شیائومی Poco F8 Ultra در نگاه رسانه‌ها - نقاط ضعف و قوت از دید حرفه‌ای‌ها

نمایش خبر

تاریخ : 1404/9/18        نویسنده: آرش افراسیابی
برچسب‌ها : در رسانه‌ها In Medias ، Xiaomi Poco F8 Ultra ، شیائومی Xiaomi
واحد خبر mobile.ir : شیائومی کم‌تر از دو هفته پیش از Poco F8 Pro و Poco F8 Ultra به‌عنوان معادل‌های جهانی Redmi K90 و K90 Pro Max رونمایی کرد که در این میان نسخه اولترا با تجهیز به پردازنده Snapdragon 8 Elite Gen 5، بدنه IP68 با شاسی فلزی، سه دوربین 50 مگاپیکسلی و باتری حجیم 6,500 میلی آمپر ساعتی در جایگاه بالاتری قرار می‌گرفت و با حضور اسپیکر سوم بخش پشتی با نشان Bose وجه تمایز مهمی را ارائه می‌کرد. F8 Ultra البته همچنان در برخی موارد مثل غیبت فناوری LTPO صفحه‌نمایش و جایگاه پایین‌تر دوربین‌های اولتراواید و سلفی از یک پرچمدار بزرگ متمایز می‌شود. در مطلب پیش رو به مرور دیدگاه‌ سایت‌های معتبر فناوری در مورد نقاط ضعف و قوت Poco F8 Ultra می‌پردازیم.

خروجی ساب‌ووفر یا اسپیکر سوم با نشان Bose در کناره لنزهای دوربین بخش پشتی‌ یکی از اولین جذابیت‌های Poco F8 Ultra محسوب می‌شود که در کنار اسپیکرهای بالا و پایین گوشی تشکیل یک سیستم صوتی 2.1 کاناله را می‌دهد. F8 Ultra از شاسی آلومینیوم برخوردار است و با IP68 ضمن مقاومت در برابر گرد و خاک، امکان غوطه‌وری در آب شیرین 1.5 متری برای 30 دقیقه را نیز دارد. صفحه‌نمایش 6.9 اینچی گوشی از نوع AMOLED با وضوح 1200×2608 پیکسل و روشنایی دستی و HBM به‌ترتیب 600 و 2,000 نیت است و نرخ رفرش غیر تطبیقی آن حداکثر به 120 هرتز می‌رسد. فوکوس خودکار جایی در دوربین 32 مگاپیکسلی بالای صفحه‌نمایش ندارد اما سنسور اثر انگشت درون پنل آن از نوع سریع و دقیق اولتراسونیک انتخاب شده است.

دوربین 50 مگاپیکسلی اصلی از سنسور بزرگ 1/1.31 اینچی Light Fusion 900 آمنی ویژن با پیکسل‌های 1.2 میکرونی و لنز 7 مرحله‌ای f/1.7 OIS بهره می‌برد و دوربین 50 مگاپیکسلی دوم نیز یک سنسور بسیار کوچک 1/2.76 اینچی با لنز پریسکوپی f/3.0 با فاصله کانونی 115 میلی‌متری، 5 برابر زوم اپتیکال را پوشش می‌دهد. دوربین 50 مگاپیکسلی سوم نیز یک سنسور کوچک‌تر 1/2.88 ایچی با لنز اولترواید f/2.4 دارد که بدون فوکوس خودکار است. پردازنده پرچمدار گوشی از نوع Snapdragon 8 Elite Gen 5 بوده و 12GB/16GB رم و 256GB/512GB/1TB حافظه داخلی پر سرعت دارد. ظرفیت باتری گوشی 6,500mAh است که با شاررژهای سیمی و بی‌سیم به‌ترتیب با حداکثر توان‌های 100 و 50 وات تغذیه می‌شود.

پس از این آشنایی مختصر با مشخصات Poco F8 Ultra نوبت به بررسی نظرات سایت‌های مختلف در مورد این گوشی می‌رسد.

GSMArena

در بررسی تیم GSMArena از پوکو اف 8 اولترا در بخش نتیجه‌گیری این‌گونه آمده است: Poco F8 Ultra چند گام اشتباه را برداشته است (هیچ‌کس کامل نیست) چند انتخاب مرتبط با دوربین در بازی بودجه‌بندی و تقسیم‌بندی بازار در نهایت منجر به شرایطی نازل‌تر از حالت ایده‌ال شده است. اگرچه این گوشی در ارائه همه چیز با هم ناموفق بوده است، هنوز با توجه به امکانات عملکرد بسیار خوبی دارد. در ادامه این بخش به نقائصی مثل نبود فوکوس خودکار برای دوربین سلفی و وایدتر نبودن دوربین اولتراواید اشاره شده اما «سلفی‌های این گوشی خیلی هم بد نیستند و دوربین اولتراواید نیز فضائل خود را دارد (البته نه در ویدئو)» حداقل نرخ رفرش 60 هرتزی صفحه‌نمایش و عملکرد نچندان مطلوب پردازنده زیر بار طولانی‌مدت نیز به‌عنوان دو نکته منفی دیگر F8 Ultra ذکر شده‌اند.

نکات مثبت و منفی Poco F8 Ultra از نگاه GSMArena شامل موارد زیر می‌شوند:

استاندارد IP68 بدنه
طراحی جالب توجه در نسخه مزین به طرح جین
نمایشگر پر نور OLED با پشتیبانی از دالبی ویژن
عمر باتری عالی با شارژ سریع
صدایی در حد بهترین اسپیکرهایی که تا به حال شنیده‌ایم
سرعت بسیار بالای پردازنده SD 8 Elite Gen 5
دوربین اصلی عالی
دوربین تله‌فتوی بسیار توانمند
دوربین اولتراواید قابل اتکا (با برخی تبصره‌ها)
افزوده شدن eSIM در این نسل
LTPO نبودن صفحه‌نمایش و نبود کنترل دقیق روی نرخ رفرش
گلوگاه شدن شدید پردازنده و عملکرد نامنظم با بالا رفتن حرارت
نبود فوکوس خودکار برای دوربین‌های اولتراواید و سلفی
کیفیت پایین ویدئوهای دوربین اولتراواید

عکس‌های اتوماتیک روز دوربین اصلی از نگاه این منبع «فوق‌العاده» توصیف شده‌اند. طیف دینامیکی با ارائه منتهی‌درجات توناژ که به‌خوبی گسترش پیدا کرده‌ (well developed tonal extremes) عالی‌ست و کنتراست کلی نیز بسیار خوب است. تعادل نور سفید قابل اتکا توصیف شده و میزان اشباع بدون افتادن در دام اغراق‌شدگی بیش از اندازه حجم قابل‌قبولی از براقیت را ارائه می‌کند. جزییات بسیار خوب و شارپ است و رندر شدن آن به‌طرز معقولی «ارگانیک» است. عکس‌های 50 مگاپیکسلی این دوربین اما حرف زیادی برای گفتن ندارند.

دوربین تله‌فتوی 5 برابری عکس‌های بسیار خوب و پر جزییاتی را چه در فاصله نزدیک و چه از فاصله دور برداشت می‌کند. کنتراست و طیف دینامیکی عالی بوده و رندر رنگ‌ها نیز همچنان دوست‌داشتنی‌ست. این منبع از کیفیت عکس‌های پرتره این دوربین نیز کاملاً ابراز رضایت کرده است. عکس‌های 50 مگاپیکسلی این دوربین اما همچنان به‌گفته GSMArena در سطح مناسبی قرار نداشته و سافت و کم‌جزییات است. عکس‌های کلوزاپ و فاصله نزدیک این دوربین که سوژه در آن حداکثر می‌توانند تا حدود 30 سانتی‌متر به دوربین نزدیک باشد چندان چشمگیر نیستند (isn't exactly impressive) و نسبت به مدل قبلی که فاصله فوکوس 8.5 سانتی‌متر را ارائه می‌کرد پس‌رفت مشهودی را تجربه کرده‌‌اند. F8 Ultra با این وجود برای گرفتن چند عکس خوب کلوزآپ کافی دانسته شده است.

دوربین اولتراواید نیز از یک دیدگاه کلی با ارائه کردن طیف دینامیکی بسیار خوب و رنگ‌های دوست‌داشتنی، فوق‌العاده (wonderful) توصیف شده است.. این عکس‌ها بسیار شارپ و پر جزییات بوده که علت آن به ساده و غیر متحرک بودن اجزای لنز نسبت داده شده است. اگر از دوربین اولتراواید این گوشی برای گرفتن مناظر (نسبتاً گسترده) استفاده می‌‌کنید به‌احتمال زیاد آن را دوست خواهید داشت اما اگر کاربری شما به پرسپکتیوهای اغراق‌شده با سوژه‌های نزدیک ارتباط دارد این یکی مناسب شما نیست.

دوربین سلفی گوشی با وجود غیبت فوکوس خودکار با میدان دیدی عریض‌تر از حد عادی و به‌دلیل «فاصله فوکوس دقیق» نتایج شارپی را از فاصله نزدیک تا فاصله‌ای به‌اندازه طول یک دست ثبت می‌کند. GSMArena در مورد کاربردی بودن وضوح کامل 32 مگاپیکسلی عکس‌های این دوربین ابراز تردید می‌کند اما از وجود جزییات کافی در عکس‌های 12 مگاپیکسلی‌ای که از این تصاویر استخراج می‌شود خبر داده است. توناژ پوست و طیف دینامیکی بسیار خوب است اگرچه رنگ‌ها کمی مرده به‌نظر می‌رسند.

عملکرد دوربین اصلی در شب بسیار خوب است نورگیری و طیف دینامیکی برای های‌لایت‌ها و سایه‌ها نیز بسیار خوب توصیف شده‌‌اند. وایت‌بالانس و رندر رنگ در سطح کاملاً مطلوبی قرار داشته و جزییات نیز (به‌جز بعضی سافت شدن‌ها در نقاط تاریک) کاملاً مطلوب است. دوربین تله‌فتو نیز در شب عکس‌های «بسیار خوبی» برداشت می‌کند که با وجود کمی نویز (some graininess) جزییات بالایی دارند. نورگیری دقیق است و طیف دینامیکی نیز وسعت خوبی دارد. «تعادل رنگ سفید ثابت است و رنگ‌ها نیز کاملاً دلپذیر هستند.» عکس‌های شب دوربین اولتراواید کم‌جزییات و بسیار سافت با کنتراست کم در نقاط تیره‌تر ثبت می‌شوند. این تصاویر ظاهراً با حضور حالت شب کمی بهتر می‌شوند اما «هیچ‌گاه واقعاً در شب عالی نیستند.»

هر سه دوربین بخش پشتی با وضوح 4K/60fps فیلم‌برداری می‌کنند و دوربین اصلی به وضوح 8K/30fps نیز می‌رسد. حداکثر وضوح فیلم‌برداری دوربین سلفی نیز 4K/30fps است. ویدئوهای 4K/30fps دوربین اصلی در روز با ارائه همان کیفیت رنگ و طیف دینامیکی عکس‌های این دوربین همراه با جزییات بالا، بسیار خوب هستند. سوییچ به سرعت 60 فریم در ثانیه نیز تغییر زیادی در کیفیت ایجاد نمی‌کند. ویدئوهای 5X دوربین تله‌فتو نیز در زمینه جزییات و کلیت تصویر، دوست‌داشتنی هستند و دوربین اولتراواید نیز در زمینه رنگ و طیف دینامیکی شما را نا امید نمی‌کند. اما خروجی آن کمی سافت‌تر از آن‌ چیزی‌ست که انتظار دارید (به‌خصوص با توجه به میزان شارپ بودن عکس‌های آن) تثبیت و لرزه‌گیری ویدئوهای دوربین اصلی و اولتراواید بسیار خوب توصیف شده اما این مسئله در مورد دوربین تله‌فتو چندان صادق نیست.

Trusted Reviews

Cam Bunton نویسنده مطلب Trusted Reviews از پوکو اف 8 اولترا در بخش نتیجه‌گیری آورده است: « اگر از گوشی خود بیش‌تر برای مدیا و بازی استفاده می‌کنید پوکو اف 8 اولترا با قدرت فراوان، یک نمایشگر عالی و یک ستاپ سه‌دوربینه انتخاب ایده‌آلی‌ست که شرایط را برای تجربه‌ای واقعاً فراگیر مهیا می‌کند. عمر باتری با توجه به اندازه سلول آن می‌توانست بهتر باشد و دوربین‌ها همچنان نقطه‌ضعف گوشی محسوب می‌شوند. اما هنوز نمی‌توان قدردان پوکو برای آن‌چه در این رده قیمتی ارائه کرده است نبود.»

نکات مثبت و منفی Poco F8 Ultra از نگاه Trusted Reviews شامل موارد زیر می‌شوند:

تبلیغاتی نبودن سیستم اسپیکرها و صدای خارق‌العاده آن‌ها
نمایشگر بزرگ درخشان
پرفورمنس بسیار پر سرعت و شارژ سریع
جلب نظرات مختلف به‌خاطر پوشش جین بدنه
دوربین‌ها چندان خوب نیستند
نیاز به اندکی اصلاح نرم‌افزار

نویسنده Trusted Revies در مورد دوربین‌های این گوشی ضمن اشاره به این‌که «تقریبا هر بار که یک گوشی پوکو را بررسی کردم به سراغ دوربین‌‌ها رفتم و فهمیدم که [آن‌ها] بزرگ‌ترین نقطه ضعف گوشی هستند» از صادق بودن این موضوع برای F8 Ultra نیز خبر می‌‌دهد: ممکن است 3 حسگر 50 مگاپیکسلی در این گوشی حضور داشته باشند اما عکس‌های به‌دست آمده از آن‌ها به آن خوبی که در مدلی مثل Oppo Find X9 و یا حتی آخرین دیوایس‌های سامسونگ پیدا می‌کنید نخواهند بود. به‌خصوص وقتی که از لنزهای تله‌فتوی 5 برابری و اولتراواید استفاده می‌‌کنید.

تقریباً در هر شرایطی چه نور کامل روز و چه محیط تاریک، دوربین اولتراواید در حفظ جزییات در کناره‌های تصویر با مشکل روبروست بنابراین مرکز تصویر تنها جایی‌ست که در این عکس‌ها «به‌گونه مبهمی» شارپ است و چپ و راست آن اغلب غیر واضح و بیش از اندازه سافت و صاف (unclear and over-smooth) است. در رابطه با دوربین تله‌فتو (که قرار است مجهز به مکانیزم لرزه‌گیری باشد) در بسیاری از موارد متوجه شدم که یا با مشکل در فوکوس روبروست یا در مقابله با حرکات و لرزش‌های دست ناتوان است و این به آن معناست که عکس‌های این دوربین (به‌خصوص اگر از محدوده زوم 5 برابری آن فراتر بروید) اغلب با جزییات ناواضح و مبهم پردازش می‌شوند.

در این عکس‌ها هر چیز دارای بافت پیچیده از سنگریزه های کنار ساحل گرفته تا شاخه‌های درختان با ظاهری به‌هم‌ریخته ثبت می‌شوند. دوربین اصلی اما همانطور که انتظار می‌رفت تنها دوربین شایسته این جمع است که حداقل عملکردی با ثبات و قابل اتکا را ارائه می‌کند. تصاویر این دوربین نیز به‌گفته نویسنده تراستد ریویوز در زمینه پردازش رنگ و جزییات با مشکل روبرو بوده و با دقیق‌تر شدن در جزییات، تلاش بخش پردازشی دوربین برای صاف کردن هر نقطه و نویز (smooth out any grain) مشهود است.

در شب ضعف دو دوربین ضعیف‌تر بیش از پیش نمایان شده و حتی دوربین اصلی نیز کمی در تاریکی به مشکل می‌خورد اما «پیش‌فرض [دوربین] در حالت اتوماتیک، گرفتن عکس در حالت شب است که منجر به دریافت نور بیش‌تر، تثبیت حرکات و ارائه عکس‌های با فوکوس دقیق می‌شود.»

AndroidCentral

بررسی AndroidCentra از پوکو اف 8 اولترا را Harish Jonnalagadda به رشته تحریر در آورده و این عنوان طولانی را برای آن در نظر گرفته است: «من از پوکو F8 Ultra برای دو هفته استفاده کردم و فقط یک سوال دارم: چرا گوشی دیگری می‌خرید؟ این مدل یکی از سریع‌ترین گوشی‌های موجود است و [با خرید آن] یک دوربین و عمر باتری فوق‌العاده و ارزش بی‌نظیری را دریافت می‌کنید.» در بخش نتیجه‌گیری این بررسی نیز این‌گونه آمده است: پوکو با ارائه F8 Ultra نشان داد که می‌تواند گوشی‌ای بسازد که به همان خوبی سامسونگ و گوگل است. F8 Ultra دارای جدیدترین اجزای داخلی، یک طراحی جدید با بافت جین و حس عالی دردست‌گیری، یک باتری که به‌راحتی یک روز و نیم دوام دارد، یک پنل امولد روشن‌تر و تمام چیزهای اضافه دیگری‌ست که به آن‌ها نیاز دارید. نویسنده این مطلب دوربین‌‌های F8 Ultra را بهترین دوربین در تمامی دستگاه‌های پوکو می‌داند و در مقام مقایسه از امکان رو در رو شدن این گوشی با شیائومی 15 و مدل‌های گلکسی S25 سامسونگ سخن می‌گوید.

نکات مثبت و منفی Poco F8 Ultra از نگاه AndroidCentral شامل موارد زیر می‌شوند:

یکی از سریع‌ترین گوشی‌های حال حاضر بازار
حس عالی بافت جین پنل پشتی
دوربین‌های بسیار بهتر با لنز اختصاصی 5x
عمر باتری عالی با شارژ 100 واتی
صدای خارق‌العاده
مشکلات بیش از اندازه گرم شدن
نبود شارژر در جعبه
قابلیت شخصی‌سازی پایین نرم‌افزار

نویسنده اندروید سنترال بخش دوربین بررسی F8 Ultra را با دوربین تله‌فتو آغاز می‌کند: لنز زوم این بار عملکرد بهتری دارد و کیفیت عکس‌هایی که در بزرگ‌نمایی 5x ارائه می‌کند را دوست داشتم البته زوم 3 برابری را ترجیح می‌دادم چرا که به آن در اکثر گوشی‌ها عادت کرده‌ام و ثابت شده است که نداشتن آن یک محدودیت به‌حساب می‌آید (به‌خصوص موقع گرفتن عکس‌های پرتره) در هر سه دوربین بخش پشتی امکان برداشت ویدئوی 4K/60fps وجود دارد اما کیفیت ویدئو به خوبی آن‌چه در Find X9 Pro یا vivo X300 Pro دیده بودیم نیست.

دوربین اصلی در نور روز تصاویری افسانه‌ای (fabulous) را با رنگ‌های زنده و طیف دینامیکی و تعادل رنگ سفید خوب برداشت می‌کند. رنگ‌های این تصاویر البته اندکی به‌ سمت اشباع شدن حرکت می‌کنند اما این موضوع به‌هیچ عنوان حتی نزدیک به آن چیزی که در گوشی‌های سامسونگ دیده‌ایم نیز نیست و در کل تنظیمات این نسل از دوربین‌های دستگاه را دوست دارم. لنز واید نیز با وجود 18 میلی‌متری بودن (به‌جای فاصله کانونی معمول 14 میلی‌متری در اکثر گوشی‌های دیگر) «بسیار خوب» است. در شرایطی که دوربین اصلی 23 میلی‌متری‌ست محوطه پوشش داده شده با لنز 18 میلی‌متری دوربین اولتراواید چندان گسترده‌تر نیست. به‌هرحال خود لنز در شرایط نور روز «عالی» است و در سناریوهای نور کم با حضور اندک نورهای مصنوعی و حتی بدون آن‌ها نیز «خیلی بهتر از چیزی که فکر می‌کردم دوام می‌آورد.»

به‌گونه مشابه لنز تله‌فتو نیز فوق‌العاده (terrific) است و عکس‌های پرجزییاتی را در بزرگ‌نمایی‌های 5x و 10x برداشت می‌کند و تنها مشکل من با آن این است که حالت 3x را برای گرفتن پرتره ارائه نمی‌کند. «F8 Ultra در کل بهترین سیستم دوربینی پوکو را که تا به حال ارائه شده است، دارد. اگرچه نمی‌تواند کاملاً در مقابل Find X9 Pro یا vivo X300 Pro قرار بگیرد [اما] قادر به رقابت با Pixel 10 یا Galaxy S25 است و این یک مزیت بزرگ است.»

Phone Arena

Mariyan Slavov نویسنده بررسی Phone Arena از پوکو اف 8 اولترا در بخش نتیجه‌گیری این‌گونه آورده است: توصیه کردن Poco F8 Ultra کار چندان مشکلی نیست و این گوشی به‌خودی خود یک پرچمدار شایسته است و می‌تواند با آیفون‌ها و گلکسی‌های شما، هم در قیمت و هم در مشخصات رقابت کند. نسخه پایه این گوشی 729 دلار قیمت دارد که برای آن‌چه این گوشی ارائه می‌کند رقم منصفانه‌ای‌ست. از نگاه این نویسنده مواردی مثل پردازنده سریع و جدید، صفحه‌نمایش مجلل (gorgeous display) و بسیار پر نور و سیستم همه‌کاره دوربین جایگاه F8 Ultra را ارتقاء می‌دهند و ساب‌ووفر اختصاصی به‌تنهایی برای دریافت امتیازهای نوآورانه کافی‌ست. در سمت نکات منفی نیز به دریافت نکردن پشتیبانی نرم‌افزاری 7 ساله مثل بعضی از رقبای این گوشی و برخی مشکلات سیستم دوربین به‌خصوص در بخش فیلم‌برداری اشاره شده است.

نکات مثبت و منفی Poco F8 Ultra از نگاه PhoneArena شامل موارد زیر می‌شوند:

نمایشگر امولد عالی: روشن، واضح و شفاف
چیپ‌ست سریع
ساب‌ووفر اختصاصی با صدای Bose
مصرف بالای باتری ساب‌ووفر
گرم شدن گوشی زیر بار
خوب بودن اما عالی نبودن سیستم دوربین

نویسنده فون‌آرنا در بخش بررسی دوربین Poco F8 Ultra ضمن تقدیر از دوربین‌های اصلی و تله‌فتو از امتیاز پایین‌تر دوربین اولتراواید این گوشی سخن به میان می‌آورد: عکس‌های دوربین اصلی حتی در شرایط دلگیر ماه دسامبر بسیار خوب به‌نظر می‌رسند... جزییات زیادی در این عکس‌ها وجود دارد، رنگ‌ها دقیق به‌نظر می‌رسند و طیف دینامیکی نیز به‌خوبی گسترده شده است. نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین اولتراواید در مقایسه با دوربین اصلی کمی سردتر بوده و کیفیت آن‌ها با افت خفیف و جزیی روبرو شده است. «نمی‌توانم علتش را دقیق بگویم اما این ممکن است با دیافراگم تنگ‌تر و نور کم‌تری که به سنسور می‌رسد (به‌خصوص در شرایط نوری پایین‌تر از ایده‌آل) مرتبط باشد.»

عکس‌های زوم «بسیار خوب» هستند اما باید این نکته را به‌خاطر داشت که تصاویر 2X در حقیقت برشی از عکس‌های دوربین اصلی هستند و فقط تصاویر زوم 5 برابری نتیجه مستقیم زوم اپتیکال دوربین تله‌فتو به‌حساب می‌آیند. عکس‌های 10x نیز با برش این تصاویر 5x به‌دست می‌آیند. از بین این درجات زوم مختلف، نمونه‌های 5x با ارائه جزییات زیاد و طیف دینامیکی عالی چشمگیرترین نمونه‌ها هستند. شات‌های 10x هم بسیار خوب هستند و با حجم بالایی از افت کیفیت در آن‌ها روبرو نمی‌شویم. دوربین سلفی نیز کار خود را انجام می‌دهد: «صورت من طبیعی به‌نظر می‌رسد و به‌وضوح می‌توان چین و چروک‌های پنجه‌کلاغی را نزدیک به چشم‌ها مشاهده کرد.»

فون‌آرنا در مورد کیفیت ویدئوهای 4K دوربین اصلی می‌گوید: «چیز مشکل‌داری در مورد این ویدئوها وجود ندارد: لرزه‌گیری اوکی و قابل قبول است و رنگ‌ها دقیق هستند اما کیفیت کلی چندان رضایت‌بخش نیست به‌خصوص زمانی که آن را با عکس‌های این دوربین مقایسه کنید.»



خرید گوشی موبایل سامسونگ گلکسی آ 55 از دیجی کالا