-
معرفی CMF Phone 2 Pro: طراحی ماژولار، 2TB فضای ذخیرهسازی و دوربین تلهفتوی 50MP
-
معرفی Honor X70i – میانردهای با Dimensity 7025، باتری 6,000mAh و دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی
-
معرفی Realme GT7 – محصولی پیشرفته با باتری حجیم 7,200mAh، تراشه +Dimensity 9400 و IP69
-
معرفی Realme 14T با صفحهنمایش AMOLED، باتری 6 هزار میلی آمپر ساعتی و بدنه IP69
-
معرفی Motorola Razr 60 و Motorola Razr 60 Ultra – فلیپفونهایی با ظاهر کمنظیر
-
معرفی Redmi Turbo 4 Pro با پردازنده جدید Snapdragon 8s Gen 4 و باتری 7,550mAh
-
آشنایی با Honor GT Pro – پرچمداری با Snapdragon 8 Elite اورکلاکشده و چهار دوربین 50MP
در این بخش عمده ترین تفاوت های رام و رم را بیان کرده و ابعاد مختلف آن ها را بررسی خواهیم کرد:
۱. ذخیره داده: یکی از اساسی ترین تفاوت های میان رم و رام، تفاوتشان در نوع نگهداری داده ها است. رم یک حافظه فرار است و تنها تا زمانی که سیستم شما روشن باشد اطلاعات را درون خود نگه میدارد. از سوی دیگر رامها حافظههایی غیرفرار هستند که با خاموش و روشنشدن سیستم هم اطلاعات را درون خود نگه داشته و آنها را حذف نمیکنند.
۲. سرعت: این نکته را بهخاطر داشته باشید که در زمینه سرعت رمها از رامها پیشی گرفته و بر آنها غلبه کردهاند. رمها میتوانند به دادهها و اطلاعات بسیار سریع دسترسی پیدا کنند و آنها را سرعت چند گیگابایت بر ثانیه بخوانند؛ اما رامها این کار را با سرعت چند مگابایت در ثانیه انجام میدهند.
۳. محل قرارگیری و شکل: رمها تراشههای ظریف و نازکی هستند که درون مادربورد سیستم قرار داده میشوند. اما رامها در حقیقت درایوهای نوری هستند که از نوارهای مغناطیسی تولید شده و که از نظر ابعاد و اندازه از رمها بسیار کوچکتر هستند.
۴.حجم: از نظر حجم رام و رم تفاوت بسیاری با یکدیگر دارند. رمها در ظرفیتهای متفاوتی نظیر ۸ گیگابایت یا ۱۲ گیگابایت و… در بازار موجود هستند؛ اما رامها تنها در حد کیلوبایت یا مگابایت هستند و حتی حجمشان به یک گیگابایت هم نمیرسند چرا که اصلاً نیاز نیست یک گیگابایت اطلاعات در خود ذخیره کرده و از آنها نگهداری کنند.
۵. خواندن و نوشتن: حافظه رم، حافظه خواندن و نوشتن است و بهراحتی میتواند کار خواندن و نوشتن دادهها را انجام دهد. از طرف دیگر حافظه رام، تنها خوانایی را انجام میدهد و دادههای این حافظه تنها از قابلیت خواندن برخوردار هستند.
۶. دادهها: دادههایی که در حافظه رم ذخیره میشوند تنها در زمان حقیقی و برای اجرای سیستم توسط پردازنده مرکزی مورداستفاده قرار میگیرند. اما دادههایی که در حافظه رام ذخیره و نگهداری میشوند تنها زمانی توسط پردازنده مرکزی مورداستفاده قرار خواهند گرفت که به خود رام منتقل شوند.
7. رم برای اجراکردن تمامی نرمافزارها مورداستفاده قرار میگیرد و یک حافظه با دسترسی تصادفی و موقت است؛ اما رام یک حافظه دائمی محسوب میشود که توسط شرکت سازنده سختافزار تنها برای یکبار کدنویسی میشود و ما از آن استفاده میکنیم. در رام یکسری اطلاعات دررابطهبا BIOS سیستم و دیگر اطلاعات سخت افزاری قرار گرفته است