن اشاره میکنیم؛ تغییرات اصلی iOS 13 را باید در مواردی مثل حالت تیره یا Dark Mode، گزینه Sign In with Apple، گالری جدید Photos، تغییرات در Maps و برخی گزینههای کوچک و بزرگ دیگر خلاصه کرد که در ادامه به آنها بیشتر میپردازیم.
قابلیت Dark Mode
حالت تاریک یا Dark Mode یکی از قابلیتهای جذاب در سیستمعامل اندروید است که حالا به صورت فراگیر در iOS نیز ظاهر شده است؛ با فعال کردن این گزینه در بخش Display & Brightness، رنگ پسزمینه و تقریبا تمامی قسمتهای رابط کاربری به مشکی تغییر پیدا کرده و نوشتهها نیز به رنگ سفید در میآیند. نکته مثبت در این میان اینکه نهتنها برنامههای پیشفرض سیستمعامل و مواردی مثل نقشه، ساعت، ایمیل، گالری تصاویر و تقویم با این این تغییر هماهنگ میشوند بلکه حتی والپیپر پیشفرض صفحه هوم نیز از آن تأثیر گرفته و در اینجا رنگ مشکی جای رنگ سفید را میگیرد. فعال کردن حالت تاریک علاوه بر بهبود کیفیت استفاده در محیطهای تاریک و وارد آوردن فشار کمتر روی چشمها، میتواند روی مصرف باتری دستگاه نیز تأثیر مثبتی بر جای بگذارد چرا که در صفحهنمایش OLED (از جمله در آیفونهای سری 11)، سیاه بودن صفحهنمایش به معنای خاموش بودن پیکسلها و در نتیجه مصرف کمتر انرژی خواهد بود.
روند پذیرش و اعمال حالت تاریک، به جز در رابط کاربری پیشفرض سیستمعاملهای موبایلی در برنامههای ساخته شده دیگر دولوپرها نیز نمایان شده و برخی اپلیکیشنهای پر طرفدار مثل توییتر از هماکنون گزینه حالت تاریک را به لیست امکانات خود افزودهاند و مطمئنا در آینده بر تعداد این برنامهها کاملا افزوده میشود. دارک مد در iOS 13 را میتوان به صورت دستی یا اتوماتیک تغییر داد که در مورد این دومی امکان فعال شدن آن به صورت خودکار در شب و غیر فعال شدن آن با طلوع آفتاب وجود دارد.
Sign In with Apple
هنگام استفاده از یک اپلیکیشن جدید نیازمند به ثبت نام تا به امروز دو گزینه پیش روی کاربران قرار داشت، یکی طی کردن مراحل وقتگیر و پر کردن فرم ثبتنام جدید و انتخاب نام کاربری و کلمه عبور و دیگری Sign-In کردن بلافاصله با کمک حسابهای کاربری Google یا Facebook که در این دومی با وجود آنکه وقتی از کاربر تلف نمیشد اما اغلب کنترلی نیز روی محتوای ارسال شده برای کاربر از این طریق وجود نداشت. در iOS 13، اپل راهحل سومی را به این موقعیت افزوده است که در آن میتوان با انتخاب گزینه Sign In with Apple، نهتنها مثل شیوههای دیگر، بلافاصله در برنامه وارد شد بلکه با ساخت یک ایمیل تصادفی، آدرس ایمیل اصلی را نیز از سازنده اپلیکیشن پنهان ساخت. البته ایمیلهای ارسال شده به این آدرس تصادفی همچنان به ایمیل اصلی شما فوروارد میشوند که این گزینه نیز از طریق گزینه Password & Security از منوی تنظیمات قابل غیر فعال شدن است.
گالری جدید Photos
اپ جدید Photos را شاید بتوان مهمترین تغییر در بین اپلیکیشنهای بهبود یافته iOS 13 قلمداد کرد جاییکه با تغییرات متعدد، عکسها با سادگی بهتری پیدا میشوند و در زمینه جستوجو نیز تغییرات مثبتی صورت پذیرفته است. اولین تغییر در این بخش امکان مرتب کردن تصاویر برحسب روز، ماه و یا سال است که گزینه ایدهآلی برای پیدا کردن یک عکس مشخص در یک گالری شلوغ و پر از تصاویر متعدد به حساب میآید البته گزینه All Photos هنوز سر جای خود قرار دارد اما استفاده از آن در یک لیست بلند بالا، چندان منطقی به نظر نمیرسد. با انتخاب گزینه ماه یا سال در این گالری جدید، عکسهای مربوط به یک رویداد مشخص بهصورت خودکار در کنار هم قرار میگیرند و بدینترتیب میتوان با سادگی بیشتری به تصاویر مورد نظر دست پیدا کرد. در بخش سال همچنین میتوان تصاویری که در یک روز مشخص در سالهای گذشته برداشت شدهاند را به صورت هایلایت شده مشاهده کرد که در مواردی مثل تولد دوستان و اعضای خانواده میتواند یادآوری جالبتوجهای باشد.
جذابیتهای این اپلیکیشن به شیوه نمایش عکسها محدود نشده و گزینه جدیدی برای ویرایش و ادیت تصاویر، نیاز به نصب برنامه جداگانهای در این زمینه را تقریبا به طور کامل مرتفع میسازد. در این قسمت میتوان میزان نورگیری، درخشندگی (Brilliance)، هایلایتها، سایهها، کنتراست، روشنایی، نقاط سیاه، درجه اشباع رنگ، ارتعاش رنگی (Vibrance)، گرمای رنگ، توناژ (Tint)، شارپنس، وضوح، نویزگیری و حالت Vignette را تغییر داد که لیست کامل و بلندبالایی به حساب میآید.
با لمس آیکون سهنقطه بالای صفحه و انتخاب گزینه Markup نیز میتوان روی تصویر به راحتی نوشت. بدینترتیب همانگونه که مشخص است با گزینههای کامل حاضر در بخش ویرایش عکس عملا هیچ نیازی به برنامه جانبی دیگری در این زمینه احساس نمیشود.
Maps جدید
اپلیکیشن نقشه اپل تا به امروز یکی از معدود نقاط ضعف آن در مقایسه با گوگل و سرویس محبوب Google Maps به حساب آمده و لزوم بهبود در این قسمت در طی سالهای گذشته کاملا احساس شده است؛ روند ایجاد تغییر در این برنامه از بیش از یک سال پیش آغاز شده و نتیجه آن در نقشه جدید حاضر در iOS 13 متبلور شده است. در این نقشه جزییات بسیار بیشتری نسبت به گذشته به تصویر کشیده میشود و تلاش فراوانی برای ثبت جزییات دقیقتر شده تا جاییکه به گفته اپل، بیش از 4 میلیون مایل مسیر مختلف توسط این تیم طی شده است. بهبود در این نقشه البته شامل تمامی نقاط کره زمین نمیشود و بیشترین تغییر آن را باید در آمریکا و برخی ایالتهای خاص جستوجو کرد هرچند به گفته اپل این تغییرات به زودی به کل کشور آمریکا اعمال میشود.
دیگر قابلیت جدید در Maps اپل، گزینهای به نام Look Around است که چیزی مشابه Street View در گوگل مپس بوده و در اینجا نیز تصویری واقعی با وضوح بالا از محل مورد نظر روی نقشه به نمایش گذاشته میشود. این ویژگی نیز در حال حاضر تنها در برخی نقاط فعال است و تا تکمیل آن در شهرها و کشورهای مختلف به زمان نیاز خواهد بود. دو ویژگی دیگر این نقشه جدید که البته این بار برای همه کاربران فارغ از موقعیت آنها فعال است یکی گزینه Favorites برای ذخیره کرده نقطه مورد نظر روی نقشه و دیگری Collections برای ذخیره چندین نقطه و مکان است که این دومی به خصوص در مواردی مثل سفرهای کاری و تفریحی برای گرد هم آوردن همه نقاط مورد نظر برای بازدید، مناسب به نظر میرسد.
لمس و نگهداشتن جایگزین 3D Touch
با حذف قابلیت تاچ سهبعدی در آیفونهای جدید اپل، شیوه تازهای (البته برای iOS) برای نمایش میانبرها و دستورهای اضافی هر اپلیکیشن در دسترس قرار گرفته که به جای فشردن، تنها با لمس و نگهداشتن انگشت روی آیکون مورد نظر عمل میکند و به گزینه Haptic Touch معرفی شده در iPhone XR شباهت دارد. این گزینه نهتنها برای اپلیکیشنها، بلکه در برخی موارد برای بعضی اجزای داخلی آنها نیز قابل انجام است جاییکه به عنوان مثال لمس و نگهداشتن انگشت روی یک آهنگ در اپ Music امکان مشاهده دیگر تِرَکهای آن آلبوم را فراهم کرده و نگه داشتن دست روی یک ایمیل مشخص نیز پیشنمایشی از آن با گزینههای مختلفی برای پاسخگویی را به نمایش میگذارد. این ویژگی در حال حاضر در برخی برنامههای جانبی نیز پشتیبانی میشود که احتمالا لیست آنها در آینده افزایش پیدا خواهد کرد.
با اختصاص یافتن گزینه فشردن طولانیمدت به نمایش میانبرهای هر اپلیکیشن، تغییر محسوسی در یکی از ویژگیهای پیشین سیستمعامل iOS یعنی راهکار حذف و uninstall کردن برنامهها رخ داده است؛ پیش از این با نگه داشتن انگشت روی یک برنامه، کل برنامهها، شروع به لرزش کرده و با لمس ضربدر کنار اپلیکیشن مورد نظر امکان حذف آن وجود داشت. در شیوه جدید اما با نگهداشتن انگشت روی برنامه، نخست میانبرهای آن (در صورت وجود) به نمایش گذاشته میشود و برای وارد شدن به مد ویرایشی و حذف برنامه مورد نظر باید دست را همچنان روی آن برنامه نگه داشت.
لیست گزینههای جدید iOS 13 مطمئنا به این موارد ختم نمیشود و در این میان گزینههای کوچک و بزرگ دیگری نیز به چشم میخورد که میتوان به صورت لیستوار به آنها اشاره نمود:
- یکی شدن گزینههای Find My Phone و Find My Friends در یک اپلیکیشن
- افزوده شدن گزینه دنبال کردن عادت ماهیانه بانوان در اپ Health
- امکان کنترل آیفون با کمک صدا از طریق گزینه Voice Control در منوی Accessibility
- امکان اشتراک زمان تقریبی رسیدن (ETA) در Maps
- کنترل بهتر وایفای و بلوتوث با نگهداشتن دست روی آیکون آنها در Control Center
- انتقال تنظیم صدا در حین بازی از روی کنترل آن در کناره صفحهنمایش
- امکان استفاده از دستههای بازی PS4 برای انجام بازی در گوشی
- افزوده شدن Memojiهای جدید
- تغییرات در اپ Reminders با پشتیبانی از attachment و مرتبسازی بهتر
- تصحیح زاویه دید کاربران در FaceTime با کمک هوش مصنوعی برای تغییر سمت نگاه به سوی دوربین
- کیبورد QuickPath برای کشیدن دست روی حروف به جای ضربه زدن روی آنها
چیپست پردازشی – حافظه
چیپست A13 bionic حاضر در خانواده آیفون 11 از جمله آیفون 11 پرو و آیفون 11 پرو مکس، یک چیپست 6 هستهای با لیتوگرافی 7 نانومتری پلاس است که به گفته اپل 20 درصد در زمینه پردازش سریعتر از گذشته بوده و 30 درصد انرژی کمتری مصرف میکند. در زمینه گرافیکی نیز با 20 درصد سرعت بیشتر و 40 درصد مصرف انرژی کمتر روبرو میشویم. در این چیپست ظاهرا از دو هسته قویتر با فرکانس 2.65 گیگاهرتز و 4 هسته ضعیفتر با فرکانس 1.8 گیگاهرتز استفاده شده و گرافیک آن نیز مثل A12 از نوع چهار هستهایست. A13 نیز مثل هر پردازنده مدرن دیگری در سالهای اخیر بخش ویژهای را به پردازشهای عصبی اختصاص داده که مسئول بخشهای مختلف مرتبط با هوش مصنوعی مثل Night Mode است. در این بخش از 8 هسته پردازشی استفاده شده که 20 درصد سریعتر بوده و 15 درصد انرژی کمتری مصرف میکنند. رم دستگاه 4 گیگابایت بوده که با وجود آنکه حالا یک سوم همتایان پرچمدار خود در برندهای اندرویدیست اما با توجه به ساختار متفاوت سیستمعامل iOS، مشکلی در سختترین و پیچیدهترین سناریوها نیز ندارد.
از 256 گیگابایت حافظه داخلی مدل در اختیار ما در ابتدا و پیش از نصب هر برنامه یا انتقال فایلی به حافظه دستگاه، 12.7 گیگابایت آن به سیستمعامل تعلق داشت و مابقی در اختیار کاربران قرار دارد.
تستهای پردازشی و گرافیکی
طبق رسم همیشگی، این بار نیز اپل با پروسسور بیهمتای خود همه رقبای اندرویدی خود را کاملا به چالش کشیده و همانطور که در ادامه خواهیم دید در همه زمینههای پردازشی و گرافیکی، موفقتر از رقبای خود عمل میکند.
در تست اول یعنی Basemark OS 2.0 امتیاز آیفون 11 پرو مکس 6,592 واحد بود که این رقم از پیشرفتهترین گوشیهای اندرویدی با پردازندههای Snapdragon 855 Plus و دیگر 7 نانومتریهای دیگر نیز کاملا فراتر میرود. برای نمونه گلکسی نوت10 پلاس در این تست به امتیازی حول و حوش 4,800 واحد دست پیدا میکند و P30 Pro نیز در حوالی 4,600 واحد باقی میماند.
در تست تعیینکننده AnTuTu که در نسخه 7.2.3 انجام شد کلی آیفون 11 پرو مکس به امتیاز 457,935 واحد دست یافت که از متوسط گوشیهای پرچمدار فعلی رده اندروید یعنی حوالی 300 تا 350 هزار واحد کاملا بیشتر است. برای مقایسه کافیست بدانید گلکسی نوت10 پلاس با پردازنده Exynos 9825 خود و رم 12 گیگابایتی در این تست تنها به امتیاز 346 هزار واحدی دست یافت و برای هواوی P30 Pro نیز امتیاز 293 هزار واحدی ثبت شد.
در نهایت برای مشخص شدن قدرت گرافیکی این مدل به سراغ تست Slink Shot Extreme از مجموعه 3DMark میرویم که پیش از این P30 Pro امتیاز 3,972 واحدی و گلکسی نوت10 پلاس امتیاز 4,920 واحدی را در آن ثبت کردهاند. آیفون 11 پرو مکس این تست را با امتیاز 5,423 واحد به انتها میرسد که اختلاف آن با گوشیهای اندرویدی کاملا مشهود به نظر میرسد.
یک نکته منفی در رابطه با تستهای گرافیکی این گوشی، گرم شدن نسبتا زیاد آن در زیر بار است که تجمع این گرما در بخش پشتی و درست در زیر لنزهای دوربین بوده و در صورت ادامه بار پردازش، این گرما به کنارههای فلزی دستگاه نیز ادامه پیدا میکند.
ارتباطات
بخش ارتباطات آیفون 11 پرو مکس یکی از انتقادهای اصلی به تولیدات جدید اپل را تشکیل میدهد جاییکه برخلاف اکثر برندهای دیگر که حداقل یک گوشی را با قابلیت 5G روانه بازار کردهاند اپل هنوز از این قابلیت پشتیبانی نکرده و با ادامه پشتیبانی از 4G LTE، ارائه آیفون 5G را ظاهرا به سال 2020 موکول کرده است. اپل البته سرعت اتصال به شبکه LTE این خانواده را صریحا اعلام نکرده و در جریان رونمایی از گوشیهای این کلاس تنها به عبارت « LTE کلاس گیگابیتی سریعتر» و MIMO چهار در چهار اشاره کرده اما ظاهرا حداکثر سرعت به 1Gbps محدود شده است. اتصال وایفای دستگاه از نوع ax بوده و بلوتوث نسخه 5، مسیریابهای ماهوارهای، همراه با NFC، دیگر گزینههای ارتباطی این گوشی را تشکیل میدهند.
کلام آخر
آیفون 11 پرو مکس مجموعهای مملو از نکات مثبت و تغییرات سختافزاری و نرمافزاری متعدد است که تجربه تازهای را پیش روی کاربران سیستمعامل iOS قرار میدهد. صفحهنمایش دستگاه با وجود یکسان بودن اندازه و رزولوشن نسبت به گذشته، نمونهای روشنتر و با کیفیتتر با کنتراست بالاتر و نمایش صحیح رنگهاست که یافتن نمونه دومی برای آن در اندروید چندان آسان به نظر نمیرسد. شیشه مات بخش پشتی با مقاومت در برابر اثرات انگشت، دستاورد قابل تقدیری در طراحی این مدل به حساب میآید که به خصوص در رنگهای تیرهتر، ارزش خود را بیش از اندازه نشان میدهد. نوار فلزی پیرامونی و حذف نوشتههای بخش پشتی که برای اولین بار در یک گوشی آیفون رخ داده است از دیگر نکات مثبت در طراحی این مدل به حساب میآیند.
در سوی دیگر لنزهای سهگانه دوربین در بخش پشتی، حداقل از نگاه برخی از کاربران، منظره جالبتوجهای را به نمایش نگذاشته و ابعاد بزرگ و برجستگی آنها در طراحی این مدل تأثیر منفی برجای گذاشته است. عملکرد بخش پردازشی گوشی تمامی رقبای این مدل را به چالش میکشد و به راحتی از سد تمامی پرچمداران اندرویدی حتی نمونههای گیمینگ گرانقیمت نیز عبور میکند. در زمینه دوربین با تجربه بهبود یافتهای نسبت به گذشته روبرو میشویم جاییکه نهتنها دوربین اصلی شرایط بسیار مطلوبی را ارائه میکند بلکه افزوده شدن دوربین واید نیز سناریوهای تازهای را پیش روی کاربران قرار میدهد البته این دوربین واید در سوژههای با نور کم چندان کاربردی نداشته و بهخصوص در شب افت کیفیت شدیدی را تجربه میکند. ارتقاء کیفیت دوربین سلفی دستگاه نهتنها به کیفیت بالاتر عکسهای این دوربین منجر شده بلکه در سرعت بازگشایی مکانیزم تشخیص چهره نیز تأثیر مثبتی بر جای گذاشته است.
دوام باتری آیفون 11 پرو مکس در سطح بسیار مناسبی قرار دارد و حضور شارژر سریع نیز تجربه مثبت تازهای را در اختیار کاربران قرار میدهد. در سمت نکات منفی این گوشی جدا از موارد تکراری و آشنایی مثل نبود جک هدست، ناچ بزرگ و نازیبای بالای صفحهنمایش و بلاتکلیفی کاربران در رابطه با حضور یک فایل منیجر درون دستگاه، بیش از همه چیز باید از وزن و ابعاد بالای گوشی یاد کرد که حمل و جابجایی آن را برای بسیاری از افراد مشکل میکند. برجستگی دوربینهای بخش پشتی، در نظر گرفته نشدن فوکوس خودکار برای دوربین واید، ادامه استفاده از پورت Lightning و البته قیمت بسیار گران لیست نکات منفی این مدل را تکمیل میکنند.