بررسی تخصصی گوشی موبایل سونی Xperia Z1 Compact

Xperia Z1 Compact اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact سونی
ارزیابی کاربران: 8.6 از 10 (1950 رای) ارزیابی شما با موفقیت ذخیره گشت و پس از مدت کوتاهی منعکس خواهد شد. در حال ارسال اطلاعات... شما پیش از این رای داده بودید.
اضافه کردن به علاقه‌مندی‌ها حذف از لیست علاقه‌مندی‌ها

دسترسی سریع به سایر موارد

جستجوی سریع
جدیدترین های سونی
» سونی Xperia 5 V
» سونی Xperia 10 V
» سونی Xperia 1 V
» سونی Xperia 5 IV
» سونی Xperia 10 IV
» سونی Xperia 1 IV
» سونی Xperia Pro-I
» سونی Xperia 10 III Lite
» سونی Xperia 1 III
» سونی Xperia 5 III
» سونی Xperia 10 III
» سونی Xperia 5 II
» سونی Xperia Pro
» سونی Xperia 1 II
» سونی Xperia 10 II
» سونی Xperia L4
» سونی Xperia 5
» سونی Xperia L3
» سونی Xperia 10 Plus
» سونی Xperia 1
» سونی Xperia 10
» سونی Xperia XZ3
» سونی Xperia XA2 Plus
» سونی Xperia XZ2 Premium
» سونی Xperia XZ2
» سونی Xperia XZ2 Compact
» سونی Xperia L2
» سونی Xperia XA2
» سونی Xperia XA2 Ultra
» سونی Xperia R1 Plus
» سونی Xperia XA1 Plus
» سونی Xperia XZ1
» سونی Xperia XZ1 Compact
» سونی Xperia L1
» سونی Xperia XZs
» سونی Xperia XA1
» سونی Xperia XA1 Ultra
» سونی Xperia XZ Premium
» سونی Xperia XZ
» سونی Xperia X Compact
» سونی Xperia E5
» سونی Xperia XA Ultra
» سونی Xperia XA
» سونی Xperia X Performance
» سونی Xperia XA Dual
» سونی Xperia X
» سونی Xperia Z5 Dual
» سونی Xperia Z5 Compact
» سونی Xperia Z5 Premium
» سونی Xperia Z5
» سونی Xperia Z5 Premium Dual
» سونی Xperia M5
» سونی Xperia C5 Ultra
» سونی Xperia C5 Ultra Dual
» سونی Xperia M5 Dual
» سونی Xperia C4 Dual
» سونی Xperia C4
» سونی Xperia Z3 Plus (Z4)
» سونی Xperia Z4 Tablet LTE
» سونی Xperia M4 Aqua
» سونی Xperia E4g Dual
» سونی Xperia E4g
» سونی Xperia E4 Dual
» سونی Xperia E4
» سونی Xperia E3 Dual
» سونی Xperia Z3
» سونی Xperia Z3 Tablet Compact
» سونی Xperia Z3 Dual
» سونی Xperia E3
» سونی Xperia Z3 Compact
» سونی Xperia M2 Aqua
» سونی Xperia C3 Dual
» سونی Xperia C3
» سونی Xperia T3
» سونی Xperia Z2
» سونی Xperia M2 dual
» سونی Xperia Z2 tablet
» سونی Xperia M2
» سونی Xperia E1 dual
» سونی Xperia E1
» سونی Xperia T2 Ultra dual
» سونی Xperia T2 Ultra
» سونی Xperia Z1 Compact
» سونی Xperia Z1s
» سونی Xperia Z1
» سونی Xperia Z Ultra
» سونی Xperia C
» سونی Xperia M
» سونی Xperia ZR
» سونی Xperia SP
» سونی Xperia L
» سونی Xperia Tablet Z Wi-Fi
» سونی Xperia Tablet Z LTE
» سونی Xperia Z
» سونی Xperia ZL
» سونی Xperia E
» سونی Xperia E dual
» سونی Xperia Tablet S 3G
» سونی Xperia TX
» سونی Xperia V
» سونی Xperia J
» سونی Xperia Tablet S
» سونی Xperia T
» سونی Xperia SL
» سونی Xperia tipo dual
» سونی Xperia miro
» سونی Xperia tipo
» سونی Xperia go
» سونی Xperia acro S
» سونی Xperia ion HSPA
» سونی Xperia neo L
» سونی Xperia sola
» سونی Xperia U
» سونی Xperia P
» سونی Xperia ion LTE
» سونی Xperia S
» سونی Tablet P 3G
» سونی Tablet P
» سونی Tablet S 3G
» سونی Tablet S
» سونی CMD Z7
» سونی CMD J70
» سونی CMD J7
» سونی CMD MZ5
» سونی CMD J6
» سونی CMD J5
» سونی CMD Z5
» سونی CMD CD5
» سونی CMD C1
» سونی CMD Z1 plus
» سونی CMD Z1
» سونی CM-DX 2000
» سونی CM-DX 1000

برندهای موبایل

تبلیغات

Sony XPERIA Z1 Compact - مسیری برای بازگشت

تاریخ : 1393/1/2

مسابقه افزایش سایز صفحه‌نمایش از نخستین‌ سال‌های همه‌گیر شدن ابزاری به‌نام تلفن همراه در جریان بود اما این روند تقریبا مصادف با ارائه اسمارت‌فون‌های محبوب سری N نوکیا سرعت بسیار بالاتری را تجربه کرد، جایی‌که پس از مدت‌ها سایز هوشمندهای برتر بازار از استاندارد 2.4 اینچ فراتر رفته و N95 به‌عنوان یکی از پرچمداران تاریخ‌ساز نوکیا با کمتر از 10 درصد افزایش سایز صفحه‌نمایش در کنار امکانات مولتی‌مدیایی پیشرفته نگاه همگان را به خود جلب کرد. در دوره زمانی مشابه یعنی اواخر سال 2006 و ابتدای سال 2007 دو رویداد دیگر آینده این صنعت را به‌طور کامل متحول ساختند؛ نخستین رویداد به شکوفایی برندی نوظهور در دنیای گوشی‌های هوشمند با نام اچ‌تی‌سی تعلق داشت که رده نسبتا فراموش شده پاکت‌پی‌سی‌های مبتنی بر سیستم‌عامل ویندوزموبایل را با طرح‌های بدیع،‌ امکانات مولتی‌مدیایی، صفحه‌نمایش‌های بزرگ لمسی، گستره وسیع توزیع و از همه مهم‌تر رابط کاربری جذاب به گونه‌ای متحول کرد که وفادارترین کاربران پلتفرم‌ غیر لمسی سیمبین را نیز به کشف این جذابیت جدید ترغیب کرد. دومین رخداد تعیین‌کننده در این رده، معرفی نسل اول اپل آی‌فون در ژانویه 2007 بود که با صفحه‌نمایش 3.5 اینچی نه‌تنها استاندارد سایز پنل را به یک‌باره نزدیک به 1 اینچ ارتقا داد بلکه با حساسیت بسیار بالای صفحه‌نمایش، دیگر رقبای این کلاس از جمله ویندوزموبایل‌های اولیه با پنل‌های کمتر حساس عمدتا مقاومتی را به رقابتی سخت و یک‌طرفه فراخواند. در کمتر از یک سال سایر برندهای مهم آن زمان از جمله سامسونگ و سونی‌اریکسون نیز به رقابت افزایش سایز صفحه‌نمایش پیوستند و بدین‌ترتیب افزایش سایز دلیلی بر برتری یک اسمارت‌فون بر رقبای دیگر تلقی شد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

یک وقفه کوتاه در این میان با رسیدن به سایز 4.3 اینچ زمانی رخ داد که با پشتیبانی نشدن از رزولوشن‌های بیشتر از WVGA یا 800×480‌ پیکسل، افزایش سایز پنل به مقادیر بالاتر، کیفیت تصویر ایجاد شده در صفحه‌نمایش را تحت تاثیر قرار می‌داد. این مشکل نیز با ارائه وضوح HD یا 1280×720 پیکسل و سپس Full HD یا 1920×1080‌ پیکسل کاملا برطرف شد و اینک با گذشت 8 سال از جرقه‌های کارساز اولیه در افزایش اندازه صفحه‌نمایش، سایز پنل گوشی‌های موبایل از 2.4 اینچ به بیش از 6 اینچ افزایش یافته است.

این روند اما با گذر از محدودیت‌های فیزیکی کاربران در استفاده بهینه از گوشی موبایل ظاهرا با توقفی قابل انتظار روبرو شده و معرفی مفهومی به نام فبلت برای افزایش بیشتر سایز نیز در عمل کمک چندانی به آن نکرده است. بدین‌ترتیب با افزایش نارضایتی بخشی از کاربران نسبت به سایز غیر منطقی گوشی‌های موبایل از یک سو و ارتقا ناچیز سایز صفحه‌نمایش در یکی از مهم‌ترین تولیدات این رده یعنی آی‌فون‌های شرکت اپل از سوی دیگر، به ظاهر شرایط برای یک روند معکوس و کاهش سایز اسمارت‌فون‌های پیشرفته بازار فراهم شده است. یکی از نخستین ثمره‌های این تفکر جدید را باید در XPERIA Z1 Compact شرکت سونی جست‌وجو کرد که برخلاف نمونه‌های نسبتا مشابه‌ای چون S4 Mini و One Mini با حفظ تقریباً تمامی مشخصات اسمارت‌فون بزرگ، حجیم و سنگین‌وزن Z1، تنها با کاهش سایز و وضوح صفحه‌نمایش و کاهش ظرفیت باتری، محصولی معقول و متناسب با مشخصات پیشرفته پردازشی به حساب می‌آید. این گوشی زیبا که نخستین اسمارت‌فون 4.3 اینچی با پردازنده‌هایی از خانواده Snapdragon 800 به حساب می‌آید موضوع بررسی تخصصی این نوبت ماست. با ما در این مسیر جذاب همراه شوید.

جعبه محتویات

Z1 Compact‌ با جعبه‌ای کوچک و کم ارتفاع ارائه می‌شود که همچون Z1 اولیه فاقد هدست است. محتویات درونی این جعبه تنها شامل کابل USB،‌ شارژر و دفترچه‌های راهنما می‌شود. شارژر حاضر در این جعبه دارای خروجی 5 ولت و 1.5 آمپر است که با توجه به ظرفیت پایین‌تر باتری نسبت به Z1 سرعت شارژ بالاتری را ارائه می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

طراحی ظاهری

ابعاد مناسب و جای‌گیری کامل دستگاه در کف دست نکته مثبت اصلی در طراحی Z1 Compact به حساب می‌آید. بدنه دستگاه در کلیه قسمت‌ها از جمله شاسی یک‌دست آلومینیومی،‌ کناره‌های گرد و بدون زاویه در چهار طرف، فرم طراحی اسپیکر اصلی و میکروفون تماس و بلاخره بخش شیشه‌ای پشتی شباهت کامل و غیر قابل انکاری با Z1 اولیه داشته و از این لحاظ می‌توان آن را با دوگانه مشابه‌ای همچون HTC One و One Mini‌ در یک ردیف قرار داد. از جمله نکات منفی در مورد طراحی Z1 Compact بدون در نظر گرفتن وزن نسبتا بالای دستگاه باید به جذب فوق‌العاده اثر انگشت در پشت گوشی اشاره کرد که به‌خصوص در نسخه مشکی در کسری از ثانیه تجربه لذت‌بخش اولیه را با انبوهی از لکه‌ها به فراموشی می‌سپارد. در سمت نکات مثبت مطمئنا باید از ساختار محکم و یک‌پارچه گوشی یاد کرد که در این میان سنگین‌تر بودن آن نسبت به اغلب 4.3 اینچی‌های دیگر نیز حس استحکام گوشی در ذهن کاربران را کاملا تشدید می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

استاندارد IP58 از Z1 Compact در برابر نفوذ آب تا عمق 1.5 متر تا 30 دقیقه و نفوذ گرد و غبار محافظت می‌کند.

ابعاد و وزن

Z1 Compact‌ در طول و عرض از ابعاد 127 و 64.9 بهره می‌برد که در مقایسه با اغلب 4.3 اینچی‌های پیشرفته امروزی شانسی برای معرفی شدن به‌عنوان کمپکت‌ترین را نمونه ندارد. به‌عنوان مثال S4 Mini با طول و عرض 124.6 و 61.3 بسیار کوچک‌تر بوده و One Mini نیز با وجود 5 میلیمتر ارتفاع بیشتر در عرض 1.7 میلیمتر اندازه‌ کمتری را ارائه می‌کند. این داستان در مورد ضخامت دستگاه نیز تا حدودی تکرار شده و با وجود رضایت‌بخش بودن ضخامت 9.5 میلیمتری این مدل هنوز اختلاف مشخصی با رقبای خود نظیر S4 Mini با ضخامت 8.9 میلیمتری دارد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

وزن Z1 Compact‌ حوالی 137 گرم است که در مقایسه با مدل‌های هم‌سایز، بار دیگر اختلافی در حدود 10 تا 20 گرم مشاهده می‌شود. این رقم البته در قیاس با Z1 معمولی با وزن 170 گرم بسیار معقول‌تر می‌نماید.

صفحه‌نمایش

پاشنه آشیل همیشگی اسمارت‌فون‌های سونی در یکی دو سال اخیر به صفحه‌نمایش‌ آن‌ها مرتبط است؛ مشکل این پنل‌ها نه ارتباطی به ابعاد و اندازه،‌ نه وضوح و رزولوشن و نه کیفیت نمایش رنگ‌ها داشته و در هر سه مورد به نمونه‌های فوق‌العاده‌ای از سونی می‌توان اشاره کرد. مشکل صفحه‌نمایش‌های سونی با مشاهده آن‌ها از کناره‌ها و مبحث مهمی به نام زاویه دید آغاز می‌شود جایی‌که تقریبا در تمامی تولیدات این برند با مشاهده دستگاه از زوایای تند، کیفیت رنگ و نور پنل کاملا افت می‌کند. این مشکل حتی در Z1 نیز کاملا به قوت خود باقی بود و یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف این اسمارت‌فون قدرتمند را تشکیل می‌داد. سونی بلاخره ظاهرا راه‌حلی برای این مشکل یافته و با تصحیح زاویه دید در Z1 Compact پنل با کیفیتی را در این زمینه روانه بازار کرده است.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

صفحه‌نمایش 4.3 اینچی Z1 Compact در زمینه زاویه دید کیفیتی کاملا نزدیک به بزرگان TFT این رده ارائه داده و با اینکه هنوز از این لحاظ مثل تمامی دیگر TFTها فاصله مشخصی با رده AMOLED نشان می‌دهد اما بلاخره می‌توان امتیاز مناسبی را در زمینه زاویه دید به سونی اختصاص داد. رزولوشن این صفحه‌نمایش 1280×720 پیکسل در نظر گرفته شده که یک پله پایین‌تر از بالاترین وضوح فعلی بازار یعنی 1920×1080 پیکسل است. فشردگی این پنل بدین‌ترتیب اندکی بیشتر از 341 پیکسل در هر اینچ اندازه‌گیری می‌شود که با وجود اختلاف نسبت به بزرگان این رده با فشردگی‌های بیش از 400ppi همچنان از فشردگی بیشتری نسبت به iPhone 5S برخوردار است.

کیفیت این صفحه‌نمایش در به تصویر کشیدن صحیح رنگ‌ها، میزان کنتراست و زاویه دید بسیار مناسب است و در مبحث نور پنل نیز با روشنایی نسبتا بیشتری نسبت به Z1 اصلی روبرو هستیم. عملکرد این پنل در نور مستقیم خورشید با وجود سطح بازتاب‌دهنده نور در سطح مطلوبی قرار دارد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

زیر صفحه‌نمایش محوطه‌ای نزدیک به 15 میلیمتر دست نخورده باقی مانده و نکته خاصی در آن دیده نمی‌شود. در بالای گوشی نشان سونی در مرکز و دوربین دوم همراه با حسگرهای تنظیم روشنایی و Proximity به ترتیب در سمت راست و چپ قرار گرفته‌اند. اسیپکر تماس نیز با طرحی مشابه Z1 اصلی در لبه بالایی دستگاه حضور دارد. وضوح دوربین دوم در Z1 Compact بدون تغییر نسبت به گذشته 2 مگاپیکسل است و با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

کنترلرهای جانبی

با در نظر نگرفتن یک تغییر مشخص، اوضاع در کناره‌های Z1 Compact هیج تفاوتی با Z1 اصلی ندارد. تنها تغییر این بخش به انتقال اسلات سیم‌کارت از راست به چپ تعلق دارد و به جز این مورد به تفاوت دیگری نمی‌توان اشاره کرد. در سمت راست گوشی کلید دایره‌شکل پاور بالای دکمه دوگانه تغییر صدا قرار دارد و بخش پایینی نیز به شاتر دوربین تعلق دارد. در نهایت محلی برای اتصال بند، اجزای حاضر در این قسمت را تکمیل می‌کنند. دو انتقاد وارد بر اجزای این قسمت به ابعاد بسیار کوچک شاتر دوربین و فیدبک اندک کلید پاور وابسته است که به‌خصوص این دومی در هنگام روشن و خاموش کردن پنل کاربران را با مشکل روبرو می‌سازد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در سوی دیگر و در کناره سمت چپ سه جایگاه پوشیده شده با کاور‌های متصل به بدنه شامل اسلات سیم‌کارت، کارت حافظه و پورت Micro USB قرار دارند و در بخش میانی نیز کنتاکت‌های قرارگیری دستگاه در داک به چشم می‌خورند. از جمله نکات ظریف قابل اشاره در این بخش باید به دکمه قرمزرنگ با نشان OFF در کناره اسلات سیم‌کارت اشاره کرد که در مواقع ایجاد مشکل نرم‌افزاری برای گوشی و بوت نشدن دستگاه به کمک کاربران خواهد آمد. پورت USB در Z1 علاوه بر اتصال شارژر و ارتباط با کامپیوتر از خروجی TV به فرم MHL و اتصال گجت‌های منطبق (موس،‌ کیبورد، دسته بازی و.. ) با فناوری OTG پشتیبانی می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در ساختار توری‌شکل پایین دستگاه میکروفون تماس و اسپیکر اصلی پنهان شده‌اند که تفاوت خاصی را نسبت به گذشته نشان نمی‌دهند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در نهایت تنها نکته قابل اشاره در بخش بالایی دستگاه به جک اتصال هدست بدون هرگونه پوشش محافظ تعلق دارد که همانند Z1 به‌صورت ضد آب طراحی شده و مشکلی از لحاظ نفوذ رطوبت و گرد و خاک نخواهد داشت.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در بخش پشتی Z1 Compact از اجزای مشابه‌ای نسبت به Z1 استفاده شده اما از لحاظ ترکیب و جایگاه اجزای سخت‌افزاری تفاوت‌های کوچکی به چشم می‌خورد. نخستین تفاوت این بخش به فاصله گرفتن دوربین از کناره سمت چپ و کاهش احتمال پوشیده شدن لنز دوربین با انگشت اشاره کاربران هنگام عکاسی تعلق دارد. جایگاه فلش LED نیز از پایین دوربین به کناره سمت راست آن منتقل شده است. سه نشان سونی، NFC و اکسپریا دیگر اجزای حاضر در این قسمت را تشکیل می‌دهند. بیشترین حرارت ایجاد شده در بخش پشتی دستگاه حوالی لوگوی سونی اتفاق می‌افتد و در شدیدترین حالت نیز مشکلی برای کاربران ایجاد نمی‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

دوربین

یکی از هیجان‌انگیزترین نکات در مورد Z1 دوربین 20.7‌ مگاپیکسلی آن است که از این لحاظ پس از Lumia 1020 و 808 PureView با دوربین‌های41 مگاپیکسلی، در کنار Lumia 1520‌ از نوکیا بالاترین وضوح حال حاضر در دوربین‌های موبایلی را تشکیل می‌دهند. این دوربین ظاهرا بدون هیچ تغییر خاصی به Z1 Compact‌ نیز منتقل شده و دوربین این مدل نیز از شرایط یکسانی نسبت به برادر بزرگ‌تر خود برخوردار است.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در ساختار منویی این دوربین در حالت Manual یا دستی، آخرین عکس گرفته شده،‌ شاتر دوربین همراه با سوئیچر تعویض بین عکاسی و فیلم‌برداری و دکمه تنظیم حالت در سمت راست قرار گرفته‌اند. با لمس دکمه تنظیم حالت مواردی همچون عکاسی در مد Superior Auto، عکاسی پی در پی، Sweep Panorama، افکت‌های واقعیت افزوده، info-eye (برای یافتن اطلاعاتی در مورد سوژه عکاسی) و چند عنوان دیگر در دسترس قرار می‌گیرند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در این بخش همچون Z1 با لمس دکمه Apps در بالای صفحه‌نمایش امکان افزودن برنامه‌های مرتبط با این بخش به صورت مستقیم در رابط کاربری دوربین وجود دارد. تعداد و تنوع این برنامه‌ها نسبت به Z1 افزایش یافته و به‌جز موارد تکراری همچون پانورامای 360 درجه و Motiongraph گزینه‌های تازه‌ای چون Evernote، اپلیکیشن فیلم‌برداری Vintage 8mm و Quick PDF Scanner در آن به چشم می‌خورند. برخی از این برنامه‌ها از جمله Vinatge 8mm رایگان نیستند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت   Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

با تغییر حالت دوربین به مد Superior Auto یک شاتر جدگانه برای برداشت ویدئو به جمع اجزای حاضر در سمت راست افزوده می‌شود.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

تنظیمات دوربین در کناره سمت چپ قرار دارند که در حالت Manual از بالا به پایین شامل دکمه تغییر White balance، تنظیمات فلش، سوئیچ بین دو دوربین و بلاخره دکمه دسترسی به سایر تنظیمات می‌شوند. از جمله گزینه‌های برجسته در تنظیمات این دوربین می‌توان از امکان افزایش عدد ISO تا 800، تغییر گزینه‌های فوکوس (اتوفوکوس تکی و چندگانه، تشخیص چهره، تاچ‌فوکوس و دنبال کردن سوژه)، لرزشگیر دست و Smile Shutter یاد کرد. با انتخاب حالت Superior Auto گزینه White balance از کناره سمت چپ حذف می‌شود و قابلیت تغییر ISO و تنظیمات فوکوس نیز در تنظیمات جایی نخواهند داشت.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Z1 Compact تنها در حالت Manual قادر به دستیابی به وضوح 20.7 مگاپیکسل است و در حالت Superior Auto رزولوشن تصاویر به 2160×3840 پیکسل یا 8 مگاپیکسل محدود می‌شود. تصاویر گرفته شده توسط این دوربین به‌خصوص در حالت اتوماتیک در صفحه‌نمایش خود دستگاه با رنگ‌های زنده،‌ کنتراست بالا و کیفیت مناسبی به نمایش گذاشته می‌شوند اما با انتقال تصاویر به صفحه کامپیوتر از لحاظ کیفیت رنگ با افت مشخصی روبرو می‌شویم. میزان جزئیات تصویر در سطح مناسبی قرار دارد و از این لحاظ با برترین‌های این رده قابل مقایسه است. از جمله نکات منفی در مورد این دوربین باید به تاثیر مشخص نویز اشاره کرد که حتی در حالت Superior Auto با اعمال الگوریتم نیز تا حدودی می‌توان تاثیر آن را مشاهده کرد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

8MP Normal - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

8MP Superior - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

8MP Superior - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

 

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

8MP Manual - عکس با ابعاد و کیفیت اصلی را در اینجا مشاهده نمائید

در مجموع تصاویر این دوربین در حالت Superior Auto و با تنظیم رزولوشن روی 8 مگاپیکسل از کیفیت بالاتری نسبت به وضوح نهایی یعنی 20.7 مگاپیکسل برخوردار بود و بسیاری از کاربران در عمل استفاده از این مد و این رزولوشن را به حداکثر وضوح ترجیح خواهند داد.

فیلم‌برداری این دوربین حداکثر با وضوح 1080p با 30 فریم در ثانیه با بیت‌ریت ویدئویی 17Mbps و ثبت با فرمت MP4 انجام می‌شود. در این بخش نیز همانند عکاسی با کیفیت مناسبی از لحاظ میزان جزئیات روبرو می‌شویم اما رنگ‌ها اندکی سرد ثبت می‌شوند و فوکوس خودکار نیز به دفعات فراوان تمایل به اجرا شدن دارد. صدای ویدئوهای این دوربین با بیت‌ریت 129Kbps به‌صورت استریوی دوکاناله ثبت می‌شوند و از کیفیت مناسبی برخوردار است

باتری

ظرفیت باتری Z1 Compact‌ برابر 2300 میلی‌آمپر ساعت است که با وجود کاهش 700 میلی‌آمپرساعتی نسبت به Z1‌ اولیه همچنان نسبت به بسیاری از 4.3 اینچی‌های هم‌رده مثل One Mini با باتری 1800mAh و S4 Mini‌ با باتری 1900mAh، ظرفیت بسیار بیشتری را نشان می‌دهد. این باتری که در توصیف آن از سوی سونی به 18 ساعت زمان مکالمه 3G (که طبق گفته سونی در صورت مکالمه تحت شبکه 2G به 10 ساعت کاهش خواهد یافت) و 12 ساعت پخش ویدئو اشاره شده به‌خوبی توانست در یک کاربری سنگین از 2 روز فراتر برود و به شرط کاهش استفاده از فرایندهای باتری‌خوری نظیر وای‌فای، GPS، پخش ویدئو و دوربین به‌سادگی می‌تواند تا 3 روز نیز پاسخ‌گوی کاربران باشد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

سیستم‌عامل، رابط کاربری

نسخه اندروید پیش‌فرض Z1 Compact‌ آخرین جلی‌بین ارائه شده یعنی ورژن 4.3 بود که البته آپدیت کیت‌کت یا اندروید 4.4‌ نیز در تاریخ 19 مارس 2014 (28 اسفند 1392) برای این گوشی ارائه شد و از این پس Z1 Compact با این نسخه اندروید عرضه می گردد. البته گوشی مورد بررسی ما در زمان نگارش این مطلب به نسخه 4.3 مجهز بود.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

زمان بوت دستگاه از لحظه فشردن دکمه پاور و ویبره اولیه تا ظاهر شدن لاک‌اسکرین در حدود 22 ثانیه اندازه‌گیری می‌شود که نزدیک به 4 ثانیه سریع‌تر از Z1 اصلی است. صفحه قفل اطلاعات زمان و تاریخ را به نمایش می‌گذارد و بازگشایی آن با Sweep رو به بالا یا پایین صورت می‌گیرد. با اسکرول رو به سمت چپ در این قسمت امکان افزودن برخی ویجت‌های مشخص به صفحات چهارگانه لاک‌اسکرین وجود دارد و با اسکرول به سمت راست نیز به‌صورت مستقیم به دوربین دسترسی پیدا می‌کنیم.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت   Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در صفحه‌ Home نکته خاصی دیده نمی‌شود و بار دیگر در 7 صفحه قابل دسترسی در این بخش ویجت و میانبر اپلیکیشن‌های مختلف قابل جایگذاری خواهد بود. پروسه افزودن محتوا یا تغییر وال‌پیپر یا تم این بخش با Pinch zomm رو به داخل هوم‌اسکرین انجام می‌شود.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت   Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Notification Area ساده بالای صفحه‌نمایش تنها پنج تاگل ساده را به نمایش می‌گذارد و به‌جز تاریخ، زمان و نوتیفیکیشن برنامه‌ها، گزینه دیگری در آن حضور ندارد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در منوی اصلی یا App drawer با ترکیب جدید سونی دکمه‌های بالای صفحه‌نمایش حذف شده و موارد سابقا حاضر در این بخش با Sweep دست رو به سمت راست در منویی عمودی ظاهر می‌شوند. از جمله گزینه‌های حاضر در این بخش می‌توان به جست‌وجو و Uninstall کردن اپلیکیشن‌ها در کنار تعیین نحوه چینش برنامه‌ها (براساس حروف الفبا، زمان نصب و...) و دسترسی مستقیم به Play Store و Sony Select اشاره کرد. اپلیکیشن سونی‌سلکت همانند اپ‌استورهای مشابه سامسونگ و ال‌جی اجازه دسترسی و نصب برخی برنامه‌‌ها را بدون نیاز به Google Play فراهم می‌کند. از جمله دسته‌بندی‌های این اپ‌استور باید به رده بازی،‌ سرگرمی، رده آموزشی، برنامه‌های مرتبط با سلامتی و اپلیکیشن‌های تصویری و مرتبط با دوربین اشاره کرد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت   Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

چیپ‌ست پردازشی،‌ حافظه

همانطور که در ابتدا نیز اشاره شد یکی از مهم‌ترین عوامل برتری Z1 Compact بر دیگر رقبای این دسته به بخش پردازشی آن تعلق دارد. چیپ‌ست پردازشی این مدل بدون تغییر نسبت به Z1 اصلی از نوع Qualcomm MSM8974 از خانواده Snapdragon 800 با چهار پردازنده 2.2 گیگاهرتزی Krait 400 انتخاب شده که نسبت به دیگر 4.3 اینچی‌های مدرن این کلاس برتری مشخصی را ارائه می‌کند. پردازش گرافیک در این مدل بر عهده قطعه Adreno 330 است و 2 گیگابایت رم، حافظه جانبی آن را تامین می‌‌کنند. حافظه داخلی قابل ارتقا گوشی 16 گیگابایت است که از این مقدار در حدود 11.7 گیگابایت آن در اختیار کاربران قرار دارد. حداکثر میزان افزایش حافظه از طریق کارت microSD برابر 64 گیگابایت است.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در نخستین تست قابلیت‌های پردازشی Z1 Compact چون همیشه به سراغ Benchmark Pi در محاسبه عدد پی می‌رویم. عدد کمتر در این تست به معنای زمان کمتر و سرعت بالاتر گوشی است. بهترین زمان Z1 Compact در اجرای چندین‌باره این تست 104 میلی‌ثانیه بود که تا حدودی سریع‌تر از Z1 با زمان 117 میلی‌ثانیه و بسیار سریع‌تر از S4 Mini با زمان 167 میلی‌ثانیه است.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در دومین تست از بنچ‌مارک AnTuTu برای بررسی کلی مشخصات سخت‌افزاری دستگاه بهره می‌بریم. امتیاز 34233 دستگاه در این تست بسیار مناسب ارزیابی شده و در این بین نه‌تنها S4 Mini با امتیاز 20233 را کاملا پشت سر می‌گذارد بلکه نسبت به ال‌جی G2 با امتیاز 32761 و Z1 با امتیاز 33987 نیز در رده بالاتری قرار می‌گیرد. بخشی از امتیاز بالاتر Z1 Compact‌ در این تست البته به رزولوشن پایین‌تر صفحه‌نمایش وابسته است.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

در گام سوم از بنچ‌مارک Vellamo‌ در دو حالت HTML 5 و Metal بهره می‌بریم. امتیاز‌های Z1 Compact در این دو تست به ترتیب 2801 و 1189 است که مقایسه آن با Z1 با امتیازهای 2580 و 1142 رقم‌های بسیار بالاتری به حساب می‌آید. به‌عنوان یک نمونه ضعیف‌تر برای مقایسه، S4 Mini امتیازهای 2120 و 691 را در این دو تست کسب می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

بنچ‌مارک گرافیکی بسیار پیشرفته GFXBench 3.0 مبتنی بر رابط Open GL ES 3.0 که مدتی پیش منتشر شده یکی از سنگین‌ترین تست‌های گرافیک موبایلی را به نمایش می‌گذارد که در بنچ‌مارک Manhattan‌ توان گرافیکی گوشی را تا بالاترین حد به مبارزه می‌طلبد. امتیاز Z1 Compact‌ در این تست 17 فریم در ثانیه است برای مقایسه، iPhone 5S با وضوح کمتر پنل با 21 فریم در ثانیه این تست را پشت سر می‌گذارد و Z1 با وضوح بالاتر نیز توانایی گذشتن از مرز 10 فریم در ثانیه برای این تست را ندارد.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

تست گرافیکی Epic Citadel با موتور UNREAL آخرین تست اجرا شده روی Z1 Compact است. با تنظیم جزئیات این بنچ‌‌مارک روی Ultra High Quality‌ رقم ثبت شده 57.7fps با وضوح 720×1200 پیکسل است. این رقم اجرای تمامی بازی‌های سنگین روی وضوح ذکر شده را تضمین می‌کند.

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

ارتباطات

تماس در Z1 Comapct از هر سه طریق شبکه‌های نسل دومی GSM، ارتباطات نسل سوم 3G و اتصالات پیشرفته LTE صورت می‌پذیرد. حداکثر سرعت تحت اتصال HSDPA به 42.2Mbps می‌رسد و در اتصال 4G نیز به سرعت 150Mbps دست پیدا می‌کنیم. وای‌فای پیشرفته دستگاه از نوع 11.ac است که از تشکیل هات‌اسپات،‌ DLNA و Wi-Fi Direct‌ نیز پشتیبانی می‌کند. NFC، بلوتوث نسخه چهارم وگیرنده‌های GPS و GLONASS لیست اتصالات این مدل را تکمیل می‌کنند.

کلام آخر

Sony Xperia Z1 Compact - سونی اکسپریا زد 1 کامپکت

XPERIA Z1 Compact پدیده‌ای شایسته تقدیر از سوی سونی به حساب می‌آید که با کاهش ابعاد و سایز بدون تغییر در مشخصات پردازشی و مولتی‌مدیایی دستگاه تجربه جدیدی را پیش روی کاربران قرار می‌دهد. قابلیت ضد آب، سایز مناسب، رنگ‌بندی زیبا در چهار ترکیب سفید، مشکی، صورتی و لیمویی، صفحه‌نمایش با زاویه دید مطلوب، دوربین با کیفیت در هر دو بخش عکاسی و فیلم‌برداری و باتری با دوام نکات مثبت این مدل را تشکیل می‌دهند. در سوی نکات نسبتا منفی نیز می‌توان به دسترسی نداشتن به باتری،‌ وضوح HD صفحه‌نمایش و البته قیمت به نسبت بالا اشاره کرد.

خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا