ادغام اندروید و ChromeOS – گام بلند گوگل برای ارائه سیستمعاملی یکپارچه
نمایش خبر
تاریخ : 1404/4/23 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | اندروید Android ، کروم او اس Chrome OS ، گوگل Google |


ChromeOS در مقایسه با اکثر سیستمعاملها به منابع سیستمی کمتری نیاز دارد؛ چرا که برای انجام بخشی از فعالیتهای خود به رایانش ابری تکیه دارد و تنها نرمافزاری که روی یک دستگاه مبتنی بر ChromeOS اجرا میشود، برنامه Chrome است و سایر برنامهها از طریق اینترنت در مرورگر Chrome ارائه میشوند.
سمیر سمات در این گفتوگو ضمن اعلام برنامه گوگل برای ترکیب ChromeOS و اندروید در یک پلتفرم واحد میگوید«بسیار علاقمندم بدانم که این روزها مردم چگونه از لپتاپهای خود استفاده میکنند و چه کارهایی را به انجام میرسانند.»

از دیدگاه کارشناسان این اقدام تلاشی منطقی برای انسجام بیشترِ دستگاههای مبتنی بر سیستمعاملهای گوگل محسوب میشود؛ به همان ترتیبی که محصولات اپل بهصورت هماهنگ با یکدیگر کار میکنند. البته به نظر میرسد رویکرد بهینه برای کمپانی گوگل این بود که از همان ابتدا ChromeOS و اندروید را یکپارچه کند، اما به هر حال دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است! از سوی دیگر انتظار میرود در ماههای آینده که دستگاههای مبتنی بر اندروید XR وارد بازار شوند، تغییرات بیشتری را به سوی یک پلتفرم یکپارچه شاهد باشیم.
البته بذر این تغییرات توسط گوگل پیش از این کاشته شده است؛ چنانکه سال گذشته، ابرشرکت آمریکایی اعلام کرده بود که ChromeOS را بیش از پیش بر اساس فناوری اندروید توسعه خواهد داد. علاوه بر این، ChromeOS مدتهاست که میتواند اپلیکیشنهای اندرویدی را اجرا کند که بسیاری از آنها از حالت دسکتاپ (desktop mode) نیز بهره میبرند. همچنین اندروید 16 به یک رابط کاربری دسکتاپ به سبک Samsung DeX مجهز شده است.

کمپانی گوگل سیستمعامل اندروید 16 را با نام رمز Baclava در ماه می سال جاری میلادی و در جریان برگزاری رویداد Google I/O 2025 بهطور رسمی رونمایی و در کنار آن زبان طراحی جدید Material 3 Expressive را نیز معرفی کرد. از نگاه سمات بهعنوان یکی از کهنهکارترین کارکنان گوگل با حدود ۱۶ ساله سابقه، نسخه جدید اندروید بزرگترین تغییر طراحی این پلتفرم در سه یا چهار سال اخیر محسوب میشود. از جمله مهمترین ویژگیهای اندروید 16 میتوان به ارتقاء بهرهوری تبلتها، حضور قابلیت امنیتی Advanced Protection، امکان باز کردن پنجرههای متعدد مانند سیستمعامل ویندوز و گروهبندی نوتیفیکیشنهای مربوط به یک برنامه اشاره کرد.
یکپارچهسازی این دو سیستمعامل اقدامی استراتژیک از سوی گوگل محسوب میشود که میتواند چگونگی تعامل کاربران با دستگاههای مختلف از جمله گوشیهای هوشمند، تبلتها و لپتاپ را متحول کند. از نگاه کارشناسان یکی از اصلیترین اهداف گوگل از ارائه پلتفرمی یکپارچه، رقابت جدیتر با اکوسیستم اپل و بهویژه iPad است؛ چراکه با ترکیب اندروید و ChromeOS کاربران میتوانند کارهای بیشتری را در تبلتهای اندرویدی انجام دهند. همچنین شنیدهها حاکی از آن است که گوگل در حال کار روی یک لپتاپ Pixel است که به گسترش بیشتر اکوسیستم محصولاتش در آینده کمک خواهد کرد.
-
این گوشیهای سامسونگ و شیائومی به اندروید 16 آپدیت نمیشوند!
-
آشنایی با Honor Pad GT2 Pro – تبلت گیمینگ و مقرونبهصرفه آنر با SD 8 Gen 3
-
معرفی Honor X70 با باتری 8,300 میلی آمپر ساعتی بدنه IP68/IP69 و پردازنده Snapdragon 6 Gen 4
-
معرفی vivo Y19s GT 5G – اسمارتفون مقاوم و مقرونبهصرفه ویوو با Dimensity 6300
-
مقایسه شیائومی Redmi Note 14 Pro 5G (Global) با سامسونگ Galaxy A36
-
ادغام اندروید و ChromeOS – گام بلند گوگل برای ارائه سیستمعاملی یکپارچه
-
نگاهی به PHANTOM Ultimate G Fold Concept – سهتاشوی مفهومی Tecno با طراحی تاشونده به درون