بررسی گوشی موبایل هواوی Mate S

Mate S میت اس

Huawei Mate S هواوی
ارزیابی کاربران: 7.9 از 10 (718 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

دسترسی سریع به سایر موارد

جستجوی سریع
جدیدترین های هواوی
» هواوی Pura 70
» هواوی Pura 70 Pro
» هواوی Pura 70 Pro+
» هواوی Pura 70 Ultra
» هواوی nova 12i
» هواوی nova 12 SE
» هواوی nova 12s
» هواوی Pocket 2
» هواوی nova Y72
» هواوی nova 12 Pro
» هواوی nova 12 Ultra
» هواوی nova 12 Lite
» هواوی nova 12
» هواوی Enjoy 70
» هواوی MatePad Pro 11 2024
» هواوی nova 11 SE
» هواوی Watch Ultimate Design
» هواوی MatePad Pro 13.2
» هواوی Mate 60 RS Ultimate
» هواوی Watch GT 4
» هواوی Mate X5
» هواوی Mate 60 Pro+
» هواوی Mate 60
» هواوی Mate 60 Pro
» هواوی nova Y91
» هواوی nova 11i
» هواوی nova Y71
» هواوی Enjoy 60X
» هواوی nova 11
» هواوی nova 11 Pro
» هواوی nova 11 Ultra
» هواوی Enjoy 60
» هواوی Mate X3
» هواوی MatePad 11 2023
» هواوی P60 Art
» هواوی P60 Pro
» هواوی P60
» هواوی Watch Ultimate
» هواوی nova 10 Youth
» هواوی Watch Buds
» هواوی Watch GT 3 SE
» هواوی Watch GT Cyber
» هواوی Pocket S
» هواوی nova Y61
» هواوی MatePad C5e
» هواوی nova 10 SE
» هواوی Mate 50E
» هواوی Mate 50 RS Porsche Design
» هواوی Mate 50
» هواوی Mate 50 Pro
» هواوی MatePad Pro 11 2022
» هواوی nova 10 Pro
» هواوی nova 10
» هواوی nova Y90
» هواوی MatePad 10.4 2022
» هواوی MatePad SE
» هواوی Watch GT 3 Porsche Design
» هواوی Watch GT 3 Pro
» هواوی Mate Xs 2
» هواوی nova 9 SE 5G
» هواوی nova Y70
» هواوی P50E
» هواوی nova 9 SE
» هواوی P50 Pocket
» هواوی nova 8 SE 4G
» هواوی Watch GT Runner
» هواوی Enjoy 20e
» هواوی nova 9
» هواوی nova 9 Pro
» هواوی nova 8
» هواوی P50 Pro
» هواوی P50
» هواوی nova 8i
» هواوی MatePad 11 2021
» هواوی MatePad Pro 12.6 2021
» هواوی Watch 3 Pro
» هواوی Watch 3
» هواوی MatePad Pro 10.8 2021
» هواوی Mate 40E
» هواوی Mate X2
» هواوی nova 8 5G
» هواوی nova 8 Pro 5G
» هواوی nova 8 SE
» هواوی Mate 30E Pro 5G
» هواوی Watch GT 2 Porsche Design
» هواوی Mate 40
» هواوی Mate 40 RS Porsche Design
» هواوی Mate 40 Pro+
» هواوی Y7a
» هواوی Mate 40 Pro
» هواوی nova 7 SE 5G Youth
» هواوی MatePad T 10s
» هواوی P smart 2021
» هواوی MatePad 5G
» هواوی Y9a
» هواوی Watch GT 2 Pro
» هواوی Enjoy 20 5G
» هواوی Enjoy 20 Plus 5G
» هواوی Watch Fit
» هواوی kids Watch 4X
» هواوی Enjoy Tablet 2
» هواوی MatePad 10.8
» هواوی Enjoy 20 Pro
» هواوی P Smart S
» هواوی Enjoy Z 5G
» هواوی Y8p
» هواوی P40 lite 5G
» هواوی MatePad T8
» هواوی Y8s
» هواوی Y5p
» هواوی Y6p
» هواوی P smart 2020
» هواوی MatePad
» هواوی nova 7 SE
» هواوی nova 7 5G
» هواوی nova 7 Pro 5G
» هواوی Watch GT 2e
» هواوی P40
» هواوی P40 Pro
» هواوی P40 Pro+
» هواوی P40 lite E
» هواوی MatePad Pro 5G
» هواوی Mate Xs
» هواوی Y7p
» هواوی P40 lite
» هواوی P30 lite New Edition
» هواوی nova 7i
» هواوی Y6s
» هواوی P smart Pro 2019
» هواوی nova 6 SE
» هواوی nova 6 5G
» هواوی nova 6
» هواوی MatePad Pro
» هواوی Y9s
» هواوی nova 5z
» هواوی Watch GT 2
» هواوی Mate 30 RS Porsche Design
» هواوی Mate 30
» هواوی Mate 30 Pro
» هواوی Mate 30 5G
» هواوی Mate 30 Pro 5G
» هواوی nova 5T
» هواوی nova 5i Pro
» هواوی MediaPad M6 10.8
» هواوی MediaPad M6 8.4
» هواوی nova 5 Pro
» هواوی nova 5
» هواوی nova 5i
» هواوی Y9 Prime 2019
» هواوی P Smart Z

تبلیغات

Huawei Mate S - راه‌های افتخار

تاریخ : 1394/9/5

Huawei Mate S - هواوی میت اس

سری Mate در محصولات هواوی را در مقام مقایسه می‌توان در جایگاه نزدیکی به تولیدات فبلتی دیگر سازندگان به ویژه سری Note‌ در محصولات سامسونگ تلقی کرد. این خانواده نخستین بار با مدل Ascend Mate در ژانویه 2013 پای در عرصه وجود گذاشت و پس از آن در سال گذشته با Ascend Mate7‌ خود را به عنوان فبلتی لوکس و متفاوت معرفی کرد. خانواده کم‌شمار Mate در کنار اعضای جدید سری P انتظارها از برند هواوی را در ارائه دیوایس‌های پیشرفته و پرچمدار افزایش داد و منجر به ایجاد تغییراتی در نگاه بسیاری از خریداران نسبت به تولیدات این برند شد. هواوی به عنوان یکی از سنت‌شکن‌ترین برندهای چینی و شرکتی که با ارائه محصولات رقابتی، بسیاری از برندهای با سابقه این صنعت را در پشت سر خود می‌بیند، پس از بررسی ظرفیت‌های بازار در رده ارزان‌قیمت و میانی بازار، اینک در حال آزمودن شانس خود به عنوان سازنده دیوایس‌های لوکس و گران‌قیمت است. پرچمداران سری P در این میان نقش بسیار پر رنگی را در طی یکی دو سال گذشته ایفا کرده و با تغییر سمت و سوی بازار در جهت ارائه بیش از یک پرچمدار در سال، سری Mate نیز به لیست گزینه‌های در اختیار کاربران از برند هواوی افزوده شده است.

Ascend Mate7 در مقایسه با پرچمدار هم‌دوره خود در کلاس P تغییرات فراوانی را تنها به فاصله یک فصل پس از حضور P7 در بازار ارائه کرد. ارتقا 1 اینچی اندازه صفحه‌نمایش، بهبود وضعیت پردازشی، افزایش فضای RAM و حافظه داخلی در کنار افزوده شدن سنسور اثر انگشت از جمله مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته در Mate7 محسوب می‌شدند. پایبندی به این روند و حفظ برتری سری Mate در مقایسه با اسمارت‌فون‌های هم‌رده کلاس P با ارائه P8 در سال جاری بسیار مشکل‌تر از قبل به نظر می‌رسید. Huawei P8 از لحاظ پردازشی، گزینه‌های مولتی‌مدیایی و راه‌های ارتباطی مدل موفقی محسوب می‌شود و طراحی Mate جدید با ایجاد برتری در تمامی این گزینه‌ها چندان آسان به نظر نمی‌رسد. Huawei Mate S‌ که نخستین بار در جریان نمایشگاه IFA 2015 در برلین آلمان رونمایی شد حداقل در برخورد اول و با مرور مشخصات دستگاه شرایط ایده‌آلی برای تکرار وضعیت Mate7 ‌سال گذشته دارد. Mate S علاوه بر ایجاد تغییرات در طراحی بدنه و شکل ظاهری، در زمینه مشخصات سخت‌افزاری، ابعاد صفحه‌نمایش و فناوری ساخت نیز با بهبودهای مشخصی روبرو شده و با وجود برخورداری از قیمتی که معمولا از یک گوشی هواوی انتظار آن را نداریم اما در عرصه رقابت با دی گر پرچمداران نسل جدید حرف‌های فراوانی برای گفتن خواهد داشت. نسخه حاضر در بازارهای داخلی این گوشی با نام دقیق Huawei CRR-UL00 موضوع بررسی این نوبت است.

جعبه محتویات

یکی از هیجان‌انگیز‌ترین قسمت‌های بررسی گوشی‌های پرچمدار هواوی بدون شک به بخش جعبه گشایی یا unboxing‌ دستگاه تعلق دارد و در این میان Mate S نیز نه تنها استثنا نیست بلکه یکی از جذاب‌ترین طراحی‌های چند سال گذشته هواوی در بخش جعبه این مدل رخ داده است. نخستین برخورد با جعبه Mate S یک باکس مشکی رنگ نسبتا بزرگ و کم ارتفاع است که جعبه اصلی را در خود پنهان دارد. درون جعبه اصلی با نشان طلایی هواوی و مزین به عنوان Huawei Design در بالاترین قسمت خود گوشی دیده می‌شود اما این تنها ابتدای راه است.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

با کنار زدن درپوش این قسمت حس برخورد با یک دیوایس پریمیوم از نحوه جایگذاری و کیفیت لوازم جانبی ارائه شده همراه گوشی کاملا محسوس خواهد بود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

هدست سیمی دستگاه درون جعبه شفاف مربع‌شکلی قرار گرفته که کاملا به طراحی اپل در این زمینه شباهت دارد. سامسونگ نیز به تازگی در مورد S6 edge+ از طراحی مشابه‌ای برای قرار دادن هدست‌های سیمی خود استفاده کرده بود. گذشته از جعبه، تغییراتی نیز در طراحی این هدست‌ها نسبت به نمونه ارائه شده همراه با Huawei P8 به چشم می‌خورد که رنگ‌آمیزی متفاوت در طراحی ریموت و درایورهای صدا بخشی از این اختلاف را تشکیل می‌دهد. در زمینه کیفیت و قدرت صدا تفاوت محسوسی به گوش نمی‌رسد و همچنان با هدست حداکثر متوسطی روبرو هستیم.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

شارژر نسبتا بزرگ دستگاه یک نمونه 10 واتی (5 ولت و 2 آمپر) است که با توجه به باتری نسبتا حجیم گوشی قدرت مناسبی را ارائه می‌کند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

جذابیت‌های باکس محتویات Mate S خوشبختانه به همین جا خاتمه پیدا نمی‌کند و در سوی دیگر این باکس و درون جعبه سیاه‌رنگ دیگری که به ظاهر نوشته‌های راهنما را در خود دارد، یک کیس هم‌رنگ گوشی در نظر گرفته شده که هر دو قسمت رویی و پشتی دستگاه را در بر گرفته و با مکانیزمی مغناطیسی روی صفحه‌نمایش قرار می‌گیرد. پنجره کوچک حاضر در بخش بالایی این قاب در حین تماس، اطلاعات فرد تماس گیرنده را به نمایش می‌‌گذارد و نیاز به گشودن قاب را مرتفع می‌سازد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

آچار دسترسی به اسلات سیم‌کارت و کارت حافظه نیز در همین قسمت قرار دارد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

طراحی ظاهری

جذابیت‌های Mate S با در دست گرفتن دستگاه نیز کاملا ادامه پیدا می‌کند. بدنه باریک و خوش‌ساخت با طراحی تمام فلزی،‌ ظاهر یک‌دست و انحنای ملایم بخش پشتی در کنار فرم خاص شیشه روی صفحه‌نمایش با لبه‌های گرد مهم‌ترین نکات در رابطه با طراحی این گوشی به شمار می‌روند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

فرم دریچه‌های صدا و پورت USB در پایین گوشی تا حدودی مشابه با P8‌ است اما در اینجا نیز تغییرات ملایمی دیده می‌شود. لبه‌های کناری Mate S به لطف انحنای بخش پشتی بسیار باریک طراحی شده و ضخامت کلی دستگاه را کمتر نشان می‌دهند. صفحه‌نمایش در حالت خاموش بدون حاشیه به نظر می‌رسد اما با روشن کردن آن در دو کناره چپ و راست و بالا هرکدام نزدیک به 2 میلیمتر حاشیه مشکی رنگ دیده می‌شود که این حاشیه در پایین به نزدیک به 3 میلیمتر می‌رسد. این مسئله با وجود آنکه در تجربه استفاده از دستگاه تاثیر چندانی ندارد می‌تواند در افزایش ابعاد گوشی نقش موثری ایفا کند. در مجموع از طراحی گوشی به میزان بسیار زیادی می‌توان رضایت داشت و استحکام بدنه، استفاده دست و دل بازانه از فلز و حس خوشایند شیشه گوریلا گلس 2.5D در لبه‌های دستگاه هر ناظر سخت‌گیری را نیز راضی خواهد کرد.

ابعاد و وزن

یکی از ایرادهای وارد به Mate7 به ابعاد بسیار بزرگ دستگاه به واسطه صفحه‌نمایش غول‌آسای 6 اینچی آن تعلق داشت. هواوی با کاهش ابعاد صفحه‌نمایش در Mate S به 5.5 اینچ ضمن بهبود کیفیت در دست‌گیری گوشی و تلاش مشهود برای جذب کاربران بیشتر به این مجموعه، رقابت مستقیمی را نیز با دیوایس‌های 5.5 اینچی محبوب بازار در سمت iOS آغاز کرده است. کاهش نیم اینچی سایز صفحه‌نمایش تاثیر مشهودی بر ابعاد دستگاه برجای گذاشته جایی‌که طول و عرض 149.8 و 75.3 میلیمتری این مدل به ترتیب 7.2 و 5.7 میلیمتر کوچک‌تر از Mate7 اندازه‌‌گیری می‌شود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

مقایسه این ابعاد با LG G4 با صفحه‌نمایش یک اندازه نزدیک به 1 میلیمتر ارتفاع بیشتر و 0.8 میلیمتر عرض کمتری را نشان می‌دهد و با وارد کردن یک 5.5 اینچی متفاوت به این رقابت یعنی iPhone 6S Plus ورق کاملا به نفع Mate S تغییر خواهد کرد چرا که این رقیب اپلی 8.4 میلیمتر در ارتفاع و 2.6 میلیمتر در عرض از گوشی هواوی بزرگ‌تر است. Mate S در ضخامت نیز موفق عمل می‌کند و ضخامت 7.2 میلیمتری آن،‌ در دست کاملا Slim احساس می‌شود. وزن این مدل 156 گرم است که وزن متعادلی برای این دسته به حساب آمده و به عنوان مثال LG G4 نیز با صفحه‌نمایش یک اندازه، 155 گرم وزن دارد.

صفحه‌نمایش

کاهش سایز صفحه‌نمایش به 5.5 اینچ تنها تغییر صورت پذیرفته در پنل Mate S نسبت به گذشته نیست. این صفحه‌نمایش 1920×1080 پیکسلی برای دومین بار در اسمارت‌فونی در خانواده هواوی با فناوری AMOLED ساخته شده که تغییر بسیار مهمی نسبت به مدل‌های پیشین این سازنده به حساب می‌آید. این شرکت پیش از این در ژانویه 2012 از این فناوری ساخت در صفحه‌نمایش مدل Ascend P1 استفاده کرد و پس از آن معمولا همواره از فناوری ساخت IPS TFT در ساخت مدل‌های گوناگون بهره گرفت. فشردگی پیکسلی نزدیک به 401ppi این صفحه‌نمایش با وجود آنکه روی کاغذ از نمونه‌های QHD که در همین سایز به تراکم 534 پیکسل در هر اینچ دست پیدا می‌کنند کاملا پایین‌تر است اما در عمل کیفیت بسیار بالایی را ارائه کرده و نمایش ریزترین جزئیات نیز در آن با مشکل روبرو نمی‌شود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

روشنایی این صفحه‌نمایش همچون اغلب دیگر نمونه‌های OLED در سطح فوق‌العاده قرار ندارد و جذب اثرات انگشت و آلودگی نیز تا حدودی در تجربه استفاده از دستگاه در زیر نور خورشید تاثیر منفی بر جای می‌گذارد. سطح رنگ مشکی و کنتراست این پنل طبق انتظار از یک نمونه AMOLED ایده‌آل به نظر می‌رسد و در زمینه زاویه دید نیز شرایط کاملا مناسبی برقرار است. پوشش محافظ این پنل از نوع Gorilla Glass 4 است که از لبه‌های گردی در کناره‌ها برخوردار است. در کل از صفحه‌نمایش Mate S با وجود روشنایی متوسط تقریبا در تمامی موارد می‌توان رضایت داشت.

غیبت Force Touch

بی‌شک بزرگ‌ترین اتفاق رخ داده در ساختار صفحه‌نمایش Mate S نسبت به گذشته در افزوده شدن ویژگی تشخیص میزان فشار وارده به پنل نهفته است. این فناوری که Force Touch نامیده شده و نمونه تقریبا مشابه آن اینک در آیفون‌های جدید شرکت اپل شامل iPhone 6S و iPhone 6S Plus نیز با عنوان 3D Touch حضور دارد امکانات تازه‌ای را در اختیار کاربران در هنگام لمس صفحه‌نمایش قرار می‌دهد. از جمله قابلیت‌های این فناوری می‌توان به زوم کردن در ویدئوی در حال پخش تنها با فشار دادن نقطه مورد نظر و نمایش بزرگ‌تر Thumbnail عکس‌ها در گالری تصاویر اشاره کرد و مطمئنا در آینده نزدیک با طراحی اپلیکیشن‌های منطبق با این فناوری کاربری‌های بسیار گسترده‌تری به این لیست افزوده خواهد شد. در نسخه اولیه هواوی Mate S توزیع شده در بازارهای داخلی از این فناوری در صفحه‌نمایش استفاده نشده و حضور آن به نسخه بعدی 128 گیگابایتی این مدل که به گفته مسئولان هواوی در آینده به بازار ایران ارائه می‌شود موکول شده است.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

نشان هواوی تنها نکته قابل اشاره در پایین صفحه‌نمایش است و در بالا نیز حسگرهای دوگانه همیشگی این قسمت (سنسور تنظیم نور و Proximity) همراه با دوربین دوم، اسپیکر تماس و البته فلش دوربین سلفی جای دارند. فلش دوربین سلفی در این قسمت در نگاه اول به خوبی از دید پنهان شده و ممکن است در نگاه اول با سنسورهای معمول این قسمت اشتباه گرفته شود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

المان‌های جانبی

در سمت راست گوشی از بالا به پایین دکمه دوگانه تغییر صدا و کلید پاور قرار گرفته و به نکته خاص دیگری در این قسمت نمی‌توان اشاره کرد. در سوی دیگر تنها به اسلات سیم‌کارت/کارت حافظه بر می‌‌خوریم که امکان جای‌‌گذاری دو سیم‌کارت یا یک سیم‌کارت همراه با کارت حافظه Micro SD را به دلخواه کاربر فراهم می‌آورد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

جک هدست و میکروفون دوم اعضای بخش بالایی دستگاه را تشکیل می‌دهند و در پایین نیز به دریچه خروجی اسپیکر اصلی (در سمت راست)،‌ میکروفون تماس (در سمت چپ) و پورت Micro USB‌ در مرکز بر می‌‌خوریم.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

بخش پشتی

ظاهر یک دست بخش پشتی Mate S از جنس فلز مات با یک انحنای ملایم، حس خوشایندی را در دست ایجاد می‌کند. دوربین، فلش‌های LED‌ و سنسور اثر انگشت اعضای بخش بالایی را تشکیل داده و نشان Huawei‌ نیز در پایین دیده می‌شود. لنز دوربین در این قسمت اندکی برآمده است اما این برآمدگی چندان زیاد و چشمگیر نیست.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

دوربین

وضوح دوربین اصلی Mate S برابر 13 مگاپیکسل است که با مجهز شدن به لرزه‌گیر اپتیکال، سنسور RGBW و گشودگی دیافراگم f/2.0 شباهت کاملی به دوربین حاضر در Huawei P8‌ دارد این شباهت البته در ظاهر لنز دوربین‌ها چندان ادامه پیدا نمی‌کند و در حالی که P8 با ضخامت بدنه 6.4 میلیمتری از لنزی کاملا هم‌سطح با بدنه بهره می‌برد،‌ لنز دوربین در Mate S با ضخامت بدنه 7.2 میلیمتری نزدیک به 1 میلیمتر از سطح دستگاه بالاتر قرار گرفته و ظاهر بزرگ‌تری نیز دارد. بررسی شباهت‌ها و تفاوتی‌های این دو مدل البته به عملکرد آنها در دنیای واقعی وابسته بوده و از روی ظاهر نتیجه‌گیری چندانی نمی‌توان کرد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

ساختار منویی دوربین دقیقا همان نمونه حاضر در P8 است که با شباهت فراوان به رابط کاربری آی‌فون در این قسمت، دکمه افکت‌های رنگی، شاتر دوربین و نمای آخرین عکس گرفته شده را در ستون سمت راست جای داده و برای تغییر بین 5 حالت عکاسی، فیلم‌برداری، حالت Time-lapse، برداشت Beauty و Light painting نیز می‌توان نوار متنی کناره سمت راست را رو به بالا و پایین اسکرول کرد. یک نکته منفی در این قسمت ثابت ماندن حالت عمودی نوشته‌ها حتی با در دست گرفتن افقی گوشی است.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در سوی دیگر این رابط کاربری به صورت پیش‌فرض دکمه دسترسی به تنظیمات،‌ سوئیچر تعویض بین دو دوربین و حالت‌های فلش دیده می‌شود. با لمس دکمه تنظیمات در این قسمت گزینه‌هایی همچون عکاسی HDR، برداشت پانوراما، برداشت چند عکس و انتخاب بهترین شات (Best photo)، افزودن نوشته و اطلاعات به متن (Watermark) و برخی موارد دیگر در دسترس قرار می‌گیرند. گزینه Pro camera در این قسمت امکان تنظیم برخی گزینه‌های دوربین به صورت دستی را فراهم می‌کند که از آن جمله می‌توان به کنترل سرعت شاتر اشاره کرد. یکی از امکانات جدید این دوربین امکان برداشت عکس سیاه و سفید به صورت پیش‌فرض و بدون نیاز به اعمال فیلتر است که مطمئنا عکاسان هنری را بیشتر به خود جلب خواهد کرد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

لمس گزینه Setting در همین بخش سایر تنظیمات ارائه شده برای دوربین را در دسترس قرار می‌دهد که از آن جمله می‌توان به تنظیم وضوح عکاسی و فیلم‌برداری، تغییر مکان ذخیره عکس‌ها، کنترل صوتی دوربین، فعال‌سازی لرزه‌گیر اپتکیال و تغییر وظیفه دکمه ولوم در کناره دستگاه اشاره کرد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

تصاویر گرفته شده توسط دوربین Mate S از لحاظ میزان نور و گرمی رنگ نسبت به عکس‌های P8 نسبتا در سطح بالاتری قرار دارند اما در زمینه میزان جزئیات و Sharpness نمی‌توان امتیاز چندان بالاتری برای Mate S نسبت به برادر پرچمدار آن در نظر گرفت. کراپ‌های با اندازه واقعی در تصاویر زیر به خوبی این نکته را به نمایش می‌گذارد. در سوی مثبت ماجرا نورگیری بیش از اندازه تصویر در حالت اتوماتیک که در Huawei P8 شاهد آن بودیم در Mate S به خوبی تعدیل شده و قبل از فعال کردن حالت HDR نیز با تصویر مطلوبی از لحاظ نورگیری روبرو هستیم.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

عکاسی در حالت خودکار - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

برش اندازه واقعی از تصویر بالا

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

عکاسی در حالت HDR - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

برش اندازه واقعی از تصویر بالا

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

عکاسی در حالت خودکار - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

برش اندازه واقعی از تصویر بالا

یکی از مشکلات پرچمدار قبلی هواوی در بخش دوربین به فیلم‌برداری آن تعلق داشت که با ثبت بیت‌ریت ویدئویی نچندان فوق‌العاده‌ای در حد 9.5Mbps در مقایسه با دیگر پرچمداران روز شارپ‌نس و جزئیات کمتری را ارائه می‌کرد. این مسئله در Mate S نیز تکرار شده که شائبه استفاده از دوربین یکسانی در این دو گوشی را کاملا تقویت می‌کند. فیلم‌برداری Mate S حداکثر با وضوح 1080/30p و با بیت‌ریتی در حدود 9.8Mbps انجام می‌شود و برداشت صدا در آن نیز 2 کاناله با بیت‌ریت 98Kbps است. ویدئوهای این دوربین با وجود بیت‌ریت ویدئویی نسبتا پایین و اندکی نورگیری بیش از اندازه در کل چندان بی‌کیفیت نیز به نظر نمی‌رسند و در نور مناسب، کیفیت نسبتا راضی‌کننده‌ای را ارائه می‌دهند.

دوربین سلفی

دوربین 8 مگاپیکسلی حاضر در بالای صفحه‌نمایش Mate S نیز ظاهرا تفاوت خاصی را نسبت به P8 تجربه نکرده است. این دوربین که از میدان دید واید نسبتا مناسبی بهره می‌برد به لطف فلش LED در نظر گرفته شده برای آن در نور کم نیز قادر به ثبت تصاویر رضایت‌بخشی خواهد بود. جزئیات نسبتا بالای تصویر و کنترل نویز از دیگر نکات مثبت این دوربین است و در سمت نکات منفی نیز باید به فیکس بودن فوکوس اشاره کرد که از Sharpness تصاویر در مورد سوژه‌های نزدیک‌ به لنز دوربین می‌کاهد.

باتری

ظرفیت باتری در Mate S برابر 2700 میلی آمپر ساعت است که در مقایسه با Huawei P8 با 0.3 اینچ صفحه‌نمایش کوچک‌تر تنها 20 میلی آمپر ساعت ارتقا یافته و کاهش 1400 میلی آمپر ساعتی آن در مقایسه Mate7 نیز قابل چشم پوشی نیست. بدین‌ترتیب در شرایط مساوی حداقل در مقایسه با P8 انتظار دوام کمتری را از این باتری داریم. هواوی در معرفی این باتری به دوام یک روزه آن اشاره کرده است که در دنیای واقعی نیز به میزان بسیار زیادی تایید می‌شود. به بیان دیگر در طی یک روز نسبتا شلوغ با برداشت تصاویر متعدد توسط دوربین، حضور یکی دو ساعته در اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، برقراری چندین تماس نچندان طولانی مدت و تماشای ویدئوهای کوتاه‌مدت، باتری گوشی در اکثر مواقع توان مورد نیاز دستگاه را تامین کرده و تقریبا نیازی به متصل کردن شارژر تا قبل از پایان روز احساس نمی‌شود. این زمان با کاهش استفاده به اواسط روز دوم و حتی بیشتر نیز می‌تواند ادامه پیدا کند. نگفته پیداست که با طراحی خاص این مدل، امکان دسترسی مستقیم به باتری نیز مثل گذشته وجود ندارد. هواوی پس از مدت‌ها از یک شارژر قدرتمندتر در یک گوشی پرچمدار استفاده کرده و شارژر 10 واتی همراه این مدل (5 ولت 2 آمپر) شارژ سریع و قابل قبولی را برای این مدل فراهم می‌کند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

سیستم‌عامل- رابط کاربری

سیستم‌عامل گوشی نسخه 5.1.1 اندروید لالی‌پاپ بوده و طبق انتظار رابط کاربری گوشی نیز براساس پوسته اختصاصی EMUI 3.1 هواوی شکل گرفته است. بهینه‌سازی‌های هواوی در بخش نرم‌افزاری این مدل، در تمامی قسمت‌ها به چشم می‌خورد و تقریبا هیچ نقطه‌ای از سیستم‌عامل از سیل عظیم تغییرات پوسته EMUI در امان نمانده است.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

صفحه قفل مثل گذشته به صورت پیش‌فرض با بک‌‌گراندهای متنوع و زیبا همراه شده و هر بار یک تصویر به نمایش گذاشته می‌شود این ترکیب البته توسط کاربر قابل تغییر خواهد بود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

با اسکرول رو به بالای این قسمت، ابزارهایی برای تغییر و تنظیم وال‌پیپر همراه با چهار میانبر پیش‌فرض برای دسترسی مستقیم به دوربین، چراغ‌قوه، ماشین حساب و ضبط صدا در پایین به نمایش در می‌آید.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

افکت بازگشایی معمول Lock screen نیز تغییر نداشته و همچنان از افکت نمایش، بخشی از صفحه زیرین استفاده می‌شود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

صفحه Home‌ در نبود App drawer تنها صفحه در اختیار کاربران برای قرار دادن آیکون برنامه‌‌ها،‌ میانبرها و ویجت‌ها محسوب شده و به همین علت استفاده از فولدرها برای مرتب‌سازی در صفحات گوناگون این قسمت و پرهیز از شلوغ شدن این قسمت کاملا ضروری به نظر می‌رسد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

Notification Area از بالا به دو قسمت Notifications برای نمایش اعلان برنامه‌ها و Shortcuts تقسیم شده که در بخش میانبرها در حالت پیش‌فرض آیکون‌هایی برای دسترسی سریع به وای‌فای، بلوتوث، منوی Setting، چرخش خودکار صفحه‌نمایش، پروفایل‌های صوتی، برداشت اسکرین شات، چراغ قوه، دیتای موبایلی و GPS در نظر گرفته شده و در پایین نیز می‌توان نور صفحه‌نمایش را به صورت دستی یا خودکار تنظیم کرد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در منوی تنظیمات تغییر خاصی نسبت به P8‌ دیده نمی‌شود و همچنان برخی گزینه‌های خاص هواوی نظیر Signal+ برای دریافت سیگنال موبایل از تمامی جهت‌ها برای بهبود کیفیت و پایداری تماس،‌ تنظیمات مرتبط با سنسورهای حرکتی، Dual Windows برای اجرای دو برنامه در کنار هم، صدا زدن گوشی برای پیدا کردن آن و چندین و چند گزینه دیگر در آن به چشم می‌خورند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد رابط کاربری EMUI هواوی که نخستین بار در Huawei P8 معرفی شد لمس مفصل انگشتی یا Knuckle sense است که در Mate S به نسخه دوم خود ارتقا یافته و امکانات تازه‌ای به آن افزوده شده است. در این نسخه جدید همچنان از پشت بند انگشت برای لمس صفحه‌نمایش استفاده می‌شود و این بار می‌توان با ترسیم حروفی مشخص، اپلیکیشن‌های از پیش تعیین شده‌ای را احضار کرد. دو بار ضربه زدن با این حالت روی صفحه‌نمایش در هنگام پخش ویدئو نیز، اسکرین‌شاتی را از ویدئو در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در مجموع رابط کاربری EMUI هواوی با وجود دارا بودن گزینه‌های تنظیمی فراوان و توجه به جزئیات، یکی از پیچیده‌ترین و سخت‌ترین اینترفیس‌های تغییر یافته اندروید برای کاربران معمولی به حساب می‌آید و به سادگی عملکرد در آن به خصوص برای کاربران عادی و معمول ظاهرا توجه کمتری شده است.

سنسور اثر انگشت

سنسور اثر انگشت در زیر دوربین اصلی در پشت دستگاه با اینکه از لحاظ ظاهری تفاوت خاصی با Mate7 ندارد اما در عمل ماجرا کاملا متفاوت است. این سنسور که اینک Fingerprint 2.0 نامیده می‌شود سرعت بسیار بالاتری را نسبت به گذشته ارائه می‌کند که این سرعت نه‌تنها در شناختن اثر انگشت و بازگشایی صفحه‌نمایش کاملا محسوس است بلکه در هنگام دریافت اثر انگشت و ثبت کردن آن نیز سرعت بسیار بالاتری نسبت به گذشته و دیگر رقبای این کلاس ارائه می‌کند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

پروسه ثبت اثر انگشت که در دیگر رقبای این گوشی معمولا نزدیک به 30 تا 40 ثانیه زمان نیاز دارد در Mate S بسیار سریع‌تر بوده و در کمتر از 15 تا 20 ثانیه تکمیل می‌شود. این موضوع البته نگرانی‌هایی را نیز در مورد دقت این سنسور در ذهن ایجاد می‌کند که البته تا به امروز خبری در مورد عمکلرد ناصحیح این سنسور گزارش نشده است. یک نکته بسیار جالب در مورد سنسور اثر انگشت Mate S به طریقه بازگشایی صفحه‌نمایش توسط آن تعلق دارد جایی‌که برخلاف دیگر رقبا همچون آیفون‌های اپل و خانواده S6 سامسونگ، در Mate S نیازی به روشن شدن صفحه‌نمایش و سپس شناسایی اثر انگشت نیست و هنگام خاموش بودن صفحه‌نمایش نیز قرار گرفتن انگشت روی سنسور بخش پشتی منجر به روشن شدن و بازگشایی قفل با سرعتی بسیار رضایت‌بخش می‌شود.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

وظایف این سنسور البته تنها به بازگشایی قفل و پرداخت‌های الکترونیکی محدود نمی‌شود و عملگرهای متفاوت دیگری نیز برای آن تعریف شده است که از آن جمله می‌توان به به حرکت در بین عکس‌های گالری با حرکت انگشت به چپ و راست روی سنسور اشاره کرد. لمس کردن و نگه‌داشتن این سنسور نیز در موقعیت‌های گوناگون کاربری‌های تازه‌ای را در اختیار کاربران قرار می‌دهد که شامل پاسخ به تماس هنگام زنگ خوردن گوشی، گرفتن عکس و ویدئو در منوی دوربین و متوقف کردن صدای زنگ آلارم می‌شود. یکی دیگر از کاربری‌های این سنسور، نمایش منوی Notification است. در این حالت کافی ست انگشت را روی سنسور اثر انگشت از بالا به پایین کشید، با tap دوگانه روی سنسور، اعلان برنامه‌های مختلف را پاک کرد و سپس با اسلاید انگشت رو به بالا دوباره منوی نوتیفیکیشن را بست. در کل از سنسور اثر انگشت در Huawei Mate S می‌توان کاملا رضایت داشت و بالاخره پس از گذشت یکی دو سال از حضور این فناوری در گوشی‌های موبایل می‌توان تا حدود زیادی از بلوغ این تکنولوژی سخن گفت.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

چیپ‌ست پردازشی- حافظه

زمانی که نوبت به گزینه‌های پردازشی حاضر در اسمارت‌فون‌های پرچمدار هواوی می‌رسد شرایط نسبت به رقبای پیشرفته این برند تا حدودی نابرابر دنبال می‌شود. هواوی که تا همین یک سال پیش و زمان معرفی Ascend P7 هنوز از پردازنده‌های رده خارح ARM A9 استفاده می‌کرد در سال جدید بالاخره به سمت پردازنده‌های جدیدتر 64 بیتی ARM حرکت کرد و با وجود آنکه این بار نیز به جای استفاده از چیپ‌ست‌های ساخت دیگر شرکت‌ها به تولیدات خود تکیه کرده است اما این بار نیز هسته‌های پردازشی انتخاب شده در بالاترین سطح این کلاس قرار ندارند؛ چیپ‌ست‌های Kirin جدید هواوی با اینکه از لحاظ فرکانس پردازشی نمونه‌های موفقی محسوب می‌شوند اما هنوز از پردازنده‌های قوی‌تر ARM A57 در آنها خبری نیست و همچنان هسته‌های A53 پیشرفته‌ترین انتخاب ممکن پیش روی کاربران گوشی‌های هواوی است. چیپ‌ست پردازشی حاضر در Huawei Mate S از نوع HiSilicon Kirin 935 حاوی 8 هسته ARM A53 است که در دو گروه 4 هسته‌ای با فرکانس‌های 2.2 و 1.5 گیگاهرتز مرتب شده‌اند. این مجموعه پردازشی از لحاظ نوع و ترکیب هسته‌ها مشابه Snapdragon 615 شرکت کوالکام است اما در زمینه فرکانس پردازنده‌ها ارتقا مشهودی در آنها به چشم می‌خورد جایی‌که در اسنپ‌دراگون 615 فرکانس هسته‌ها به ترتیب 1.7 و 1 گیگاهرتز در نظر گرفته شده است. بدین‌ترتیب در یک شرایط مساوی انتظار کیفیت بالاتری را از مجموعه پردازشی Kirin 935 نسبت به Snapdragon 615‌ خواهیم داشت.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

 

Huawei Mate S - هواوی میت اس

پردازش گرافیکی در این مجموعه با قطعه Mali-T628 انجام می‌پذیرد که مقایسه این قطعه با گرافیک Adreno 405 حاضر در Snapdragon 615 نیز در عمل نکته جالبی به نظر می‌رسد. حافظه رم گوشی 3 گیگابایت بوده و حافظه داخلی دستگاه نیز در سه ورژن 32/64/128‌ گیگابایت در دسترس کاربران قرار می‌گیرد. نسخه در اختیار ما، 64 گیگابایت حافظه داخلی داشت که از این مقدار نزدیک به 53 گیگابایت آن در دسترس کاربران برای نصب برنامه قرار دارد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در نخستین تست پردازشی این مجموعه طبق معمول به سراغ Geekbench 3 برای بررسی کیفیت هسته‌های پردازشی می‌رویم. در این تست عدد بالاتر در هر دو حالت تک هسته‌ای و چند هسته‌ای، به معنای کیفیت بالاتر پردازنده‌ها خواهد بود. امتیاز Mate S در این تست در حالت تک و چند هسته‌ای به ترتیب 836 و 3334 واحد بود. هواوی P8 با ترکیبی نسبتا مشابه (با حداکثر فرکانس 2 گیگاهرتز) به امتیاز نزدیک 874 و 3475 دست پیدا کرده بود و به تفاوت خاصی در اینجا نمی‌توان اشاره کرد. برتری فرکانس بالاتر پردازنده‌ها در Kirin 935 در مقایسه با Snapdragon 615 را با مشاهده نتایج اسمارت‌فون Sony XPERIA M4 Aqua در این تست می‌توان مشاهده کرد. M4 Aqua این تست را با امتیازهای 641 و 2468 به پایان می‌برد که هر دو نسبت به Mate S نزدیک به 23 تا 25 درصد کاهش یافته‌اند.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

تست بعدی به AnTuTu 5.7.1 تعلق دارد که علاوه بر کیفیت هسته‌های پردازشی به مواردی دیگر همچون گرافیک، سرعت حافظه داخلی و کیفیت رم نیز می‌پردازد. بالاتر بودن وضوح صفحه‌نمایش در این تست تاثیر منفی در نتیجه نهایی آن دارد. امتیاز Mate S در این تست 37538 واحد اندازه‌گیری شد که در این تست امتیاز میانه نسبتا مناسبی به حساب می‌آید سایر پرچمداران در این بنچ‌مارک به امتیازهای فراتر از 50 تا 60 هزار واحد دست پیدا می‌کنند که از آن میان می‌توان به LG G4 با امتیاز 50606 و Samsung Galaxy S6 با امتیاز 69564 واحد اشاره کرد. عمده علت کاهش امتیاز Mate S در این تست به غیبت هسته‌های پیشرفته‌تر A57 و گرافیک ضعیف‌تر این مجموعه در مقایسه با بزرگان تعلق دارد. این کاهش امتیاز البته به معنای کیفیت پایین و مشکل در مجموعه پردازشی و گرافیکی این گوشی نبوده و تقریبا در تمامی موارد عملکرد مناسبی از لحاظ پردازشی و گرافیکی مشاهده می‌شود. مقایسه Mate S با یک گوشی دارای گرافیک و پردازنده‌‌های مشابه همچون Sony XPERIA M5 Dual در این تست شرایط مشابه‌ای را نشان می‌دهد. M5 Dual این تست را با امتیاز 37057 به پایان می‌رساند که تقریبا هیچ تفاوتی با امتیاز 37538 در Mate S ندارد.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در نهایت آخرین تست روی Mate S بر مسئله گرافیک آن تمرکز دارد. در اینجا طبق معمول از بنچ‌مارک 3DMark بهره می‌بریم که شرایط سنگین گرافیکی را شبیه‌سازی می‌کند. در نخستین مرحله در این بنچ‌مارک به سراغ تست نسبتا سبک‌تر IceStorm Unlimited بر پایه OpenGL ES 2.0 می‌رویم که در وضوح صفحه‌نمایش 720p اجرا می‌شود. امتیاز Mate S در این تست 8373 واحد بود که نسبت به امتیاز گرافیک Adreno 405 حاضر در M4 Aqua با امتیاز 6863 رقم بسیار بهتری محسوب می‌شود. این امتیاز البته همچنان از رقم 9659 به ثبت رسیده برای XPERIA M5 Dual با گرافیک PowerVR G6200 تا حدودی کمتر است.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

در همین بنچ‌مارک در پله بعد به سراغ تست بسیار سنگین Sling Shot می‌رویم که بر پایه ES 3.1 و در وضوح کامل صفحه‌نمایش اجرا می‌شود. امتیاز Mate S در این تست به رقم 263 واحد رسید که مقایسه آن با امتیاز 1244 واحدی Samsung Galaxy S6 edge+ با گرافیک پیشرفته‌تر Mali-T760 با وجود وضوح بالاتر صفحه‌نمایش رقم ناچیزی به حساب می‌آید. تست‌هایی از این دست البته بسیار سنگین و خاص طراحی شده‌اند و در دنیای واقعی معمولا هیچگاه چنین فشاری بر مجموعه گرافیکی و پردازشی گوشی وارد نشده و کاربران عادی مشکلی در استفاده از امکانات پردازشی و گرافیکی دستگاه نخواهند داشت.

Huawei Mate S - هواوی میت اس

ارتباطات

اسمارت‌فون‌های هواوی معمولا در زمینه ارتباطات تحت شبکه و فرکانس‌های تحت پوشش یکی از بهترین نمونه‌ها در میان تمامی رقبا به حساب می‌آیند که این امر بیش از همه چیز به تجربه این شرکت در زمینه‌های مخابراتی وابسته است. Mate S نیز یکی از نمونه‌های موفق در این رده بوده و طیف وسیعی از فرکانس‌های مخابراتی نسل 2، 3 و 4 در آن پشتیبانی می‌شود. پشتیبانی از FDD LTE و TDD LTE از جمله نکات برجسته بخش مخابراتی این مدل به حساب می‌آیند. در سوی دیگر به عنوان یک نکته منفی، هواوی ظاهرا همچنان اعتقادی به استفاده از وای‌فای پیشرفته‌تر نسخه ac نداشته و دومین پرچمدار سال 2015 خود را نیز با وجود تمامی نکات مثبت هنوز با وای‌فای نسخه 802.11n عرضه کرده است. این اتفاق در زمینه بلوتوث نیز رخ داده است و با اینکه برخی رقبا به نسخه 4.2 نقل مکان کرده‌اند این شرکت هنوز از ورژن 4.0 بهره می‌برد. پورت Micro USB دستگاه از OTG‌ پشتیبانی می‌کند و حتی مشکلی در استفاده از هاردهای 2.5 میلیمتری اکسترنال نیز ندارد اما از سوی دیگر از خروجی TV در این مجموعه هنوز خبری نیست. مسیریاب‌های سه‌گانه GLONASS ،GPS و Beidou و قابلیت ارتباطی NFC سایر گزینه‌های اتصال در Mate S را تشکیل می‌دهند.

کلام آخر

Huawei Mate S - هواوی میت اس

Huawei Mate S محصولی چشمگیر و زیبا با طراحی خیره‌کننده و امکاناتی مدرن است. صفحه‌نمایش AMOLED گوشی با وجودی که در حال حاضر در نسخه توزیع شده در بازارهای داخلی از قابلیت Force Touch‌ پشتیبانی نمی‌کند اما در عوض کیفیت بالایی را تقریبا در تمامی زمینه‌ها ارائه می‌کند. دوربین عکاسی گوشی در سطح بالایی از کیفیت قرار داشته و از دوربین سلفی آن نیز نمی‌توان ناراضی بود. گزینه‌های پردازشی مناسب دستگاه، سنسور پیشرفته اثر انگشت، حافظه داخلی بالا و طیف وسیع امکانات ارتباطی سایر نکات مثبت این مدل را تشکیل می‌دهند. در دیگر سو Mate S نیز خالی از اشکال و انتقاد نیست. از جمله موارد اصلی انتقاد به این مجموعه باید از کیفیت نچندان بالای فیلم‌برداری دوربین اصلی، ظرفیت حداکثر متوسط باتری، استفاده نکردن از وای‌فای ac، نبود خروجی سیمی TV و البته قیمتی فراتر از انتظار از برند هواوی یاد کرد.

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا