آینده سیستمعامل HarmonyOS هواوی بعد از معرفی AAB به عنوان فرمت رسمی فروشگاه گوگل
نمایش خبر
تاریخ : 1400/4/22 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | سیستمعامل هارمونی HarmonyOS ، سیستم عامل Operating System ، هواوی Huawei ، گوگل Google |


از نگاه تحلیلگران، معرفی فرمت جدید اپلیکیشنهای گوگل و الزام به استفاده از آن دشواری تازهای برای مدیران غول چینی به شمار میرود. با این حال، هواوی در گفتگو با منابع خبری، تغییر قالب اپهای گوگل به AAB را با تجربه کاربری و توسعه HarmonyOS بیارتباط دانسته و گمانهزنی رسانهای در این خصوص را رد کرده است. اما برخی معتقدند که با کنار گذاشته شدن کامل فرمت APK، کاربرد برخی برنامههای مبتنی بر این قالب که اینک در پلتفرم هواوی نیز قابل استفادهاند، با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
وانگ چنگلو (Wang Chenglu) ریاست بخش کسبوکار نرمافزاری مشتریان هواوی، در گفتوگو با Global Times، به صراحت با رد تأثیرپذیری سیستمعامل اختصاصی این شرکت از تغییرات گوگل پلی، بر استقلال ساختار برنامههای مبتنی بر HarmonyOS تأکید کرده است. از دید او قالب تازه AAB اساساً مشابه Atomic Service در سیستمعامل Harmony است. خدمات اتمی یا Atomic Services بر اساس APIهای HarmonyOS توسعه یافتهاند و روی دستگاههای مختلف هواوی قابل اجرا هستند. به این ترتیب به گفته شرکت سازنده، امکان استفاده کاربران از این خدمات در سناریوها و دستگاههای متنوعی فراهم شده است.
همان طور که اشاره شد، AAB قالب رسمی انتشار اپهای جدید اندروید است که به گفته گوگل «روشی کارآمدتر برای ساخت و انتشار اپلیکیشنها» ارائه میدهد. به گفته این شرکت، حجم فایلهای با فرمت جدید به طور متوسط حدود 15 درصد کمتر از فایل APK بوده که امکان دانلود سریعتر را برای کاربران فراهم میسازد.

از نگاه ما جیهوا (Ma Jihua)، تحلیلگر قدیمی صنعت اسمارتفون و از دنبالکنندگان نزدیک به هواوی، هدف گوگل از معرفی فرمت ABB به جای APK احتمالاً هموار کردن مسیر سیستمعامل متفاوت این کمپانی موسوم به FuchsiaOS و به هدف تأمین نیازهای موجود در عصر اینترنت اشیا طراحی شده است. به گفته او «Harmony هواوی فعلاً در مراحل ابتدایی است و هنوز تهدیدی برای اندروید گوگل محسوب نمیشود.»
به گفته Global Times، در حال حاضر با گذشت اندکی بیش از یک ماه از ارائه رسمی نسخه دوم پلتفرم هارمونی، بیش از 30 میلیون دستگاه به این سیستمعامل مجهز شدهاند. کاربرد گسترده این پلتفرم برای هواوی اهمیت زیادی دارد، چرا که تحریمهای ایالات متحده، کسبوکار سختافزار این شرکت را با دشواری مواجه ساخته و اگر HarmonyOS بتواند جایگاه خود را در بازار نرمافزار تثبیت کند، هواوی به نوعی ثبات و استقلال دست خواهد یافت؛ امری که به طور طبیعی برای گوگل مطلوب نیست. از این رو به نظر میرسد باید منتظر واکنش هواوی به این اقدام گوگل باشیم و ببینیم که چه راهحلی از سوی مدیران شرکت برای مواجهه با شرایط جدید در پیش گرفته خواهد شد.
از سوی دیگر هنوز روشن نیست که آیا HarmonyOS و پلتفرمهای HMS/Android قادر به پشتیبانی از فرمت AAB هستند یا خیر؛ هرچند ظاهراً App Gallery از این قالب پشتیبانی میکند. اما در مجموع فرمت جدید، ادامه کار فروشگاههای غیر گوگلی را دشوار خواهد ساخت و توسعهدهندگان در صورت تمایل به قرار گرفتن برنامه روی این فروشگاهها، باید باندلهای اپلیکیشن خود را به صورت APK منتشر کنند. اقدامی که از برخی جهات شمشیری دو لبه است، زیرا با آن که توسعهدهندگان کنترل بیشتری بر محل عرضه برنامه کاربردی خود خواهند داشت، اما برای عرضه آن در فروشگاهی به جز پلی استور، با مشکلاتی مواجه خواهند شد.
-
معرفی CMF Phone 2 Pro: طراحی ماژولار، 2TB فضای ذخیرهسازی و دوربین تلهفتوی 50MP
-
معرفی Honor X70i – میانردهای با Dimensity 7025، باتری 6,000mAh و دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی
-
معرفی Realme GT7 – محصولی پیشرفته با باتری حجیم 7,200mAh، تراشه +Dimensity 9400 و IP69
-
معرفی Realme 14T با صفحهنمایش AMOLED، باتری 6 هزار میلی آمپر ساعتی و بدنه IP69
-
معرفی Motorola Razr 60 و Motorola Razr 60 Ultra – فلیپفونهایی با ظاهر کمنظیر
-
معرفی Redmi Turbo 4 Pro با پردازنده جدید Snapdragon 8s Gen 4 و باتری 7,550mAh
-
آشنایی با Honor GT Pro – پرچمداری با Snapdragon 8 Elite اورکلاکشده و چهار دوربین 50MP