معرفی گوشی موبایل ناتینگ Phone (3)
دسترسی سریع به سایر موارد
جستجوی سریع جدیدترین های ناتینگپردهبرداری از Nothing Phone 3 – پرچمداری شیشهای با 4 دوربین 50 مگاپیکسلی و باتری سیلیکون-کربنی

سرانجام انتظارها برای جدیدترین گوشی ناتینگ به پایان رسید و این برند انگلیسی اخیراً از جدیدترین دیوایس خود با نام ناتینگ فون 3 پرده برداشت. به گفته کارل پی (Carl Pei)، مدیرعامل ناتینگ ، این شرکت با بهکارگیری مواد اولیه با کیفیت، ارتقاء چشمگیر سختافزار و نرمافزاری که سطح تجربه کاربری را بالا میبرد، تمام توان خود را برای این گوشی صرف کرده و Nothing Phone 3 را به رقیبی جدی برای بهترین مدلهای اندرویدی مبدل کرده است. رابط کاربری جدید Glyph Matrix، نمایشگر اولد +FHD، تراشه Snapdragon 8s Gen 4، چهار دوربین 50 مگاپیکسلی، باتری 5,150 میلیآمپر ساعتی و ارتباطات 5G مهمترین مشخصات این گوشی را تشکیل میدهند.

گوشی هوشمند Nothing Phone 3 نخستین پرچمدار ناتینگ از زمان ورود این برند به بازار در سال 2022 محسوب میشود. مثل مدلهای قبلی، این دیوایس نیز ظاهری جذاب و در عین حال دگرگونشده (نسبت به مدلهای پیشین) دارد. اگر مدلهای قبلی این گوشی یعنی Nothing Phone 1 و Nothing Phone 2 را کنار هم قرار دهید، احتمالاً تشخیص آنها از یکدیگر برایتان دشوار خواهد بود، اما ناتینگ تصمیم گرفت Nothing Phone 3 را با ظاهری متفاوت از مدلهای قبلی روانه بازار کند. این تفاوت بیشتر در قسمت پشتی گوشی نمایان است؛ جایی که بر خلاف مدلهای قبلی چیدمان نامتقارنی را شاهد هستیم.

اگر خاطرتان باشد در مدلهای قبلی شاهد بهکارگیری الایدیهای کمانی شکل به دور ماژول دوربین و کل بخش پشتی بودیم. این ابتکار ناتینگ – موسوم به Glyph Interface – به نوعی امضای دیوایسهای Nothing به شمار میرفت و با روشن شدن آنها کاربر از دریافت نوتیفیکیشن و تغییر حجم صدا مطلع میشد و میتوانست از تغییر نور آنها به عنوان رقص نور هنگام پخش آهنگ یا تایمر دوربین استفاده کند. اما در یک حرکت متفاوت، شرکت سازنده در ساخت Nothing Phone 3، به جای این الایدیها از المان جذابتری تحت عنوان Glyph Matrix استفاده کرده است.

Glyph Matrix در حقیقت یک نمایشگر میکرو-الایدی (متشکل از 489 الایدی کوچک) است که در قسمت بالا سمت راست در پشت گوشی جای گرفته و میتوان آن را به عنوان یک نمایشگر ثانویه قلمداد کرد. درست است که Glyph Matrix با تصوری که از نمایشگر ثانویه تمام رنگی در Mi 11 Ultra دارید، فاصله زیادی دارد، اما به نظر میرسد ناتینگ با صرف هزینهای نه چندان زیاد، جذابیت فراوانی را با این عنصر جدید ایجاد کرده باشد.

به گفته ناتینگ، Glyph Matrix نیز میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار کاربر قرار دهد؛ از اعلام ساعت و ذخیره باتری گرفته تا نمایش نوتیفیکیشنها، سطح بلندی صدا در هنگام ضبط ویدئو، کرونومتر و حتی انجام بازیهایی مثل Spin the Bottle یا Magic 8 Ball. با استفاده از دکمه فیزیکی اختصاصی به نام Glyph Button که بهصورت دایرهای بهموازات نمایشگر Glyph در مرکز بخش پشتی جای دارد میتوانید خیلی سریع بین این گزینهها جابهجا شوید. شرکت سازنده هدف اصلی از طراحی Glyph Matrix را مراجعه کمتر به نمایشگر گوشی میداند تا به این وسیله، ضمن راحتی بیشتر کاربر، در مصرف باتری نیز صرفهجویی شود. جالب است بدانید، ناتینگ کیت توسعه نرمافزار یا SDK این قابلیت را نیز منتشر کرده تا برنامهنویسان بتوانند کارکردهای جدیدی برای Glyph Matrix طراحی کنند.

علاوهبر Glyph Matrix، چیدمان عجیب سه لنز دوربین و ظاهر شفافی که پیچهای قسمت پشتی را هم نمایان میکند، از مهمترین ویژگیهای کاور پشتی Nothing Phone 3 به شمار میروند. این کاور از شیشه مقاوم گوریلا گلس ویکتوس تشکیل شده و به گفته شرکت سازنده با درجه سختی 5 در مقیاس Mohs، مقاومت بالایی در برابر خط و خش دارد. بد نیست بدانید، Nothing Phone 3 نخستین گوشی این برند است که از درجه حفاظت IP68 برخوردار بوده و مقاومت نسبتاً بالایی در برابر آب و گرد و خاک دارد، به طوری که غوطهور شدن در عمق 1.5 متری آب به مدت 30 دقیقه را تحمل میکند. ناگفته نماند، این محصول در ابعاد 9×75.6×160.6 میلیمتر طراحی شده و 218 گرم وزن دارد.

نمایشگر 6.67 اینچی Nothing Phone 3 حاشیههای کمی داشته و از نوع امولد است. این نمایشگر – که یک حسگر اثر انگشت اپتیکال زیر لایه آن تعبیه شده – رزولوشن +FHD (معادل 1260×2800 پیکسل) داشته و ظاهراً در غیبت LTPO نرخ تازهسازی آن متناسب با محتوای نمایشی به حداکثر 120 هرتز بالغ میشود. حداکثر روشنایی نقطهای این پنل 4,500 نیت بوده و به قابلیت کاهش نور صفحه PWM با فرکانس 2,160 هرتز مجهز است. با این اوصاف، با روشنترین و شارپترین نمایشگر در کل دیوایسهای ناتینگ روبرو هستیم. لازم به ذکر است، این نمایشگر از پخش محتوای +HDR10 پشتیبانی کرده و پوششی از شیشه مقاوم گوریلا گلس 7i از آن محافظت میکند.

تراشه Snapdragon 8s Gen 4 انتخاب ناتینگ برای مدیریت بخش پردازش این گوشی بوده است. این چیپست 4 نانومتری شامل یک هسته 3.21 گیگاهرتزی Cortex-X4 و هفت هسته Cortex-A720 با حداکثر سرعت کلاک 3.01 گیگاهرتز بوده و از گرافیک Adreno 825 بهره میبرد. طبق ادعای شرکت سازنده، در مقایسه با چیپست بهکارگرفته شده در Nothing Phone 2 (یعنی Snapdragon 8+ Gen 1)، این چیپست تا 36 درصد سریعتر بوده و گرافیک آن تا 88 درصد بهبود یافته است. گفتنیست، 12 یا 16 گیگابایت حافظه رم به این گوشی اختصاص یافته و حافظه داخلی آن یکی از دو گزینه 256 یا 512 گیگابایت (ظاهراً غیرقابل ارتقاء) است.
اگر چینش نامرتب لنزهای دوربین را نادیده بگیریم، مطمئناً مشخصات مجموعه اپتیک Nothing Phone 3 هر کاربری را راضی میکند. این مجموعه متشکل از 3 دوربین در پشت و یکی در جلو است که همگی رزولوشن 50 مگاپیکسلی دارند. دوربین اصلی گوشی که از سنسوری به بزرگی 1/1.3 اینچ تشکیل شده، در پشت لنزی به گشودگی دیافراگم f/1.68 قرار گرفته است. این دوربین به امکاناتی مثل لرزهگیر اپتیکال (OIS)، لرزهگیر الکترونیکی (EIS) و فوکوس خودکار مجهز شده و از تواناییهای فیلمبرداری آن میتوان به ضبط ویدئوی 4K با سرعت 60 فریم در ثانیه و فیلمبرداری اسلوموشن با وضوح 1080p و سرعت 240 فریم در ثانیه اشاره کرد.

در کنار دوربین اصلی، یک دوربین تلهفتوی 50 مگاپیکسلی با گشودگی f/2.68 به چشم میخورد. فاصله کانونی 70 میلیمتری این دوربین، زوم اپتیکال 3 برابری را برای آن به همراه داشته است. مثل دوربین اصلی، این دوربین نیز به لرزهگیر اپتیکال، لرزهگیر الکترونیکی و فوکوس خودکار تجهیز شده و از آن گذشته، با توجه به لنز ماکروی آن میتوان برای عکاسی از سوژههای کوچک تا فاصله 10 سانتیمتری به سوژه نزدیک شد. لازم به ذکر است، یک دوربین اولتراواید 50 مگاپیکسلی (با گشودگی f/2.2 و میدان دید 114 درجه اما ظاهراً فاقد فوکوس خودکار) در پشت و یک دوربین سلفی 50 مگاپیکسلی (f/2.2) در جلو، این مجموعه را کامل میکنند.
ظرفیت باتری در Nothing Phone 3 به 5,150 میلیآمپر ساعت افزایش یافته و با توجه به اینکه با فناوری سیلیکون-کربنی به تولید رسیده، چگالی انرژی آن از باتریهای همظرفیت بالاتر است. خوشبختانه این باتری از نوع قابلتعویض توسط خود کاربر بوده و به گفته شرکت سازنده، عمر متوسط آن 56 ساعت و 23 دقیقه است. این باتری از استاندارد شارژ سیمی 65 واتی و شارژ بیسیم 15 واتی پشتیبانی کرده و امکان شارژ معکوس نیز برای آن پیشبینی شده است. ناگفته نماند، برای رساندن ذخیره این باتری به 50 درصد کمتر از 20 دقیقه زمان نیاز بوده و فول-شارژ باتری نیز زیر 1 ساعت انجام میشود.
مثل Phone 3a و Phone 3a Pro، در گوشی جدید Nothing Phone 3 نیز یک دکمه فیزیکی اختصاصی با نام Essential Key به چشم میخورد که با فشار دادن آن میتوانید اپلیکیشن Essential Space را اجرا کنید. این اپلیکیشن چیزی شبیه به یک برنامه یادداشتبرداری است که با برخی قابلیتهای هوش مصنوعی ارتقاء یافته است. یکی از قابلیتهای جدیدی که ناتینگ به این نرمافزار اضافه کرده، Flip to Record نام دارد. به لطف این ویژگی، با فشار طولانیمدت دکمه Essential Key و سپس برگرداندن گوشی، برنامه شروع به ضبط صدا کرده و سپس متن آن را پیادهسازی میکند. این قابلیت بهویژه برای خبرنگاران، افراد حاضر در جلسات کاری و دانشجویان کاربردی خواهد بود.
گوشی هوشمند Nothing Phone 3 به رابط کاربری Nothing OS 3.5 (مبتنی بر اندروید 15) مجهز بوده و تا پایان فصل جاری، نرمافزار آن به Nothing OS 4.0 (بر مبنای اندروید 16) بهروزرسانی خواهد شد. شرکت سازنده، آپدیت اندروید تا 5 سال و ارسال آپدیتهای امنیتی را تا 7 سال برای این گوشی تضمین کرده است. گفتنیست، Nothing Phone 3 یک گوشی دو سیمکارته (از نوع نانو) بوده و از ارتباطات نسل پنجم بهره میبرد. وای-فای 6، پورت USB-C، مسیریابی ماهوارهای و NFC سایر گزینههای ارتباطی این دیوایس را تشکیل میدهند.

گوشی هوشمند Nothing Phone 3 در رنگهای سفید و مشکی به تولید رسیده است. ثبت پیشسفارش برای خرید این محصول از 4 جولای (13 تیر) آغاز شده و رسماً از 15 جولای (24 تیر) در بازارهای بینالمللی به فروش میرسد. قیمت این محصول بسته به بازاری که در آن عرضه میشود متفاوت خواهد بود، اما ورژن 12GB/256GB آن در ایالات متحده 799 دلار قیمت دارد. مدل 16GB/512GB نیز 899 دلار قیمتگذاری شده است. با این حساب، این محصول همقیمت دیوایسهای پیشرفتهای مثل Galaxy S25 خواهد بود. گفتنیست، این بار علاوه بر وبسایت اصلی ناتینگ، مشتریان میتوانند Nothing Phone 3 را مستقیماً از فروشگاه آمازون نیز خریداری کنند.
منبع : Nothing