معرفی خانواده Motorola Edge 20 با نمایشگر OLED، دوربین 108 مگاپیکسلی و ارتباطات 5G

نمایش خبر

تاریخ : 1400/5/10        نویسنده: مسعود بهرامی شرق
برچسب‌ها : گوشی هوشمند Smartphone ، اندروید Android ، نسل پنجم 5G ، اسنپ دراگون 870 Snapdragon 870 ، اسنپ دراگون 778 جی Snapdragon 778G ، دایمنسیتی 720 Dimensity 720 ، Motorola Edge 20 ، Motorola Edge 20 Lite ، Motorola Edge 20 Pro ، موتورولا Motorola
واحد خبر mobile.ir : کمپانی موتورولا در اواخر آوریل 2020 با رونمایی از Motorola Edge و +Edge، نخستین پرچمداران نسل پنجمی خود را پایه‌گذاری کرد. پس از معرفی Motorola Edge S در ژانویه 2021، این کمپانی به‌تازگی روز پنجشنبه 29 جولای 2021 (7 مرداد 1400) از 3 گوشی هوشمند جدید در خانواده Edge پرده برداشت که عبارتند از Motorola Edge 20 ،Motorola Edge 20 Pro و Edge 20 Lite. این گوشی‌ها با داشتن نمایشگر بزرگ OLED، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، ارتباطات 5G و قیمت‌های مناسب، می‌توانند رقیب سرسختی در بازار باشند. در یک ارزشیابی کلی باید گفت پیشرفته‌ترین عضو این خانواده Motorola Edge 20 Pro بوده و Edge 20 و نسخه لایت در رده‌های بعدی قرار می‌گیرند.

در نسل اول گوشی‌های سری Motorola Edge، همان طور که از نام آنها برمی‌آمد، نمایشگر با یک انحنا روی لبه‌های گوشی امتداد یافته بود. اما در خانواده Edge 20 خبری از نمایشگر خمیده نیست. در قسمت مرکزی بالای نمایشگر، حفره دوربین جلو به چشم می‌خورد. لوگوی موتورولا همچنان در قسمت پشتی وجود دارد، و حسگر اثر انگشت نیز همچنان در زیر لایه نمایشگر قرار گرفته است (به جز مدل لایت که در آن، حسگر روی دکمه پاور قرار دارد). ماژول دوربین نیز کمی از سطح بدنه بیرون زده است. گفتنی‌ست، هر سه دیوایس با داشتن درجه حفاظت IP52 در برابر پاشیده شدن قطرات آب مقاوم هستند. برخورداری از ارتباطات 5G نیز از نقاط مشترک هر سه گوشی جدید موتورولاست.

پس از این توصیف کلی از خانواده Edge 20، در ادامه مشخصات و امکانات تک‌تک آنها را بررسی خواهیم کرد. لازم به ذکر است، با توجه به وجود نقاط اشتراک متعدد در بین این سه دیوایس، ابتدا Motorola Edge 20 Pro به طور کامل معرفی شده و سپس در معرفی Edge 20 و Edge 20 Lite به ذکر تفاوت‌ها اکتفا می‌شود.

Motorola Edge 20 Pro

همان طور که گفته شد، اسمارت‌فون Motorola Edge 20 Pro پیشرفته‌ترین دیوایس سری Edge 20 است. علاوه بر مشخصات بالا، باید اذعان کرد که این گوشی شکیل‌ترین عضو این خانواده نیز به شمار می‌رود. این گوشی در رنگ‌های آبی (Midnight Blue) و سفید (Iridescent White) به تولید می‌رسد. ضخامت گوشی 7.99 میلی‌متر، وزن آن 190 گرم و بخش پشتی آن از شیشه براق تشکیل شده است. البته این دیوایس در یک نسخه خاص با پوششی از چرم گیاهی آبی‌رنگ نیز به تولید می‌رسد. در این نسخه، وزن دستگاه به 185 گرم کاهش یافته و پوشش چرمی، ضمن جذب نکردن اثر انگشت، در دست گرفتن گوشی را نیز آسان‌تر می‌کند.

نمایشگر 6.7 اینچی 10 بیتی این اسمارت‌فون – که کمپانی سازنده از آن با عنوان Max Vision یاد می‌کند – از نوع OLED بوده و رزولوشن آن +FHD است. نرخ به‌روزرسانی نمایشگر 144 هرتز عنوان شده که به گفته شرکت سازنده، 140 درصد سریع‌تر از نمایشگرهای 60 هرتزی و 60 درصد سریع‌تر از نخستین نسل گوشی‌های Motorola Edge است. نرخ نمونه‌برداری تاچ نیز 576 هرتز اعلام شده که ضمن ارائه تجربه‌ای روان از کار با اندروید، برای بازی نیز عالی به نظر می‌رسد. پوشش طیف رنگی DCI-P3، پشتیبانی از +HDR10 و برخورداری از شیشه مقاوم گوریلا گلس 5 از دیگر مشخصات این نمایشگر محسوب می‌شود.

فرمان پردازشی Motorola Edge 20 Pro به دست چیپ‌ست اسنپ‌دراگون 870 سپرده شده است. اسنپ‌دراگون 870 در واقع ورژن اورکلاک‌شده اسنپ‌دراگون 865 است که سال گذشته در دیوایس +Motorola Edge به کار گرفته شده بود. این تراشه 7 نانومتری مشتمل بر یک هسته 3.2 گیگاهرتزی و سه هسته 2.42 گیگاهرتزی (مبتنی بر معماری پردازنده‌های Cortex-A77) و 4 هسته 1.8 گیگاهرتزی (مبتنی بر معماری پردازنده‌های Cortex-A55) بوده و واحد پردازش گرافیکی آن Adreno 650 است. 12 گیگابایت RAM (از نوع LPDDR5) به کمک پروسسور دستگاه آمده و اجرای اپلیکیشن‌های سنگین را راحت می‌کند. وجود 256 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی (از نوع UFS 3.1) نیز خیال کاربر را تا حد زیادی راحت می‌کند. شرکت سازنده به امکان ارتقاء حافظه داخلی اشاره‌ای نکرده، اما قابلیت‌هایی مثل Turbo Write و Host-Aware Performance Booster را برای آن برشمرده است.

ماژول مستطیل‌شکل پشت دستگاه، 3 دوربین را در خود جای داده است. دوربین اصلی این مجموعه – که ظاهرا از سنسور ISOCELL HM2 سامسونگ تشکیل شده – رزولوشنی معادل 108 مگاپیکسل داشته و گشودگی دیافراگم لنز آن f/1.9 است. در این لنز هر 9 پیکسل در 1 پیکسل خیلی بزرگ ادغام شده و به این ترتیب، رزولوشن پیش‌فرض آن 12 مگاپیکسل خواهد بود. به موجب این تکنولوژی – که موتورولا آن را Ultra Pixel می‌نامد – حساسیت به نور تا 9 برابر بیشتر شده و به این ترتیب، عملکرد دوربین در محیط‌های کم‌نور افزایش می‌یابد.

عضو بعدی این مجموعه، یک دوربین التراواید 16 مگاپیکسلی‌ست که با برخورداری از آن‌چه موتورولا Macro Vision می‌نامد و ظاهرا منظور از آن برخورداری از فوکوس خودکار در این دوربین است، نقش دوربین ماکرو را نیز ایفا می‌کند. به گفته موتورولا، این دوربین به کاربر اجازه می‌دهد تا 5 برابر بیشتر به سوژه نزدیک شده و از فاصله 3 سانتی‌متری از سوژه عکس‌برداری کند. اما شاید هیجان‌انگیزترین بخش مجموعه اپتیک Motorola Edge 20 Pro، لنز تله‌فوتوی 8 مگاپیکسلی آن باشد. طبق ادعای شرکت سازنده، این نخستین لنز تله‌فوتو به سبک پریسکوپی در بین دیوایس‌های موتورولاست. این دوربین 8 مگاپیکسلی، مجهز به لرزه‌گیر اپتیکال بوده و می‌تواند زوم اپتیکال تا 5 برابر و زوم هیبریدی (موسوم به Super Zoom) تا 50 برابر را محقق کند.

دوربین اصلی مجموعه می‌تواند ویدئوی 8K را با سرعت 24 فریم در ثانیه ضبط کند، که برای اولین بار در گوشی‌های موتورولا مشاهده می‌شود. ضبط ویدئوی اسلوموشن با سرعت 960 فریم در ثانیه نیز از دیگر توانایی‌های این گوشی‌ست که طبق ادعای موتورولا، این فیلم‌برداری تا 4 برابر آرام‌تر از فیلم‌برداری اسلوموشن در دیوایس‌های قبلی موتورولاست. یکی دیگر از امکانات جالب فیلم‌برداری در این گوشی – که به لطف میکروفن‌های پیشرفته امکان‌پذیر شده – Audio Zoom نام دارد. این قابلیت، با فیلتر کردن صداهای مزاحم در هنگام فیلم‌برداری، روی صدای سوژه اصلی ویدئو متمرکز می‌شود. ناگفته نماند، دوربین جلو 32 مگاپیکسلی بوده و گشودگی دیافراگم آن f/2.25 است.

ظرفیت باتری Motorola Edge 20 Pro برابر با 4,500 میلی‌آمپر ساعت بوده و با تکنولوژی شارژر سریع 30 واتی – موسوم به Turbo Power – شارژ می‌شود. شاید برای اسمارت‌فونی در این رده، استاندارد شارژ 30 واتی کمی پایین به نظر برسد، اما با در نظر گرفتن ظرفیت باتری، بعید است گوشی در طول روز به شارژ مجدد احتیاج داشته باشد. ناگفته نماند، طبق ادعای موتورولا، تنها با 10 دقیقه شارژ کردن باتری، انرژی لازم برای کار کردن با گوشی به مدت 9 ساعت تأمین خواهد شد.

Motorola Edge 20 Pro با سیستم‌عامل اندروید 11 وارد بازار می‌شود. این گوشی حداقل 2 آپدیت عمده اندروید را دریافت خواهد کرد. این دیوایس به پلتفرم امنیتی ThinkShield نیز مجهز بوده و به گفته موتورولا، آپدیت‌های امنیتی تا 2 سال (هر دو ماه یک‌بار) برای آن ارسال خواهد شد. رابط کاربری فعال در این گوشی، یعنی My UX، نیز در نوع خود جذاب بوده و امکانات جالبی را در اختیار کاربر می‌گذارد، از جمله گرفتن اسکرین‌شات با قرار دادن سه انگشت روی نمایشگر و یا قابلیت بی‌صدا کردن زنگ تماس پس از برداشتن گوشی (pick-up to silence)، اما موتورولا تأکید می‌کند که رویکرد شرکت آن بوده که تا جای ممکن، پلتفرم دستگاه به نسخه اندروید خالص (Stock Android) نزدیک‌تر باشد.

برخی امکانات نرم‌افزاری موجود در Motorola Edge 20 Pro بسیار کاربردی به نظر می‌رسد، از جمله قابلیت Ready For که به موجب آن کاربر می‌تواند گوشی خود را به شکل بی‌سیم به کامپیوتر شخصی یا تلویزیون متصل کرده و به بازی‌ها، تصاویر و ویدئوهای گوشی در نمایشگری بزرگ‌تر دسترسی داشته باشد. مشاهده همزمان فایل‌های گوشی و کامپیوتر، جابه‌جایی راحت فایل‌ها از گوشی به کامپیوتر و بالعکس و استفاده از گوشی به عنوان وب‌کم و انتقال مکالمه تصویری به نمایشگر کامپیوتر از مزایای دیگر Ready For محسوب می‌شوند.

Motoroa Edge 20 Pro یک گوشی نسل پنجمی بوده و از طیف زیر 6 گیگاهرتزی پشتیبانی می‌کند. وای-فای 6، بلوتوث 5.1 و پورت USB-C از دیگر گزینه‌های ارتباطی این گوشی به شمار می‌روند. Motorola Edge 20 Pro فاقد جک هدفون است، اما تبدیل USB-C به جک هدفون در داخل جعبه دستگاه موجود است.

Motorola Edge 20

گوشی هوشمند Motorola Edge 20 با داشتن تنها 6.99 میلی‌متر ضخامت، جزو نازک‌ترین گوشی‌های حال حاضر دنیا به شمار می‌رود. برخلاف نسخه پرو، قسمت پشتی بدنه در این گوشی از جنس پلاستیک است، اما به گفته شرکت سازنده، طراحی مات آن مانع جذب اثر انگشت می‌شود. فریم دستگاه ظاهرا آلومینیومی بوده و قسمت جلوی گوشی با شیشه مقاوم گوریلا گلس 3 (از نوع 2.5 بعدی) محافظت می‌شود. علاوه بر برخورداری از درجه حفاظت IP52، موتورولا در معرفی این گوشی به قابلیت "دافع آب" بودن یا Water Repellent نیز اشاره کرده است. ناگفته نماند، Motorola Edge 20 با وزن 163 گرم، نسبتا سبک بوده و در سه رنگ خاکستری، سفید و سبز به تولید می‌رسد.

ظاهرا فرقی بین نمایشگر این گوشی و نمایشگر نسخه پرو دیده نمی‌شود، اما یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین این دو دیوایس را باید در قسمت پردازشی آنها جست‌وجو کرد. موتورولا پردازش Edge 20 را به چیپ‌ست اسنپ‌دراگون 778G سپرده که نسبت به اسنپ‌دراگون 870 قدرت کمتری دارد. این تراشه 6 نانومتری، از 8 هسته (4 هسته Cortex-A78 و 4 هسته A55) با حداکثر سرعت کلاک 2.4 گیگاهرتز تشکیل شده و پردازنده گرافیکی آن Adreno 624L است. 6 یا 8 گیگابایت RAM و 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی، مجموعه پردازشی این گوشی را کامل می‌کنند. البته موتورولا در این بخش از Turbo Write و Host-Aware Performance Booster حرفی به میان نیاورده است.

مثل نسخه پرو، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی و دوربین التراواید 16 مگاپیکسلی، در اینجا هم به چشم می‌خورند، با این تفاوت که با توجه به ضعیف‌تر بودن چیپ‌ست، دوربین اصلی Motorola Edge 20 توانایی فیلم‌برداری 8K را نداشته و نهایتا با رزولوشن 4K و سرعت 30 فریم در ثانیه فیلم‌برداری می‌کند. لنز تله‌فوتوی 8 مگاپیکسلی نیز (از نوع عادی و نه پریسکوپی) در این مجموعه حضور دارد، اما در اینجا قدرت زوم اپتیکال آن به 3 برابر و زوم هیبریدی آن به 30 برابر کاهش یافته است.

تنزل مشخصات در بخش باتری نیز نمود دارد. جایی که موتورولا یک باتری به ظرفیت 4,000 میلی‌آمپر ساعت را برای استفاده در Edge 20 برگزیده است. این باتری کماکان از تکنولوژی شارژ سریع 30 واتی بهره برده و به گفته شرکت سازنده، تنها با 10 دقیقه شارژ تا 8 ساعت دوام خواهد داشت. سایر مشخصات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این گوشی، تفاوتی با نسخه پرو ندارد.

Motorola Edge 20 Lite

گوشی هوشمند Motorola Edge 20 Lite در رنگ‌های مشکی و سبز با ظاهری براق و صیقلی به تولید رسیده و 185 گرم وزن دارد. این گوشی با ضخامتی معادل 8.25 میلی‌متر، کمی ضخیم‌تر از دو مدل قبلی‌ست، اما این افزایش ضخامت دلیل قانع‌کننده‌ای دارد: افزایش حجم باتری. برخلاف انتظار، ظرفیت باتری در نسخه لایت از هر دو مدل قبلی بیشتر بوده و به 5,000 میلی‌آمپر ساعت می‌رسد. مثل دو مدل قبلی، در اینجا نیز باتری با شارژر 30 واتی شارژ می‌شود. به گفته شرکت سازنده، این باتری به راحتی تا دو روز دوام داشته و تنها با 10 دقیقه شارژ کردن، کاربر تا پایان روز از شارژ مجدد گوشی بی‌نیاز خواهد بود.

تنها تفاوت نمایشگر Motorola Edge 20 Lite نسبت به دو مدل قبلی به نرخ به‌روزرسانی 90 هرتزی آن مربوط می‌شود. اما پردازنده گوشی با یک افت محسوس به چیپ‌ست Dimensity 720 (محصول مدیاتک) تنزل پیدا کرده است. 8 گیگابایت RAM و 128 گیگابایت حافظه داخلی، این مجموعه را تکمیل می‌کنند. خوشبختانه با استفاده از میکرو اس‌دی می‌توان حافظه داخلی را ارتقا داد. داشتن جک هدفون نیز می‌تواند خبر خوبی برای علاقه‌مندان به این گوشی باشد.

در نسخه لایت هم با یک مجموعه 3 دوربینی مواجه هستیم و دوربین اصلی، همچنان از وضوح 108 مگاپیکسلی برخوردار است. اما رزولوشن دوربین التراواید از 16 مگاپیکسلی به 8 مگاپیکسل کاهش یافته و به جای لنز تله‌فوتو، یک دوربین عمق 2 مگاپیکسلی تعبیه شده است. ناگفته نماند، وضوح دوربین سلفی نیز همچنان 32 مگاپیکسلی است.

قیمت و زمان عرضه

موتورولا تاریخ دقیقی را برای عرضه این محصولات اعلام نکرده، اما می‌دانیم هر سه گوشی از هفته‌های آتی وارد بازارهای اروپا، آمریکای لاتین و آسیا خواهند شد (وضعیت عرضه این دیوایس‌ها در ایالات متحده هنوز مشخص نیست). گوشی هوشمند Motorola Edge 20 Pro قیمتی معادل 699 یورو داشته و قیمت پایه Motorola Edge 20 از 499 یورو آغاز می‌شود. Motorola Edge 20 Lite نیز با قیمت 349 یورو به فروش می‌رسد.


به روزرسانی - قیمت موتورولا اج 20 پرو در بازار ایران

گوشی موتورولا Edge 20 Pro به بازار ایران راه یافته. حدود قیمت گوشی موتورولا Edge 20 Pro در ایران از 18,009,000 تومان تا 18,009,000 تومان است.

شما می توانید با مراجعه به صفحه فروشندگان و قیمت گوشی موتورولا Edge 20 Pro از قیمت عرضه این گوشی در فروشگاه های گوناگون مطلع شوید.

منبع : Motorola


خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا