گزارش Canalys از روند ثابت و رشد سالانه 0.2 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه نخست 2025
نمایش خبر
تاریخ : 1404/2/12 نویسنده: مریم رشنو | ||
برچسبها : | آمار Statistics ، کانالیز Canalys ، سامسونگ Samsung ، اپل Apple ، شیائومی Xiaomi ، اوپو Oppo ، ویوو Vivo |


بر اساس این گزارش، بازارهایی همچون سرزمین اصلی چین و ایالات آمریکا افزایش منطقی را تجربه کردهاند، در حالی که مصرفکنندگان در هند، اروپا و خاور میانه رویکرد محتاطانهای به بازار اسمارتفون داشتهاند.
طبق گزارش Canalys، سامسونگ با در اختیار گرفتن 20 درصد از سهم بازار جایگاه نخست خود را حفظ کرده است و پس از این شرکت، اپل با ارائه 55.0 میلیون آیفون و سهم بازار 19 درصدی در رتبه دوم قرار دارد؛ جایگاهی که به باور تحلیلگران Canalys عمدتاً با رشد قابل توجه عرضه محصولات اپل در بازارهای نوظهور آسیا و اقیانوسیه، در کنار ایالات متحده مرتبط است. شیائومی نیز با 41.8 میلیون گوشی هوشمند و 14 درصد از سهم بازار، جایگاه رتبه سوم را به خود اختصاص داده است. در واقع، کمپانی چینی از اکوسیستم متنوع محصولات خود برای تقویت جایگاه برند در سرزمین اصلی چین و بازارهای نوظهور خارج از این کشور بهره گرفته است. در نهایت دو شرکت اوپو و ویوو به ترتیب با عرضه 22.9 میلیون و 22.7 میلیون اسمارتفون و سهم بازار 8 درصدی، جایگاههای چهارم و پنجم را از آنِ خود ساختند.

توبی ژو (Toby Zhu)، تحلیلگر ارشد Canalys چشمانداز منطقهای عرضه اسمارتفون را در حال پیچیدهتر شدن ارزیابی میکند. به گفته او، بازارهایی مانند هند، آمریکای لاتین و خاورمیانه که در طول سال گذشته شتاب نیرومندی را شاهد بودند، حالا در سهماهه اول 2025 کاهش قابل توجهی را تجربه کردهاند که اشباع تقاضا برای جایگزینی در بازار محصولات ارزانقیمتتر (mass-market products) را نشان میدهد. او عقیده دارد که اکثر برندهای اندرویدی بر همین اساس، سطح موجودی خود را در سهماهه نخست فعالانه و بهگونهای تنظیم کردند که از اختلال در عرضه محصولات جدید و قیمتگذاری کانال جلوگیری شود. ژو در ادامه به وضعیت بازار اروپا اشاره میکند که پس از احیاء کوتاهمدت، بار دیگر شاهد روند نزولی بوده است؛ چراکه شرکتها نه تنها با میزان بالای موجودی محصولات پرچمدار از اواخر سال گذشته میلادی روبهرو بودهاند، بلکه تولید گوشیهای میانرده و پایینرده نیز که به سبب سازگاری با مقررات زیستمحیطی جدید افزایش یافته، بار مضاعفی بر سطح موجودی شرکتها در این بازار وارد ساخته است. ظاهراً اتحادیه اروپا از تولیدکنندگان گوشی هوشمند خواسته است که از اواخر سال 2025، دستگاههایی قابل تعمیر با چندین سال پشتیبانی نرمافزاری ارائه دهند. ژو میافزاید: «با این حال در برخی مناطق همچنان روند تقاضای قوی وجود دارد. [به طور نمونه] برنامههای یارانه دولتی محرک رشد بازار سرزمین اصلی چین بوده است و در آفریقا نیز فعالیتهای خردهفروشی و گسترش دامنه بازار به سرعت جریان دارد. [به این ترتیب] فروشندگان میتوانند در این شرایط پیچیده منطقهای با بهینهسازی سبد محصول فعالیت خود را همچنان گسترش دهند. به عنوان مثال، ویوو و آنر در این دوره زمانی به رشد دو رقمی در بازارهای خارج از چین رسیدهاند و آنر توانسته در عرضه محصول به خارج از کشور به رکوردی تاریخی دست یابد.»

لی ژوان چیو (Le Xuan Chiew) مدیر تحقیقات Canalys در تحلیل این گزارش به عملکرد قابل توجه و رشد 12 درصدی بازار اسمارتفون ایالات متحده در سهماهه نخست امسال اشاره کرده که عمدتاً توسط اپل رقم خورده است. به گفته او «اپل پیش از سیاستهای تعرفهای پیشبینیشده سطح موجودی خود را فعالانه کنترل و مدیریت کرده بود. در حالی که آیفونهای تولیدشده در سرزمین اصلی چین هنوز بیشترین میزان عرضه در ایالات متحده را تشکیل میدهد، تولید در هند در اواخر سهماهه اخیر افزایش قابل توجهی یافته است که مدلهای استاندارد سری iPhone 15 و iPhone 16 را در کنار افزایش تولید سری iPhone 16 Pro پوشش میدهد.

با ادامه احتمالی جنگ تعرفه در سطح جهانی، اپل احتمالاً به انتقال تولید محصولات مورد مصرف در آمریکا به هند ادامه خواهد داد تا از ریسکهای آتی بکاهد. همچنین انتظار میرود که تعرفهها [نه تنها] تاثیر نامطلوبی بر دستگاههای رده پایین داشته باشد و در دسترس بودن مدلهای ارزانتر را بهطور بالقوه کاهش دهد، بلکه متوسط قیمت فروش (ASP) را در ایالات متحده افزایش دهد. این شرایط متغیر به بروز ناپایداریهای تازه، نه تنها برای اپل بلکه برای برندهای اندرویدی این بازار خواهد انجامید. [امری که به نوبه خود] استراتژیهای قیمتگذاری، بستههای پیشنهادی اپراتورها و ساختارهای آتی تولید را تحت فشار قابل توجهی قرار خواهد داد. در همین حال انتظار میرود بازار گوشیهای هوشمند ایالات متحده در دو تا سه فصل آینده نوسانات قابلتوجهی را تجربه کند و بیش از همه تحت تأثیر روند بهینهسازی موجودی و تضعیف اعتماد مصرفکنندگان قرار داشته باشد.»

به گفته توبی ژو، «برندهای بزرگ اسمارتفون با وجود عملکرد ضعیف در فصل نخست، هنوز اهداف عرضه خود را برای سال پیشِ رو تنظیم نکردهاند و ظاهراً نسبت به بازگشت بازار در فصل دوم و نیمه دوم امسال خوشبین ماندهاند. برخی از مناطق مانند آسیای جنوب شرقی و آمریکای لاتین نشانههایی از بهبود تدریجی را در ماه مارس آشکار ساختهاند. علاوه بر این، کاهش سطح موجودی و عرضه محصولات جدید میانرده و پایینرده در اواسط سال، سبب افزایش امیدواری آنها شده است. با این حال، فروشندگان همچنان با چالشهای متعددی روبرو هستند. نخست آنکه برندها رویکرد محتاطانهای را برای ارتقاء سختافزاری در بخش [محصولات] ارزانقیمت در پیش گرفتهاند تا آن دسته از هزینههای فزاینده [خود] را جبران کنند که مستلزم مدیریت دقیقتر چرخههای جایگزینی محصول، قیمتگذاری و استراتژیهای ورود به بازار است. دوم آنکه، رقابت در بخش میانرده (200 تا 400 دلار آمریکا) در آینده تشدید خواهد شد و نبرد برای تصاحب این بازه قیمتی افزایش خواهد یافت. سوم آن¬که احتمال تشدید تنشهای تجاری در سطح جهانی میتواند کشورهای بیشتری را به سمت تولید داخلی گوشیهای هوشمند سوق دهد و این امر به سرمایهگذاری اضافی و فشارهای هزینهای بر فروشندگان خواهد انجامید.»
-
آشنایی با vivo Y19 5G – پایینردهای مستحکم با Dimensity 6300 و فلش پرنور
-
گزارش Canalys از روند ثابت و رشد سالانه 0.2 درصدی بازار اسمارتفون در سهماهه نخست 2025
-
ورود Realme C75 با بدنه مستحکم IP68/IP69 و یک باتری قدرتمند به بازار ایران
-
رونمایی از iQOO Z10 Turbo و iQOO Z10 Turbo Pro – میانردههایی با باتریهای حجیم و دوربین 50MP
-
آشنایی با nubia Z70S Ultra – پرچمدار ZTE با Snapdragon 8 Elite و تمرکز بر عکاسی
-
معرفی CMF Phone 2 Pro: طراحی ماژولار، 2TB فضای ذخیرهسازی و دوربین تلهفتوی 50MP
-
معرفی Honor X70i – میانردهای با Dimensity 7025، باتری 6,000mAh و دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی